Επιστημονικά Νέα

Διαβήτης: 9 Τρόποι για να ρυθμίσετε τον διαβήτη σας

Διαβήτης: 9 Τρόποι για να ρυθμίσετε τον διαβήτη σας

Διαβήτης: Τα άτομα με διαβήτη που κοιμούνται αρκετά συχνά έχουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και βελτιωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η διατήρηση του διαβήτη σας υπό έλεγχο θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε προβλήματα καρδιάς, νεύρων και ποδιών. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή.

9 Tips για να μη χαλάτε τις τιμές του διαβήτη σας

  • Χάστε επιπλέον βάρος. Η μετάβαση προς ένα υγιές βάρος βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Ο γιατρός σας, ένας διαιτολόγος και ένας γυμναστής μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε ένα σχέδιο που θα λειτουργήσει για εσάς.
  • Ελέγξτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Είναι στο εύρος που σας συμβουλεύει ο γιατρός σας; Επίσης, γράψτε το για να μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να σημειώσετε πώς το φαγητό και η δραστηριότητα επηρεάζουν τα επίπεδά σας.
  • Κάντε εξετάσεις αίματος A1c για να μάθετε το μέσο σάκχαρό σας για τους τελευταίους 2 έως 3 μήνες. Τα περισσότερα άτομα με διαβήτη τύπου 2 θα πρέπει να στοχεύουν σε A1c 7% ή χαμηλότερη. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο συχνά χρειάζεται να κάνετε μια εξέταση A1c.
  • Παρακολουθήστε τους υδατάνθρακες σας. Μάθετε πόσους υδατάνθρακες τρώτε και πόσο συχνά τους καταναλώνετε. Η διαχείριση των υδατανθράκων σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σάκχαρό σας υπό έλεγχο. Επιλέξτε υδατάνθρακες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως πράσινα λαχανικά, φρούτα, φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Ελέγξτε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων σας. Ο διαβήτης κάνει πιο πιθανές τις καρδιακές παθήσεις, γι’ αυτό παρακολουθήστε στενά την αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερόλη σας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη διατήρηση της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής σας πίεσης υπό έλεγχο. Πάρτε φάρμακα όπως σας έχει συνταγογραφηθεί.
  • Συνέχισε να κινείσαι. Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Η άσκηση μειώνει επίσης το άγχος και βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και των επιπέδων τριγλυκεριδίων. Πάρτε τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα 5 ημέρες την εβδομάδα. Δοκιμάστε περπάτημα, χορό, αερόμπικ χαμηλής πρόσκρουσης, κολύμπι, τένις ή ένα στατικό ποδήλατο. Ξεκινήστε πιο αργά εάν δεν είστε ενεργοί τώρα. Μπορείτε να διακόψετε τα 30 λεπτά — ας πούμε, κάνοντας 10 λεπτά περπάτημα μετά από κάθε γεύμα. Συμπεριλάβετε προπόνηση ενδυνάμωσης και διατάσεις σε μερικές μέρες, επίσης.

  • Κοιμηθείτε. Όταν σας στερείται ύπνου, έχετε την τάση να τρώτε περισσότερο και μπορείτε να παχύνετε, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα υγείας. Τα άτομα με διαβήτη που κοιμούνται αρκετά συχνά έχουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και βελτιωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Διαχειριστείτε το άγχος. Το άγχος και ο διαβήτης δεν αναμειγνύονται. Το υπερβολικό άγχος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αλλά μπορείτε να βρείτε ανακούφιση καθίζοντας ήσυχα για 15 λεπτά, κάνοντας διαλογισμό ή κάνοντας γιόγκα.
  • Δείτε το γιατρό σας. Κάντε έναν πλήρη έλεγχο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αν και μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας πιο συχνά. Στο ετήσιο σωματικό σας σώμα, βεβαιωθείτε ότι κάνετε μια διασταλμένη οφθαλμολογική εξέταση, έλεγχο αρτηριακής πίεσης, εξέταση ποδιών και προληπτικούς ελέγχους για άλλες επιπλοκές όπως νεφρική βλάβη, νευρική βλάβη και καρδιακές παθήσεις.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη της συμπερίληψης του μαϊντανού στη διατροφή σας

Πώς επηρεάζει ο διαβήτης το σώμα μας;

Η πρωτεΐνη σε σκόνη κάνει καλό στην υγεία;

Είναι απαραίτητη η χοληστερόλη για το αίμα μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι επιστήμονες παραμένουν σε επαγρύπνηση για νέες παραλλαγές της COVID-19, βελτιώνοντας παράλληλα την ικανότητα πρόβλεψης των επιπλοκών

"Οι ασθενείς θα λαμβάνουν το τεστ λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νόσου και οι γιατροί θα μπορούν στη συνέχεια να προσαρμόζουν τη φροντίδα τους - για παράδειγμα, στέλνοντάς τους για μαγνητική τομογραφία καρδιάς όταν διαφορετικά δεν θα έκαναν ή ανακατευθύνοντάς τους σε καρδιολόγο για να παρακολουθούνται στενά", δήλωσε ο Ντεβό.

Κλινική δοκιμή διαπιστώνει ότι συσκευή ηπατικής κάθαρσης είναι ασφαλής και αποτελεσματική για τη θεραπεία της σοβαρής ηπατικής ανεπάρκειας

Η αταλάντευτη εστίασή μας παραμένει στο να θέτουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προσπαθειών μας, εργαζόμενοι ακούραστα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους όσοι επηρεάζονται από τη χρόνια ηπατική νόσο". Η δοκιμή είναι το τελευταίο βήμα σε ένα μακρύ ταξίδι για τους ερευνητές του UCL και του Royal Free Hospital, το οποίο ξεκίνησε με τον προσδιορισμό της οξείας-χρόνιας ηπατικής ανεπάρκειας ως ξεχωριστής κλινικής οντότητας το 2001.

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης

Τι θα περιμένετε από την εξέταση προστάτη;

Προστάτης: Η εξέταση του προστάτη είναι ένα ουσιαστικό μέρος της προληπτικής φροντίδας για τους άνδρες, επιτρέποντας την έγκαιρη ανίχνευση και πιθανές επιλογές θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη.

Οι καρδιολογικές εταιρείες του Η.Β εκδίδουν κοινή δήλωση πολιτικής για την εξάλειψη των απαράδεκτων συμπεριφορών στην ειδικότητα

Ο Δρ. Christian Fielder Camm, Πρόεδρος της Βρετανικής  Ένωσης  Νέων Καρδιολόγων BJCA, προσθέτει, «Η επιζήμια επίδραση της ακατάλληλης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας μπορεί να είναι βαθιά και όλοι όσοι ασχολούνται με την καρδιολογία και την καρδιαγγειακή ιατρική του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα».