ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ατοπική δερματίτιδα: Η κρέμα βοηθάει στην αποφυγή εκζέματος στα βρέφη;

Ατοπική δερματίτιδα: Η κρέμα βοηθάει στην αποφυγή εκζέματος στα βρέφη;

Ατοπική δερματίτιδα: Η έγκαιρη εφαρμογή μαλακτικών σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ατοπική δερματίτιδα φαίνεται να είναι αποτελεσματική για την πρόληψη της ανάπτυξης της δερματικής πάθησης, σύμφωνα με έρευνα.

ADMAN

Η έγκαιρη εφαρμογή μαλακτικών σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ατοπική δερματίτιδα φαίνεται να είναι αποτελεσματική για την πρόληψη της ανάπτυξης της δερματικής πάθησης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 23 Νοεμβρίου στο Journal of the European Academy of Dermatology & Venereology.

Ατοπική δερματίτιδα

Ο Junqin Liang, από το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αυτόνομης Περιφέρειας Xinjiang Uygur στο Urumchi της Κίνας και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν μια μετα-ανάλυση δικτύου για να συγκρίνουν διαφορετικά μαλακτικά για την πρόληψη της ατοπικής δερματίτιδας στα βρέφη. Συμπεριλήφθηκαν δεδομένα για 11 μελέτες. Συγκρίθηκαν τρεις τύποι μαλακτικών: κρέμα, γαλάκτωμα και μικτοί τύποι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η έγκαιρη εφαρμογή μαλακτικών απέτρεψε αποτελεσματικά την ανάπτυξη ατοπικής δερματίτιδας σε βρέφη υψηλού κινδύνου με βάση την άμεση μετα-ανάλυση (αναλογία κινδύνου, 0,64). Σε μια μετα-ανάλυση δικτύου, το μαλακτικό γαλάκτωμα προτάθηκε ως η καλύτερη επιλογή για την πρόληψη της ανάπτυξης ατοπικής δερματίτιδας στα βρέφη, με επιφάνεια κάτω από την αθροιστική καμπύλη κατάταξης 82,6, 78,0 και 79,2 τοις εκατό για όλους τους πληθυσμούς, τους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου και τους πληθυσμούς με τροφική ευαισθητοποίηση, αντίστοιχα. Ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίστηκαν συχνότερα από άτομα που έλαβαν μαλακτικά.

«Τα αποτελέσματα αυτής της συστηματικής ανασκόπησης και της δικτυακής μετα-ανάλυσης δείχνουν ότι η έγκαιρη εφαρμογή μαλακτικών δέρματος μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την ανάπτυξη ατοπικής δερματίτιδας στα βρέφη», γράφουν οι συγγραφείς. «Επιπλέον, μεταξύ των διαθέσιμων τριών τύπων μαλακτικών, το μαλακτικό γαλάκτωμα είναι πιθανώς η βέλτιστη επιλογή στη βρεφική ηλικία για την πιο αποτελεσματική πρόληψη της ανάπτυξης ατοπικής δερματίτιδας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε τα σημαντικότερα προβλήματα της όρασης

Έχετε έκζεμα στα χέρια ή απλώς υπάρχει έντονη ξηρότητα;

Θαλασσινό αλάτι: Πώς ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Οι 5 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για σκασμένες φτέρνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι δεν εκτιμούν σωστά τα επίπεδα μέθης τους

Αλκοόλ μελέτη: Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς αναφέρει ότι καταναλώνει περισσότερα από τέσσερα ποτά σε μία μόνο περίπτωση, τουλάχιστον κάθε μήνα, ποσοστό κατανάλωσης που συνδέεται άμεσα με οξείες βλάβες που σχετίζονται με το αλκοόλ. 

Ο ΠΟΥ άλλαξε το όνομα της ευλογιάς των πιθήκων

Ευλογιά Πιθήκων: Η ανθρώπινη ευλογιά των πιθήκων αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1970 και πήρε το όνομά της από την ασθένεια που προκλήθηκε από τον ιό που ανακαλύφθηκε σε αιχμάλωτους πιθήκους περισσότερο από μια δεκαετία πριν.

Πώς οι έφηβοι με ΔΕΠΥ μαθαίνουν να οδηγούν καλύτερα;

ΔΕΠΥ: Ένας προσομοιωτής μπορεί να κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη για εφήβους με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, εκπαιδεύοντάς τους να ρίχνουν μικρότερες ματιές μακριά από το δρόμο.

Μειώστε το άγχος σας καθώς μεγαλώνετε

Προσδόκιμο ζωής: Ο αριθμός των καθημερινών στρεσογόνων παραγόντων και η αντιδραστικότητα των ανθρώπων στους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες μειώνεται καθώς γερνάμε, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Βελτίωση του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου μετά την πανδημία

Καρκίνος: Μια συνεργασία βελτίωσης ποιότητας (QI) μπορεί να βελτιώσει τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 16 Νοεμβρίου στο JAMA Network Open.