Επιστημονικά Νέα

Διαβήτης: 6 Tips για μια ζωή με διαβήτη!

Διαβήτης: 6 Tips για μια ζωή με διαβήτη!

Διαβήτης: Η παχυσαρκία, η υπέρταση και η ζωή σε αστική περιοχή είναι μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για διαβήτη στις γυναίκες.

Ο διαβήτης έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο σε άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων και φύλων. Η πεποίθηση ότι οι γυναίκες διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη είναι ένας μύθος καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι η μεταβολική διαταραχή είναι εξίσου διαδεδομένη τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ωστόσο, οι γυναίκες διατρέχουν επιπλέον κίνδυνο διαβήτη κύησης που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με πρόσφατη ανασκόπηση, ο κίνδυνος δια βίου για τους άνδρες να αναπτύξουν διαβήτη από την ηλικία των 20 ετών είναι 55,5% ενώ στην περίπτωση των γυναικών το ποσοστό ανέρχεται στο 64,6%. Η παχυσαρκία, η υπέρταση και η ζωή σε αστική περιοχή είναι μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για διαβήτη στις γυναίκες. Οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου και της εμμηνόπαυσης μιας γυναίκας μπορούν επίσης να επηρεάσουν το σάκχαρο του αίματος στις γυναίκες και να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη σε αυτές.

Δομημένη φυσική δραστηριότητα

Για να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου σας εντός των προβλεπόμενων ορίων, είναι σημαντικό να ασκείστε τακτικά. Όντας διαβητικός, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον προπονητή υγείας σας πριν ξεκινήσετε βαριές προπονήσεις. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος και επίσης να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας. Θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Κάντε σωστή δίαιτα για τον διαβήτη

Εάν θέλετε να αναστρέψετε και να ελέγξετε τον διαβήτη τύπου 2, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε προσεκτικά τη διατροφή σας. Θα πρέπει να διατηρήσετε τον αριθμό των υδατανθράκων σας υπό έλεγχο και να βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετές φυτικές ίνες. Θα πρέπει επίσης να τρώτε περισσότερα ακόρεστα λιπαρά για να παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερο. Τα ακόρεστα λιπαρά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη χοληστερόλη σας, να ομαλοποιήσετε τον καρδιακό έλεγχο και να μειώσετε τη φλεγμονή. Θα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε τηγανητά και ζαχαρούχα τρόφιμα και επίσης να χρησιμοποιείτε φιλικές προς τον διαβήτη μεθόδους μαγειρέματος για να προετοιμάσετε τα γεύματά σας. Επίσης, μην καταναλώνετε ανθρακούχα και ζαχαρούχα ποτά.

Υγιεινή ύπνου

Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος εάν θέλετε να αναστρέψετε τον διαβήτη τύπου 2. Εάν έχετε έλλειψη ύπνου, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ορμόνης που ονομάζεται γκρελίνη, της ορμόνης της πείνας. Θα σας οδηγήσει στην υπερκατανάλωση τροφών που θα οδηγήσουν σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου σας. Θα σας βάλει επίσης σε κίνδυνο παχυσαρκίας. Θα πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία αντιστροφής σας.

Αυτοφροντίδα και αυτοέλεγχος

Τόσο η αυτοφροντίδα όσο και ο αυτοέλεγχος είναι βασικές πτυχές της αναστροφής του διαβήτη. Θα πρέπει να ασκείτε αυτοέλεγχο όταν πρόκειται να κάνετε τις σωστές καθημερινές επιλογές που αφορούν τη διαχείριση του διαβήτη. Η αυτοφροντίδα από την άλλη πλευρά περιλαμβάνει τον στενό έλεγχο της χρόνιας κατάστασής σας και τη διασφάλιση ότι παρακολουθείτε τα επίπεδα σακχάρου σας σε τακτική βάση. Αφού μάθετε τα επίπεδα σακχάρου σας, θα είστε σε θέση να κάνετε τις σωστές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας.

Διαχείριση άγχους

Το στρες και το άγχος σας μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τα επίπεδα σακχάρου σας. Εάν τα επίπεδα άγχους σας είναι πολύ υψηλά, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου σας. Αν και είναι αδύνατο να αφαιρέσετε το άγχος από τη ζωή σας, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας. Μπορείτε να γελάσετε καλά με φίλους, να κάνετε διαλογισμό, να ανάψετε λιβάνια ή να εγγραφείτε σε ένα μάθημα χορού. Όταν τα επίπεδα του άγχους σας είναι υπό έλεγχο, θα είστε σε θέση να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Σταματήστε την κατάχρηση ουσιών

Ως άτομο με διαβήτη, σας συμβουλεύουμε να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ. Η κατάχρηση ουσιών είναι επιβλαβής τόσο για τους διαβητικούς όσο και για τους μη. Μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά σας να λειτουργείτε κανονικά και επίσης να οδηγήσει σε κλινικές βλάβες. Ακριβώς όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα δεν συνιστάται επίσης εάν θέλετε να αναστρέψετε και να ελέγξετε τον διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

9 Τρόποι για να ρυθμίσετε τον διαβήτη σας

Η διαλείπουσα νηστεία ως προστασία από την άνοια

Φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας

Τα οφέλη της συμπερίληψης του μαϊντανού στη διατροφή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μας κάνει ο ανταγωνισμός λιγότερο ηθικούς; Νέα έρευνα λέει ναι, αλλά μόνο λίγο

Αυτά τα διερευνητικά αποτελέσματα -που δεν έχουν ακόμη αναπαραχθεί- υποδηλώνουν έναν λόγο για τον οποίο ο ανταγωνισμός δεν επηρεάζει πολύ την ηθική κατά μέσον όρο. Ίσως, η μειονεκτική θέση σε μια ανταγωνιστική διαδικασία να είναι αυτή που διαφθείρει και όχι ο ανταγωνισμός καθαυτός.

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Τα εμβόλια που θεραπεύουν τον υπάρχοντα καρκίνο αποτελούν εδώ και καιρό στόχο της ιατρικής κοινότητας. Οι προκαταρκτικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) αφορούσαν εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, τον όγκο του εγκεφάλου γλοιοβλάστωμα και τον καρκινογόνο ιό HPV.

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

Καρδιομυοπάθεια: Οι ασθενείς με καρδιοπάθεια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λιγότερο εκτεταμένες παρεμβάσεις χάρη στην τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατων υπολογιστικών μοντέλων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την περιτομή;

Περιτομή: Κατανοώντας την περιτομή και συμμετέχοντας ενεργά στην ανάρρωση του αγοριού σας, μπορείτε να διευκολύνετε την επούλωση, να παρέχετε άνεση και να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα.

Καρκίνος του προστάτη - Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας

Ενώ ο καρκίνος είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται, ο Humphreys δίνει τις εξής συμβουλές και ενθάρρυνση: "Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας σας και μια ομάδα εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας μπορεί να σας καθοδηγήσει στις λύσεις που είναι πιο προσαρμοσμένες για εσάς, τις επιθυμίες σας και το σώμα σας".