Επιστημονικά Νέα

Εγκυμοσύνη: Γρήγορο φθηνό προγεννητικό τεστ μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη του κινδύνου αποβολής

Εγκυμοσύνη: Γρήγορο φθηνό προγεννητικό τεστ μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη του κινδύνου αποβολής

"Προς το παρόν, οι επαγγελματικές κοινωνίες συνιστούν γενετικές εξετάσεις μόνο εάν ένα άτομο είχε πολλαπλές αποβολές, αλλά ένα εύκολο, οικονομικό τεστ όπως το STORK μπορεί ενδεχομένως να προσφερθεί μετά την πρώτη αποβολή.

Εγκυμοσύνη: Νέο προγεννητικό τεστ αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κολούμπια Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο: Εκτελεστικό κέντρο εγκυμοσύνης Ένα νέο τεστ που αναπτύχθηκε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη μπορεί να βοηθήσει τις έγκυες γυναίκες να μάθουν εάν το αναπτυσσόμενο έμβρυό τους διατρέχει αυξημένο κίνδυνο αποβολής. Το τεστ ονομάζεται Σύντομη ανάγνωση Transpore Ταχείας Καρυοτυπίας Short-read Transpore Rapid Karyotyping (STORK) και είναι ένα λιγότερο δαπανηρό, λιγότερο χρονοβόρο τεστ από εκείνα που χρησιμοποιούν δείγματα που συλλέγονται από τυπικές προγεννητικές εξετάσεις.

Τα δείγματα προέρχονται από εξετάσεις όπως η αμνιοπαρακέντηση και η δειγματοληψία χοριακής λάχνης.

Η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες στο Κέντρο Γονιμότητας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια και στο Ιατρικό Κέντρο Irving του Πανεπιστημίου Κολούμπια — και υποστηρίζεται από τα Εθνικά Ινστιτούτα του Heath.

Το τεστ, που επί του παρόντος αναμένει έγκριση από το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, θα ανιχνεύσει επιπλέον ή ελλείποντα χρωμοσώματα.

Το τεστ STORK είναι ένα φθηνό τεστ αυθημερόν για την αξιολόγηση του κινδύνου αποβολής που αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

«Συνολικά, η μελέτη δείχνει ότι το STORK είναι συγκρίσιμο με τις τυπικές κλινικές δοκιμές και έχει πολλά πλεονεκτήματα», σημείωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH σε δελτίο τύπου. “Το STORK είναι πιο γρήγορο, παρέχοντας αποτελέσματα εντός ωρών έναντι πολλών ημερών”, ανέφερε επίσης το NIH.

“Είναι επίσης φθηνότερο, καθώς η ομάδα μελέτης εκτιμά ότι το STORK κοστίζει λιγότερο από 50 $ ανά δείγμα, εάν εκτελούνται 10 δείγματα ταυτόχρονα ή έως και 200 ​​$ εάν ένα δείγμα εκτελείται μόνο του.

Το STORK μπορεί επίσης να γίνει το σημείο φροντίδας για έναν ασθενή, εξαλείφοντας την ανάγκη αποστολής δείγματος σε κλινικό εργαστήριο».

Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση των εμβρύων που παράγονται μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης πριν από την εμφύτευσή τους, σημείωσε το HealthDay News. Μια σύζυγος και μια μητέρα από το Κονέκτικατ που υπέστη μια αποβολή είπε στο Fox News Digital:

«Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο για να διευκολύνετε τον εαυτό σας να το αντιμετωπίσετε αν διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο».

«Για παράδειγμα, αν αυτό το τεστ επανέλθει ως υψηλού κινδύνου για αποβολή, ίσως να πάρεις άδεια από την εργασία ή να επανεκτιμήσεις τις δεσμεύσεις σου εκτός της δουλειάς και του σπιτιού», πρόσθεσε.

Οι τρέχουσες προγεννητικές γενετικές εξετάσεις κοστίζουν χιλιάδες δολάρια και χρειάζονται μέρες ή και εβδομάδες για να φέρουν αποτελέσματα — προσθέτοντας στο άγχος, συναισθηματικό και οικονομικό, της θεραπείας γονιμότητας και της εγκυμοσύνης, σημείωσε το eMedNews.

Επί του παρόντος, ο γενετικός έλεγχος συνιστάται μόνο εάν ένα άτομο είχε πολλαπλές αποβολές, αλλά το STORK μπορεί να προσφερθεί μετά από μία μόνο αποβολή, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Ελπίζουμε ότι αυτό το τεστ θα βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας των γυναικών, στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση της πρόσβασης στη θεραπεία», δήλωσε ένας από τους επικεφαλής της μελέτης. “Αναπτύσσουμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες για να λύσουμε μερικές από τις πιο αρχαίες ταλαιπωρίες – στειρότητα και απώλεια εγκυμοσύνης”, δήλωσε ένας από τους επικεφαλής της μελέτης, ο Zev Williams, M.D., Ph.D., σύμφωνα με το Science Daily.

Ο Williams είναι αναπληρωτής καθηγητής γυναικείας υγείας και επικεφαλής του τμήματος αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας και υπογονιμότητας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. «Ελπίζουμε ότι αυτό το τεστ θα βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας των γυναικών, στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση της πρόσβασης στη θεραπεία», συνέχισε ο Williams.

Εάν αυτό το τεστ μπορεί να βοηθήσει ένα μωρό «να επιβιώσει στη μήτρα της μητέρας, ελπίζω τα αποτελέσματα να συνεχίσουν να είναι θετικά», είπε μια μαμά από το Κονέκτικατ που είχε μια αποβολή. Δοκιμάζοντας 218 δείγματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το STORK είχε ποσοστό ακρίβειας 98 – 100%, ανέφερε το NIH.

Σε ένα άλλο σύνολο 60 δειγμάτων, το STORK συμφώνησε 100% με τα αποτελέσματα από τις τυπικές κλινικές δοκιμές.

Η μαμά του Κονέκτικατ είπε ότι οτιδήποτε βοηθάει στην ανακούφιση της «λύπης μιας αποβολής» είναι ευπρόσδεκτο.

«Δεν μπορώ να φανταστώ γυναίκες που έπρεπε να υπομείνουν πολλαπλές αποβολές», είπε. «Εάν αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα μωρό να επιβιώσει στη μήτρα, ελπίζω τα αποτελέσματα να συνεχίσουν να είναι θετικά».

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι το STORK «μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον εντοπισμό γενετικών αιτιών αποβολής».

“Προς το παρόν, οι επαγγελματικές κοινωνίες συνιστούν γενετικές εξετάσεις μόνο εάν ένα άτομο είχε πολλαπλές αποβολές, αλλά ένα εύκολο, οικονομικό τεστ όπως το STORK μπορεί ενδεχομένως να προσφερθεί μετά την πρώτη αποβολή.

Το STORK μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης”, είπε το NIH στο δελτίο τύπου του. Προσθέτει, «Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για την επικύρωση του STORK, αλλά εάν τα αποτελέσματα συνεχίσουν να είναι υποσχόμενα, το STORK θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα της αναπαραγωγικής υγειονομικής περίθαλψης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθοι και πραγματικότητες για τα τεστ εγκυμοσύνης

Βρετανοί επιστήμονες κατασκεύασαν ανθρώπινο πλακούντα

Νέο τεστ αίματος για τη διάγνωση του συνδρόμου Down

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο καρκίνος των όρχεων είναι ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο νεαρούς άνδρες;

Καρκίνος όρχεις: Όταν ακούτε τις λέξεις "καρκίνος των όρχεων", πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικές πτυχές: Η πρώτη, ο καρκίνος των όρχεων είναι σε μεγάλο βαθμό η νόσος ενός νεαρού άνδρα, με μέση ηλικία μόλις τα 33 κατά τη διάγνωση.

Πώς η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει ιατρικό χρέος;

Γέννηση παιδιού: Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που ζουν στις γειτονιές με το χαμηλότερο εισόδημα, επτά έως 12 μήνες μετά τον τοκετό, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα συσσώρευσης ιατρικού χρέους.

Το παιχνίδι στην πρώιμη παιδική ηλικία βοηθά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου εγκεφάλου

Το βιβλίο "Ο Εγκέφαλος που Αγαπά να Παίζει" χρησιμεύει ως μια προσβάσιμη επισκόπηση της βαθιάς επιρροής του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών. Αυτό το επίκαιρο και προβληματικό βιβλίο προσφέρει πληθώρα γνώσεων και πρακτικών γνώσεων που θα ωφελήσουν τους επαγγελματίες, τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και οποιονδήποτε επενδύει στην ευημερία των παιδιών.

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.