ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ατοπική δερματίτιδα: Αυξάνει τον επακόλουθο κίνδυνο κατάγματος στα παιδιά

Ατοπική δερματίτιδα: Αυξάνει τον επακόλουθο κίνδυνο κατάγματος στα παιδιά

Ατοπική δερματίτιδα: Διάφοροι παράγοντες μπορεί να αποτελούν τη βάση της συσχέτισης της ατοπικής δερματίτιδας με τον κίνδυνο κατάγματος στα παιδιά.

Η ατοπική δερματίτιδα στα παιδιά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για επακόλουθο κάταγμα, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 9 Νοεμβρίου στο Allergy. Ο Seung Won Lee, M.D., Ph.D., από το Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan στο Suwon της Νότιας Κορέας και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλισης Υγείας στη Νότια Κορέα για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ της διάγνωσης της ατοπικής δερματίτιδας και του κατάγματος.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η ανάλυση περιελάμβανε 1,78 εκατομμύρια βρέφη που γεννήθηκαν μεταξύ 2009 και 2015, με παρακολούθηση μέχρι το 2019. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν τα παιδιά ταιριάζουν με την τάση και προσαρμόζονται, τα παιδιά με ατοπική δερματίτιδα είχαν 14 τοις εκατό μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν κατάγματα από τους ελέγχους (33,37 έναντι 28,88 ανά 1.000 άτομα-έτη). Παρατηρήθηκε ανταπόκριση στη δόση, με τον κίνδυνο για κάταγμα να αυξάνεται με τη βαρύτητα της AD (28,88, 33,08 και 35,54 ανά 1.000 έτη για ομάδες ελέγχου, ήπια ΝΑ και μέτρια έως σοβαρή AD, αντίστοιχα).

Σε μια προσαρμοσμένη ανάλυση, ο κίνδυνος για κάταγμα αυξήθηκε σε παιδιά με ήπια ατοπική δερματίτιδα (προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου [aHR], 1,12) και μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα (aHR, 1,23). Επιπλέον, η πρώιμη έναρξη της ατοπικής δερματίτιδας αύξησε τον κίνδυνο κατάγματος (aHRs, 1,19, 1,08 και 1,03 για πρώτη διάγνωση σε ηλικία μικρότερη των 2 ετών, 2 έως 4 ετών και 5 ετών ή μεγαλύτερης, αντίστοιχα).

«Διάφοροι παράγοντες μπορεί να αποτελούν τη βάση της συσχέτισης της ατοπικής δερματίτιδας με τον κίνδυνο κατάγματος στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης μεταξύ των κυττάρων του ανοσοποιητικού και των οστικών κυττάρων, των διατροφικών συνηθειών, της πρόσληψης ασβεστίου και βιταμίνης D, της φυσικής δραστηριότητας, των ψυχολογικών και συμπεριφορικών διαταραχών, της ποιότητας του ύπνου και της επίδρασης των συστηματικών κορτικοστεροειδών. στον μεταβολισμό των ορυκτών των οστών», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κρέμα βοηθάει στην αποφυγή εκζέματος στα βρέφη;

H νέα θεραπεία για τη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα δείχνει πολλά υποσχόμενα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Έχετε έκζεμα στα χέρια ή απλώς υπάρχει έντονη ξηρότητα;

Οι διατροφικές ίνες ανακουφίζουν την ατοπική δερματίτιδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοιχτό πρόγραμμα κατάρτισης για 2000 ανέργους από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων άνεργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης