ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δερματίτιδα: Ποιοι είναι οι μύθοι γύρω από την ατοπική δερματίτιδα;

Δερματίτιδα: Ποιοι είναι οι μύθοι γύρω από την ατοπική δερματίτιδα;

Δερματίτιδα: Οι δερματολόγοι συχνά διαπιστώνουν ότι πολλά από αυτά που γνωρίζουν οι άνθρωποι για την ατοπική δερματίτιδα βασίζονται σε εσφαλμένες αντιλήψεις.

Η ατοπική δερματίτιδα (AD) είναι γνωστή παγκοσμίως. Άτομα όλων των ηλικιών από νεογέννητα έως ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω ζουν με αυτή την πάθηση. Τα συμπτώματα κυμαίνονται από υπερβολικά ξηρό δέρμα με φαγούρα έως επώδυνα, κνησμώδη εξανθήματα που προκαλούν άγρυπνες νύχτες και παρεμβαίνουν στην καθημερινή ζωή.

Η ατοπική δερματίτιδα είναι συχνή

1 στους 10 Αμερικανούς έχει ατοπική δερματίτιδα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά Αφροαμερικανών και Ασιατικών Αμερικανών αναπτύσσουν AD πιο συχνά από τα λευκά παιδιά. Όταν ένα παιδί έχει βαθιά μελάγχρωση του δέρματος, η AD τείνει να διαγνωστεί αργότερα στη ζωή του. Μερικές φορές, η κατάσταση χάνεται εντελώς επειδή είναι λιγότερο αισθητή. Σε καφέ ή μαύρο δέρμα, έχετε την τάση να βλέπετε γκρι έως ιώδες-καφέ αποχρωματισμό του δέρματος και όχι κόκκινα εξανθήματα.

Οι κοινοί μύθοι συχνά αποτυγχάνουν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της AD

Εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε διαγνωστεί με AD, μπορεί να έχετε ήδη ακούσει πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτήν την πάθηση. Οι δερματολόγοι συχνά διαπιστώνουν ότι πολλά από αυτά που γνωρίζουν οι άνθρωποι για την AD βασίζονται σε εσφαλμένες αντιλήψεις. Μερικές φορές, αυτές οι λανθασμένες αντιλήψεις μπορεί να είναι επιβλαβείς.

Πόσες από αυτές τις παρακάτω παρανοήσεις έχετε ακούσει;

Μύθος: Μπορείτε να απαλλαγείτε από την AD βρίσκοντας και εξαλείφοντας το μόνο πράγμα που την προκαλεί. Όταν μιλούν με γονείς που έχουν ένα παιδί με έκζεμα, οι δερματολόγοι συχνά διαπιστώνουν ότι οι γονείς θέλουν βοήθεια για να βρουν ότι το ένα ή το άλλο αλλεργιογόνο προκαλεί το έκζεμα του παιδιού τους. Πριν επισκεφτούν έναν δερματολόγο, οι γονείς συχνά λένε ότι έχουν ήδη πειραματιστεί με την αφαίρεση διαφορετικών τροφών από τη διατροφή του παιδιού τους, όπως αυγά, γάλα και ξηρούς καρπούς.

Γεγονός: Χρόνια έρευνας έχει αποδείξει ότι κανένα πράγμα δεν προκαλεί AD. Είναι μια πολύπλοκη ασθένεια που δεν έχει θεραπεία. Η αφαίρεση τροφών από τη διατροφή ενός παιδιού δεν μπορεί να θεραπεύσει την AD, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Τα παιδιά χρειάζονται τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, όπως τα αυγά και το γάλα, για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν σωστά.

Για να προσφέρουν ανακούφιση από την AD, οι δερματολόγοι δημιουργούν ένα σχέδιο θεραπείας που χρησιμοποιεί τη φαρμακευτική ή φωτοθεραπεία, όπως απαιτείται.

Μύθος: Τα παιδιά ξεπερνούν την AD. Αν και είναι αλήθεια ότι η ΝΑ συχνά υποχωρεί μόνη της πριν από τα 18α γενέθλια του παιδιού, η ΝΑ μπορεί να είναι μια δια βίου πάθηση.

Γεγονός: Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εάν το έκζεμα ενός παιδιού θα υποχωρήσει ή θα παραμείνει. Για την πρόληψη της επιδείνωσης της AD και για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, οι δερματολόγοι συνιστούν τη θεραπεία της.

Μύθος: Για να μειώσετε τις εξάρσεις, περιορίστε το μπάνιο. Επειδή η AD προκαλεί εξαιρετικά ξηρό δέρμα, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να ανακουφίσουν την AD κάνοντας λιγότερα μπάνια και ντους. Η έρευνα δείχνει το αντίθετο.

Αλήθεια: Το να κάνετε ένα σύντομο, καθημερινό χλιαρό μπάνιο ή ντους βοηθά. Το μπάνιο απομακρύνει τα βακτήρια και άλλα μικρόβια από το δέρμα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τις λοιμώξεις του δέρματος. Πολλοί άνθρωποι με AD παθαίνουν δερματικές λοιμώξεις.

Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας χωρίς άρωμα στο δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά από το λούσιμο βοηθά να κλειδώσει η υγρασία στο δέρμα και να μειώσει την ξηρότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ εκζέματος και AD;

Το έκζεμα αναφέρεται σε μια ομάδα καταστάσεων που προκαλούν φλεγμονή του δέρματος. Υπάρχουν πολλά είδη εκζέματος. Η ατοπική δερματίτιδα είναι ο πιο κοινός τύπος. Άλλοι τύποι εκζέματος περιλαμβάνουν τη δερματίτιδα εξ επαφής, το αριθμητικό έκζεμα και το δυσιδρωτικό έκζεμα. Οι άνθρωποι συχνά λένε έκζεμα όταν αναφέρονται σε οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αύξηση κινδύνου για κάταγμα σε παιδιά με ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα αυξάνει τον κίνδυνο κατάγματος στα παιδιά

Η κρέμα βοηθάει στην αποφυγή εκζέματος στα βρέφη;

Έχετε έκζεμα στα χέρια ή απλώς υπάρχει έντονη ξηρότητα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου IBS, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερα πιο συχνά γεύματα και να ασκείστε τακτικά. Η βαθιά αναπνοή και η γιόγκα βοηθούν επίσης στη μείωση του στρες.

Εναποθέσεις όγκων σε καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οι εναποθέσεις όγκου TD ενσωματώνονται στο στάδιο Τ ή Ν, ο στόχος είναι να παρέχεται μια ακριβέστερη αναπαράσταση των χαρακτηριστικών του όγκου σε ιστοπαθολογικό επίπεδο. Συμπερασματικά, έχει επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με την κλινική σημασία και την επακόλουθη διαχείριση των εναποθέσεων όγκου TDs.

Θεραπείες άνοιας που συνδέονται με σοβαρές παρενέργειες: Μελέτη

«Υπάρχει επομένως κίνδυνος να συνταγογραφηθούν σε ασθενείς επιβλαβή αντιψυχωσικά απλώς επειδή το εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια τη συμπεριφορά τους δεν είναι επαρκώς διαθέσιμο», είπε ο νευρολόγος Δρ Τσαρλς Μάρσαλ, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι θεραπείες μπορεί να δικαιολογούνται σε σπάνιες περιπτώσεις.