Διατροφή

Διαιτητικές ίνες: Η πρόσληψή τους συνδέεται με τη συχνότητα εμφάνισης ημικρανίας

Διαιτητικές ίνες: Η πρόσληψή τους συνδέεται με τη συχνότητα εμφάνισης ημικρανίας

Διαιτητικές ίνες: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά την προσαρμογή για συμμεταβλητές, υπήρχε σημαντική αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης διαιτητικών ινών και του σοβαρού πονοκεφάλου ή ημικρανίας.

Η αυξημένη πρόσληψη διαιτητικών ινών σχετίζεται με μειωμένη συχνότητα ημικρανίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 4 Ιανουαρίου στο Frontiers in Nutrition. Οι Hao Huang και Kaiyin He, και οι δύο από το The First Affiliated Hospital στο Jinan University στο Guangzhou της Κίνας, εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης διαιτητικών ινών και του επιπολασμού της σοβαρής κεφαλαλγίας ή της ημικρανίας χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής (1999 έως 2004).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά την προσαρμογή για συμμεταβλητές, υπήρχε σημαντική αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης διαιτητικών ινών και του σοβαρού πονοκεφάλου ή ημικρανίας, με τον χαμηλότερο επιπολασμό να παρατηρείται στο πέμπτο πεμπτημόριο (αναλογία πιθανοτήτων, 0,74). Για κάθε 10 g/ημέρα αύξηση της πρόσληψης διαιτητικών ινών, ο επιπολασμός του σοβαρού πονοκεφάλου ή της ημικρανίας μειώθηκε κατά 11 τοις εκατό. Ωστόσο, μεταξύ των Μεξικανών Αμερικανών, άλλων φυλών ή εκείνων με δείκτη μάζας σώματος 25 έως 30 kg/m², δεν παρατηρήθηκε τέτοια αντίστροφη συσχέτιση.

«Από όσο γνωρίζουμε, καμία προηγούμενη μελέτη δεν είχε εξετάσει τη σχέση μεταξύ διαιτητικών ινών και σοβαρού πονοκεφάλου ή ημικρανίας», αναφέρουν οι συγγραφείς. “Η αύξηση της πρόσληψης τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες μπορεί να προστατεύσει από σοβαρό πονοκέφαλο ή ημικρανία. Ωστόσο, θα πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες προοπτικές μελέτες για να επιβεβαιωθεί η συσχέτισή τους.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η γονόρροια και πώς μπορείτε να κολλήσετε;

Γιατί πρέπει να προσθέσετε μανταρίνια στη διατροφή σας;

Πόσο συχνά πρέπει να τρώτε παντζάρια;

Η λευκή κολοκύθα κάνει καλό στην υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάτσα: Το μυστικό τσάι που ενισχύει τη σωματική δραστηριότητα

Μάτσα: Η μοναδική σύνθεση των ευεργετικών συστατικών του δίνει μια φυσική ώθηση ενέργειας, αυξάνει το μεταβολισμό και ενισχύει την καύση λίπους, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για να είστε πιο δραστήριοι και να πετύχετε τους στόχους ευεξίας σας.

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

Τροφές ανάρρωση: Είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε βήχα, στομαχικές διαταραχές ή πυρετό, το φαγητό είναι γενικά το τελευταίο πράγμα στο οποίο τείνουμε να εστιάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι.