ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο Pfizer παρενέργειες: Ερευνητές ζητούν την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης

Εμβόλιο Pfizer παρενέργειες: Ερευνητές ζητούν την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης

Εμβόλιο Pfizer παρενέργειες: Οι ερευνητές την Τετάρτη προέτρεψαν τις κυβερνήσεις να καθυστερήσουν τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου COVID-19 της Pfizer Inc., καθώς ανέφεραν ότι είχε αποτελεσματικότητα 92,6% μετά την πρώτη δόση.

Οι ερευνητές, Danuta Skowronski και Gaston De Serres, δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους προέρχονται από τα έγγραφα της Pfizer που υποβλήθηκαν στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αυτά τα ευρήματα ήταν επίσης παρόμοια με την αποτελεσματικότητα της πρώτης δόσης του 92,1% που αφορούν το εμβόλιο mRNA-1273 της Moderna Inc., τονίζουν οι Skowronski και De Serres στην επιστολή τους, που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

Προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι μπορεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια της προστασίας με μία μόνο δόση, αλλά είπαν ότι η χορήγηση της δεύτερης δόσης ένα μήνα μετά την πρώτη παρείχε «λίγο πρόσθετο όφελος βραχυπρόθεσμα». «Δεδομένης της τρέχουσας έλλειψης εμβολίου, η αναβολή της δεύτερης δόσης είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας που, εάν αγνοηθεί, σίγουρα θα οδηγήσει σε χιλιάδες νοσηλείες και θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19 αυτόν τον χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες», προειδοποίησαν οι συγγραφείς.

Στην απάντησή της, η Pfizer είπε ότι δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί εναλλακτικά δοσολογικά σχήματα του εμβολίου της και ότι η απόφαση να γίνει αυτό εναπόκειται στις υγειονομικές αρχές. «Εμείς στην Pfizer πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις υγειονομικές αρχές να παρακολουθούν τα εφαρμοζόμενα εναλλακτικά προγράμματα δοσολογίας για να διασφαλίσουν ότι τα εμβόλια παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα συμφωνία μεταξύ Ευρωπαίκής Επιτροπής και Phizer/Biontech για επιπλέον εμβόλια για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κικίλιας: "Έκκληση σε όσους είναι υγιείς να συμμετέχουν στα προγράμματα εθελοντικής αιμοδοσίας"

Ιδιώτες γιατρούς στη μάχη των εμβολιασμών covid-19 θέλει να ρίξει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να προσφέρουν πρώιμο δείκτη σοβαρού Covid

Κορωνοϊός Τεστ: Ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Advances, έδειξαν ότι πέντε πρωτεΐνες (αντίσταση, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF) που σχετίζονται με ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, αυξήθηκαν στους ασθενέις με Covid -19, που αργότερα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση της ασθένειας.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Εμπιστευθείτε το έντερο σας καθώς μπορεί να σας προστατεύσει από ασθένειες

Υγεία εντέρου: Η μελέτη είναι η πρώτη στον τομέα της που ελέγχει άμεσα εάν άτομα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην αίσθηση της παθογένειας - δηλαδή, άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στο αίσθημα της αηδίας - θα εκτεθούν σε λιγότερα παθογόνα στο τοπικό τους περιβάλλον και έτσι υποφέρουν από λιγότερες λοιμώξεις, σύμφωνα με την Theresa E. Gildner, επίκουρη καθηγήτρια βιολογικής ανθρωπολογίας στις Τέχνες και τις Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο St. Louis και συν-συγγραφέας της μελέτης.