Τεχνολογία

Απομακρυσμένη ηλεκτρική νευροδιαμόρφωση: Αποτελεσματική στην πρόληψη της ημικρανίας

Απομακρυσμένη ηλεκτρική νευροδιαμόρφωση: Αποτελεσματική στην πρόληψη της ημικρανίας

Απομακρυσμένη ηλεκτρική νευροδιαμόρφωση: Το REN λειτουργεί διεγείροντας τα περιφερικά νεύρα του άνω βραχίονα για να επάγει τη ρύθμιση του πόνου, που είναι ένας μηχανισμός διαχείρισης του πόνου.

Μια νέα θεραπεία ημικρανίας χωρίς φάρμακα, η απομακρυσμένη ηλεκτρική νευροδιαμόρφωση (REN), είναι αποτελεσματική στη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Το REN λειτουργεί διεγείροντας τα περιφερικά νεύρα του άνω βραχίονα για να επάγει τη ρύθμιση του πόνου, που είναι ένας μηχανισμός διαχείρισης του πόνου. Η συσκευή REN είναι μη επεμβατική, ασύρματη και ελέγχεται από smartphone. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Headache ενέγραψε 248 συμμετέχοντες που τυχαιοποιήθηκαν σε μια ομάδα που λάμβανε REN κάθε δεύτερη μέρα και σε αυτούς που έλαβαν διέγερση εικονικού φαρμάκου.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες (85,9%) ήταν γυναίκες, καθώς η πάθηση είναι δύο έως τρεις φορές πιο διαδεδομένη στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες (40,8%) χρησιμοποίησαν προληπτική φαρμακευτική αγωγή εκτός από το REN. Κατά μέσο όρο, το REN μείωσε τον αριθμό των ημερών ημικρανίας κατά 2,7 ημέρες το μήνα. Οι ερευνητές αξιολόγησαν ξεχωριστά την αποτελεσματικότητα του REN για τη θεραπεία της επεισοδιακής και της χρόνιας ημικρανίας. Μεταξύ εκείνων με επεισοδιακή ημικρανία, η οποία χαρακτηρίζεται ως πονοκέφαλοι που εμφανίζονται λιγότερο από 15 ημέρες το μήνα, το REN μείωσε τις ημικρανίες κατά 2,3 ημέρες το μήνα.

Το REN ήταν επίσης αποτελεσματικό στη μείωση της χρόνιας ημικρανίας κατά 3,0 ημέρες το μήνα. Αυτός ο τύπος ημικρανίας ορίζεται ως πονοκέφαλος για τουλάχιστον 15 ημέρες το μήνα για τουλάχιστον 3 μήνες, με τα χαρακτηριστικά της ημικρανίας τουλάχιστον 8 ημέρες το μήνα. «Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το REN είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική προληπτική θεραπεία για την ημικρανία, προσφέροντας μια πολύ αναγκαία μη φαρμακολογική εναλλακτική λύση είτε ως αυτόνομη προληπτική θεραπεία είτε σε συνδυασμό με φαρμακολογικές θεραπείες για περαιτέρω ενίσχυση της προληπτικής επίδρασης», κατέληξαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Προηγούμενη έρευνα διαπίστωσε ότι το REN είναι τόσο αποτελεσματικό όσο συνήθως για τη θεραπεία της ημικρανίας. Στη μελέτη, το 66,7% των συμμετεχόντων που χρησιμοποίησαν REN πέτυχαν ανακούφιση από τον πόνο 2 ώρες μετά τη θεραπεία σε σύγκριση με το 52,5% των συμμετεχόντων στη συνήθη φροντίδα. Η ημικρανία είναι μια νευρολογική ασθένεια που επηρεάζει τουλάχιστον 39 εκατομμύρια Αμερικανούς, αλλά ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος επειδή πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν διάγνωση, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Ημικρανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συσχετίσει τον πόνο των ασθενών με κεφαλαλγία;

Μπορούν τα προβλήματα των δοντιών να προκαλέσουν ημικρανίες;

Η πρόσληψη διαιτητικών ινών συνδέεται με τη συχνότητα εμφάνισης ημικρανίας

Ο επιπολασμός της ημικρανίας αυξάνεται παγκοσμίως

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η φυσική κατάσταση βελτιώνεται με την χρήση της τεχνολογίας;

Άσκηση: Η τεχνολογία της προπόνησης έχει ξεπεράσει τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, παρέχοντας στα άτομα τα εργαλεία και τα κίνητρα που χρειάζονται για να οδηγήσουν ενεργό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πώς η τεχνολογία συμβάλλει στην διαχείριση του διαβήτη;

Διαβήτης: Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογικών εργαλείων σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια, την ευκολία και τη συνολική ποιότητα ζωής για τα άτομα που ζουν με διαβήτη.

ΜΕΘ: Πώς η ιατρική τεχνολογία βοηθά τους ασθενείς εντατικής θεραπείας

ΜΕΘ: Η ενσωμάτωση της ιατρικής τεχνολογίας στην εντατική θεραπεία όχι μόνο βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών αλλά και εξορθολογίζει τις ροές εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας.

Smartwatch εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή

Μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα συνταγογραφούμενο ρολόι χειρός που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. 

Εκτυπώσιμα εμφυτεύματα για ιστούς και οστά

Βιοϊατρική: Τα πολυμερή με βάση την ντοπαμίνη δεν είναι κατάλληλα μόνο για προσκόλληση ιστού: Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λειτουργικών επιφανειών, αντιβακτηριακών υλικών και έξυπνων επικαλύψεων με ειδικές λειτουργίες.

Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (