Σεξουαλική Υγεία

Αποβολή: Νέα μέθοδος προβλέπει με υψηλή ακρίβεια τον κίνδυνο αποβολής

Αποβολή: Νέα μέθοδος προβλέπει με υψηλή ακρίβεια τον κίνδυνο αποβολής

Αποβολή: Ο κίνδυνος για αποβολή και η αποτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης  μπορεί να προβλεφθεί με βάση μια εξειδικευμένη ανάλυση του γονιδιώματός της, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Rutgers.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή η εικόνα θα μπορούσε να επιτρέψει στις ασθενείς και τους κλινικούς γιατρούς να λάβουν καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις αναπαραγωγικές επιλογές και τα σχέδια θεραπείας της υπογονιμότητας. Οι ερευνητές του Rutgers περιγράφουν μια τεχνική που συνδυάζει τη γονιδιωματική αλληλουχία με μεθόδους μηχανικής μάθησης για την πρόβλεψη της πιθανότητας αποβολής μιας γυναίκας λόγω ανευπλοειδίας ωαρίου – όρος που περιγράφει ένα ανθρώπινο ωάριο με μη φυσιολογικό αριθμό χρωμοσωμάτων. Η ανευπλοειδία στα ωάρια ευθύνεται για ένα σημαντικό ποσοστό της υπογονιμότητας, προκαλώντας πρόωρη αποβολή και αποτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF).

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα γονίδια προδιαθέτουν ορισμένες γυναίκες σε ανευπλοειδία, αλλά τα ακριβή γενετικά αίτια της παραγωγής ανευπλοειδών ωαρίων παραμένουν ασαφή. Η μελέτη Rutgers είναι η πρώτη που αξιολογεί πόσο καλά μεμονωμένες γενετικές παραλλαγές στο γονιδίωμα της μητέρας μπορούν να προβλέψουν τον κίνδυνο υπογονιμότητας μιας γυναίκας. «Ο στόχος του έργου μας ήταν να κατανοήσουμε τη γενετική αιτία της γυναικείας υπογονιμότητας και να αναπτύξουμε μια μέθοδο για τη βελτίωση της κλινικής πρόγνωσης του κινδύνου ανευπλοειδίας των ασθενών», δήλωσε ο Jinchuan Xing, συγγραφέας της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα γενετικής στη Σχολή Τεχνών και Επιστημών του Rutgers. “Με βάση τη δουλειά μας, δείξαμε ότι ο κίνδυνος εμβρυϊκής ανευπλοειδίας σε γυναίκες ασθενείς με εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να προβλεφθεί με υψηλή ακρίβεια με τα γονιδιωματικά δεδομένα των ασθενών. Έχουμε επίσης εντοπίσει αρκετά πιθανά γονίδια κινδύνου ανευπλοειδίας.”

Σε συνεργασία με τους Reproduction Medicine Associates of New Jersey, σε μια κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Basking Ridge, N.J., οι επιστήμονες μπόρεσαν να εξετάσουν γενετικά δείγματα ασθενών χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται “whole exome sequencing”, η οποία τους επιτρέπει να εισέλθουν στα τμήματα κωδικοποίησης πρωτεΐνης του τεράστιου ανθρώπινου γονιδιώματος. Στη συνέχεια δημιούργησαν λογισμικό χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση, μια πτυχή της τεχνητής νοημοσύνης στην οποία τα προγράμματα μπορούν να μάθουν και να κάνουν προβλέψεις χωρίς να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες. Για να γίνει αυτό, οι ερευνητές ανέπτυξαν αλγόριθμους και στατιστικά μοντέλα που ανέλυσαν και έβγαλαν συμπεράσματα από μοτίβα στα γενετικά δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθοι για την εγκυμοσυνη που ανησυχούν τις γυναίκες - Δείτε τι ισχύει

Πώς αναπτύσσεται ένα μωρό μέσα στη μήτρα - στάδια ανάπτυξης από τη σύλληψη έως τη γέννηση

Πώς να διαχειριστείτε μια ενδεχόμενη αποβολή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.