ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ατοπική δερματίτιδα: Αυξάνει τον επακόλουθο κίνδυνο κατάγματος στα παιδιά

Ατοπική δερματίτιδα: Αυξάνει τον επακόλουθο κίνδυνο κατάγματος στα παιδιά

Ατοπική δερματίτιδα: Διάφοροι παράγοντες μπορεί να αποτελούν τη βάση της συσχέτισης της ατοπικής δερματίτιδας με τον κίνδυνο κατάγματος στα παιδιά.

Η ατοπική δερματίτιδα στα παιδιά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για επακόλουθο κάταγμα, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 9 Νοεμβρίου στο Allergy. Ο Seung Won Lee, M.D., Ph.D., από το Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan στο Suwon της Νότιας Κορέας και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλισης Υγείας στη Νότια Κορέα για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ της διάγνωσης της ατοπικής δερματίτιδας και του κατάγματος.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η ανάλυση περιελάμβανε 1,78 εκατομμύρια βρέφη που γεννήθηκαν μεταξύ 2009 και 2015, με παρακολούθηση μέχρι το 2019. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν τα παιδιά ταιριάζουν με την τάση και προσαρμόζονται, τα παιδιά με ατοπική δερματίτιδα είχαν 14 τοις εκατό μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν κατάγματα από τους ελέγχους (33,37 έναντι 28,88 ανά 1.000 άτομα-έτη). Παρατηρήθηκε ανταπόκριση στη δόση, με τον κίνδυνο για κάταγμα να αυξάνεται με τη βαρύτητα της AD (28,88, 33,08 και 35,54 ανά 1.000 έτη για ομάδες ελέγχου, ήπια ΝΑ και μέτρια έως σοβαρή AD, αντίστοιχα).

Σε μια προσαρμοσμένη ανάλυση, ο κίνδυνος για κάταγμα αυξήθηκε σε παιδιά με ήπια ατοπική δερματίτιδα (προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου [aHR], 1,12) και μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα (aHR, 1,23). Επιπλέον, η πρώιμη έναρξη της ατοπικής δερματίτιδας αύξησε τον κίνδυνο κατάγματος (aHRs, 1,19, 1,08 και 1,03 για πρώτη διάγνωση σε ηλικία μικρότερη των 2 ετών, 2 έως 4 ετών και 5 ετών ή μεγαλύτερης, αντίστοιχα).

«Διάφοροι παράγοντες μπορεί να αποτελούν τη βάση της συσχέτισης της ατοπικής δερματίτιδας με τον κίνδυνο κατάγματος στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης μεταξύ των κυττάρων του ανοσοποιητικού και των οστικών κυττάρων, των διατροφικών συνηθειών, της πρόσληψης ασβεστίου και βιταμίνης D, της φυσικής δραστηριότητας, των ψυχολογικών και συμπεριφορικών διαταραχών, της ποιότητας του ύπνου και της επίδρασης των συστηματικών κορτικοστεροειδών. στον μεταβολισμό των ορυκτών των οστών», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κρέμα βοηθάει στην αποφυγή εκζέματος στα βρέφη;

H νέα θεραπεία για τη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα δείχνει πολλά υποσχόμενα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Έχετε έκζεμα στα χέρια ή απλώς υπάρχει έντονη ξηρότητα;

Οι διατροφικές ίνες ανακουφίζουν την ατοπική δερματίτιδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν οι φράουλες να αυξήσουν τη γονιμότητα;

Φράουλες: Χάρη στα υψηλά επίπεδα φολικού οξέος και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους, οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ωαρίων και του σπέρματος, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή εγκυμοσύνη.

Τα οφέλη των αποξηραμένων σύκων όταν τρώγονται με άδειο στομάχι

Αποξηραμένα σύκα: Τα αποξηραμένα σύκα με άδειο στομάχι προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Γιατί είμαστε τόσο ασθενείς;

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Συνολικά, εκτιμά ότι σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτό που αποκαλεί μια κατάσταση περιορισμού της εργασίας. 

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Βασικά σημάδια για την αναγνώριση ενός ναρκισσιστή

Ναρκισσισμός: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια του ναρκισσισμού, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανή χειραγώγηση και να διατηρήσετε πιο υγιείς σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την ενσυναίσθηση.