Επιστημονικά Νέα

Ατοπική δερματίτιδα: Παράγοντας κινδύνου για νεοεμφανιζόμενη ημικρανία

Ατοπική δερματίτιδα: Παράγοντας κινδύνου για νεοεμφανιζόμενη ημικρανία

Ατοπική δερματίτιδα: Οι ενήλικες με ατοπική δερματίτιδα (AD) έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για νεοεμφανιζόμενη ημικρανία.

Οι ενήλικες με ατοπική δερματίτιδα (AD) έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για νεοεμφανιζόμενη ημικρανία, σύμφωνα με μια επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο Journal of the European Academy of Dermatology & Venereology. Ο Ji Hae Lee, από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Κορέας στη Σεούλ, και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν τη βάση δεδομένων αξιώσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλισης Υγείας της Κορέας για να εντοπίσουν 3,5 εκατομμύρια ενήλικες στην Κορέα που υποβλήθηκαν σε εθνικό έλεγχο υγείας το 2009. Ο αντίκτυπος της ατοπικής δερματίτιδας στον κίνδυνο για ημικρανία νέας έναρξης αξιολογήθηκε.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 48.983 ενήλικες (1,5 τοις εκατό) είχαν διάγνωση AD, ενώ 449.484 ημικρανίες νέας έναρξης εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια 7,6 ετών διάμεσης παρακολούθησης. Σε άτομα με AD, η σωρευτική επίπτωση της νεοεμφανιζόμενης ημικρανίας ήταν 21,8 ανά 1.000 άτομα-έτη, η οποία ήταν σημαντικά υψηλότερη από ό,τι σε άτομα χωρίς AD (16,5 ανά 1.000 ανθρωποέτη, αναλογία κινδύνου 1,26). Ο κίνδυνος για νέα ημικρανία ήταν ελαφρώς υψηλότερος μεταξύ αυτών με μέτρια έως σοβαρή ΝΑ (αναλογία κινδύνου, 1,26) έναντι εκείνων με ήπια ΝΑ.

Μεταξύ των ασθενών με AD, το κάπνισμα και το ανδρικό φύλο συσχετίστηκαν σημαντικά με υψηλότερο κίνδυνο για νεοεμφανιζόμενη ημικρανία. Υπήρξε επίσης μια συνεργιστική αύξηση στον κίνδυνο για ημικρανία σε ασθενείς με AD με διαταραχές ύπνου ή εγκεφαλικό επεισόδιο. «Χρειάζεται περαιτέρω μελέτη για να εξεταστεί εάν η κατάλληλη διαχείριση της ατοπικής δερματίτιδας μπορεί να προστατεύσει από τον κίνδυνο νέας ημικρανίας», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι είναι οι 7 τύποι πονοκέφαλου και πώς αντιμετωπίζονται;

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συσχετίσει τον πόνο των ασθενών με κεφαλαλγία;

5 αποτελεσματικές ασκήσεις για τη μείωση του πονοκεφάλου

Η κρέμα βοηθάει στην αποφυγή εκζέματος στα βρέφη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα βοηθήσετε στη φροντίδα των ατόμων με άνοια;

Άνοια: Να θυμάστε ότι η φροντίδα της άνοιας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και ευελιξία. Κάθε άτομο με άνοια είναι μοναδικό και οι ανάγκες και οι συμπεριφορές του μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Μελέτη ρίχνει νέο φως στη μετάσταση του καρκίνου

Καρκίνος μετάσταση: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν από τον μηχανικά επαγόμενο κυτταρικό θάνατο είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσης κακοήθων όγκων.