Επιστημονικά Νέα

Δέρμα χοληστερίνη: Προειδοποιητικά σημάδια υψηλής κακής χοληστερόλης που μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα σας

Δέρμα χοληστερίνη: Προειδοποιητικά σημάδια υψηλής κακής χοληστερόλης που μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα σας

Δέρμα χοληστερίνη: Η χοληστερόλη, η λιπαρή-κηρώδες ουσία που βρίσκεται στο αίμα χρησιμοποιείται από το σώμα για τη δημιουργία νέων κυττάρων και ορμονών. 

Η χοληστερόλη, η λιπαρή-κηρώδες ουσία που βρίσκεται στο αίμα χρησιμοποιείται από το σώμα για τη δημιουργία νέων κυττάρων και ορμονών. Αν και είναι ένα βασικό συστατικό που απαιτείται από το σώμα για να λειτουργήσει σωστά, η υπερβολική παρουσία αυτής της ουσίας μπορεί να θέσει την καρδιά σας σε κίνδυνο. Η υπερβολική χοληστερόλη, γνωστή και ως υψηλή χοληστερόλη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας στην καρδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός εγκεφαλικού. Πώς να αποτρέψετε αυτούς τους κινδύνους; Κατανοήστε την πάθηση και τα διάφορα σημεία και συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν.

Συμπτώματα υψηλής χοληστερόλης που πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερόλη είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος για την υγεία, που συχνά δείχνει την παρουσία της σε λεπτές μορφές. Είναι ενδιαφέρον ότι το πρόσωπό σας μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη αυτού του εισβολέα. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τα κορυφαία 7 εμφανή σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν την περίσσεια επιβλαβούς χοληστερόλης και την έκφανσή της στο δέρμα σας.

Κιτρινωπά μπαλώματα γύρω από τα μάτια

Εάν παρατηρείτε κιτρινωπές συστάδες γύρω από τα μάτια σας, προσέξτε! Αυτά, γνωστά ως ξανθέλασμα, είναι εξογκώματα λίπους και μια δημόσια δήλωση αυξημένης κακής χοληστερόλης.

Σχηματισμός γκριζωπών δακτυλίων γύρω από τα μάτια σας

Εντοπίζετε γκριζωπούς δακτυλίους γύρω από τον κερατοειδή χιτώνα των ματιών σας; Γνωστά ως arcus senilis, αυτά μπορεί να είναι προειδοποιητικά σημάδια που αναβοσβήνουν ότι η χοληστερόλη φράζει τα αιμοφόρα αγγεία σας.

Φάντασμα χλωμή ή κιτρινωπή απόχρωση δέρματος

Η υπερβολική χοληστερόλη μπορεί να κάνει μια χλωμή ή κιτρινωπή απόχρωση στο δέρμα σας. Μια αλλαγή στην όψη του δέρματός σας θα μπορούσε ενδεχομένως να υποδηλώνει ότι η χοληστερόλη αναστατώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη συνολική ευεξία του δέρματος.

Σχηματισμοί Ετικετών Δέρματος

Οι ετικέτες του δέρματος μπορεί να φαίνονται αβλαβείς, αλλά μπορεί να υποδηλώνουν βαθιά ριζωμένες διαταραχές της υγείας, όπως η υψηλή χοληστερόλη. Αυτές οι απαλές προεξοχές μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπο και το σώμα σας, σηματοδοτώντας τα δακτυλικά αποτυπώματα μιας πιθανής διαταραχής της χοληστερόλης. 

Ανεξέλεγκτος σχηματισμός σπυριών και ακμής

Τα υπερβολικά επίπεδα χοληστερόλης θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσω δερματικών διλημμάτων όπως η ακμή και τα σπυράκια. Η πλεονάζουσα χοληστερόλη μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει φλεγμονή και φραγμένους πόρους, ανοίγοντας το δρόμο για την εμφάνιση ακμής και σπυριών στο πρόσωπό σας.

Πρήξιμο ή πρήξιμο

Περιστασιακά, το πρόσωπό σας μπορεί να φαίνεται φουσκωμένο ή πρησμένο, κάτι που μπορεί να είναι ένα σήμα αφύπνισης από το σώμα σας σχετικά με την υψηλή χοληστερόλη. Αυτή η φλεγμονή ή η συσσώρευση υγρών έρχεται ως συνέπεια της αναταραχής της χοληστερόλης, υπογραμμίζοντας την επίδραση της χοληστερόλης στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Υπερβολική ξηρότητα και φαγούρα στο δέρμα

Εάν το δέρμα σας αισθάνεται συνεχώς σαν την έρημο Σαχάρα, μπορεί να δείχνει υψηλή χοληστερόλη. Οι αποκλίσεις στη χοληστερόλη μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την κατάσταση ενυδάτωσης του δέρματός σας, οδηγώντας σε ξηρό δέρμα και φαγούρα, ιδιαίτερα στο πρόσωπο.

Σημασία της κατανόησης των συμπτωμάτων των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν προσπαθείτε να ελέγξετε τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, είναι να κατανοήσετε και να εντοπίσετε τα σημεία και τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση υγείας. Τα προαναφερθέντα σημάδια στο πρόσωπο δεν πρέπει να αγνοηθούν με κανένα κόστος. Επίσης, κατανοήστε ότι η έγκαιρη αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης θα μπορούσε να σημαίνει περιορισμό των σχετικών κινδύνων για την υγεία και διατήρηση της συνολικής ευεξίας. Λοιπόν, αναλάβετε την ευθύνη σήμερα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να ελέγξετε τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης φυσικά χωρίς φάρμακα

Γιατί η υψηλή πίεση έρχεται συνήθως και με υψηλά επίπεδα χοληστερίνης;

Πώς να ελέγξετε τα επίπεδα της χοληστερίνης σας χωρίς φάρμακα

Πρωινή ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείται για την μείωση της χοληστερίνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η σκωληκοειδίτιδα και πότε πρέπει να αφαιρείται;

Σκωληκοειδίτιδα χειρουργείο: Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ενός μικρού θύλακα που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της κοιλιάς.

Τι είναι η νόσος του Addison και πώς αντιμετωπίζεται;

Νόσος Addison: Η νόσος του Addison, γνωστή και ως πρωτοπαθής επινεφριδιακή ανεπάρκεια, είναι μια σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή παραγωγή κορτιζόλης και συχνά ορμονών αλδοστερόνης από τα επινεφρίδια.

Τι είναι η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Aγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα (AS) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και τελικά σύντηξη των σπονδύλων.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Η κατανόηση και η αντιμετώπιση των πρώιμων σημείων του Συνδρόμου Καρπιαίου Σωλήνα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής αποτρέποντας μακροχρόνιες βλάβες.