Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Έλεγχος χοληστερίνης: Πώς να ελέγξετε τα επίπεδα της χοληστερίνης σας χωρίς φάρμακα

Έλεγχος χοληστερίνης: Πώς να ελέγξετε τα επίπεδα της χοληστερίνης σας χωρίς φάρμακα

Έλεγχος χοληστερίνης: Η χοληστερόλη, μια κηρώδης ουσία στο αίμα σας, είναι απαραίτητη για την κατασκευή υγιών κυττάρων. Ωστόσο, η υπερβολική ποσότητα αυξάνει τις πιθανότητές σας για καρδιακή νόσο.

Η χοληστερόλη, μια κηρώδης ουσία στο αίμα σας, είναι απαραίτητη για την κατασκευή υγιών κυττάρων. Ωστόσο, η υπερβολική ποσότητα αυξάνει τις πιθανότητές σας για καρδιακή νόσο. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείτε τη χοληστερόλη σας υπό έλεγχο για τη συνολική σας ευεξία. Σε αυτή τη συζήτηση, παρουσιάζουμε επτά απλούς, μη φαρμακευτικούς τρόπους για τον έλεγχο των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.

Πώς να ελέγξετε τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης φυσικά στο σπίτι;

Ακολουθήστε μια δίαιτα φιλική προς την καρδιά

Η διατροφή σας μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι όταν πρόκειται για επίπεδα χοληστερόλης. Προσθέστε άφθονα τρόφιμα που περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, όπως βρώμη, κριθάρι και όσπρια – που βοηθούν στη μείωση της LDL, της «κακής» χοληστερόλης. Τα υγιή λίπη που βρίσκονται στο αβοκάντο, στους ξηρούς καρπούς και στο ελαιόλαδο είναι επίσης πλεονεκτικά για την εξισορρόπηση της χοληστερόλης.

Η τακτική άσκηση είναι το κλειδί

Η τακτική σωματική δραστηριότητα ενισχύει την HDL χοληστερόλη, τον «καλό» τύπο. Δοκιμάστε αερόβιες ασκήσεις όπως γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ ή ποδηλασία για τουλάχιστον μισή ώρα καθημερινά. Η προπόνηση δύναμης μπορεί επίσης να αποδειχθεί χρήσιμη.

Κρατήστε το βάρος υπό έλεγχο

Το υπερβολικό βάρος συχνά παραλληλίζεται με υψηλή χοληστερόλη. Έτσι, η απώλεια αυτών των περιττών κιλών φέρνει καλύτερους αριθμούς χοληστερόλης. Για να το πετύχετε αυτό, ισορροπήστε τη διατροφή σας και εξασφαλίστε τακτικές προπονήσεις.

Πείτε Όχι στο Κάπνισμα

Το κάπνισμα καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης. Η απομάκρυνση αυτής της συνήθειας συνεπάγεται όχι μόνο γενικά οφέλη για την υγεία αλλά και καλύτερη διαχείριση της χοληστερόλης.

Μειώστε την πρόσληψη αλκοόλ σας

Η υπέρβαση με το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Παραμείνετε σε μέτρια κατανάλωση: το πολύ δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες.

Κρατήστε το άγχος στο κόλπο

Το επίμονο στρες μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Χρησιμοποιήστε τακτικές διαχείρισης του άγχους, όπως βαθιές αναπνοές, διαλογισμό ή απλώς επιδοθείτε σε χόμπι για να μειώσετε το πηλίκο του άγχους σας.

Τακτικός έλεγχος υγείας

Παρακολουθήστε τα επίπεδα χοληστερόλης σας τακτικά με τακτικές αξιολογήσεις υγείας. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να παρέχει ανεκτίμητες συγκεκριμένες συμβουλές για την τροποποίηση του τρόπου ζωής.

Φυσική διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης στο σπίτι: Είναι ασφαλές;

Ναι, μπορείτε να διαχειριστείτε την υψηλή χοληστερόλη χωρίς φάρμακα. Χρειάζεται απλώς να ζείτε σωστά, τρώτε γεύματα με συνείδηση ​​της καρδιάς, να συμμετέχετε σε τακτικές προπονήσεις, να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, να σταματήσετε το κάπνισμα, να παρακολουθείτε την κατανάλωση αλκοόλ, να διαχειρίζεστε το άγχος και να παρακολουθείτε τους ελέγχους υγείας. Συνιστάται να διατηρείτε τακτική επαφή με έναν επαγγελματία υγείας για καθοδήγηση προσαρμοσμένη στην κατάστασή σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωινή ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείται για την μείωση της χοληστερίνης

Η άγνωστη βιταμίνη που προστατεύει το δέρμα και ρίχνει τη χοληστερίνη

Φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης μετά τα 50

Ιδανική διατροφή για να μειώσετε τη βλαβερή χοληστερίνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Σεξ γυναίκες: Υπάρχουν πολλοί απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην ξεκινήσουν το σεξ, πολλοί από τους οποίους υπερβαίνουν τους συνήθως συζητούμενους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

Μικρορομπότ από φύκια παραδίδουν φάρμακα απευθείας σε καρκινικούς όγκους

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών, η καινοτόμος αυτή θεραπεία θα δοκιμαστεί στη συνέχεια σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Εάν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά της, θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο και στην αποτροπή της εξάπλωσης ασθενειών.

Close Icon