ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Ιαπωνία εμβολιασμοί: Χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στους εργαζόμενους υγείας

Κορωνοϊός Ιαπωνία εμβολιασμοί: Χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στους εργαζόμενους υγείας

Η Ιαπωνία ξεκίνησε σήμερα του εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χωρηγόντας το εμβόλιο Pfizer-BionTech σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Τόκιο. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα επιδιώκει, αψηφώντας την πανδημία, να διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι, ποντάροντας πολλά στην εκστρατεία του εμβολιασμού.

Κορωνοϊός Ιαπωνία εμβολιασμοί: Οι εργαζόμενοι στο Ιατρικό Κέντρο του Τόκιο ήταν μεταξύ των πρώτων από περίπου 40.000 επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Στη συνέχεια θα ακολουθηθούν 3,7 εκατ. άτομο από το προσωπικό υγείας και μετά 36 εκατ. άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. «Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για τον τερματισμό του κορωνοϊού», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Χιρόσι Γιαμαμότο σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο μετά τη χορήγηση των πρώτων εμβολίων.

Η κυβέρνηση στοχεύει να εξασφαλίσει αρκετά εμβόλια για ολόκληρο τον πληθυσμό των 126 εκατομμυρίων έως τα μέσα του 2021. Η πλήρης εφαρμογή θα μπορούσε να διαρκέσει ένα χρόνο, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού Taro Kono. Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι εκατομμύρια από τις δόσεις εμβολίου Pfizer-Biontech θα μπορούσαν να χαθούν λόγω έλλειψης συρίγγων που απαιτούνται για τη μεγιστοποίηση του αριθμού των λήψεων από κάθε φιαλίδιο.

Το Ιατρικό Κέντρο του Τόκιο είπε ότι διαθέτει αρκετή προμήθεια για τις σύριγγες που χρειάζονται για την εξαγωγή έξι δόσεων από κάθε φιαλίδιο. Μάλιστα, σκοπεύει να εμβολιάσει 60 άτομα την ημέρα ξεκινώντας την Πέμπτη για να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα εμβολίου, η οποία θα μπορούσε να χαθεί και να παρακολουθεί τα άτομα που έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Η Ιαπωνία έχει υπογράψει συμφωνία για την προμήθεια συνολικού ύψους 314 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων από την Pfizer Inc και την BionTech, την AstraZeneca Plc και τη Moderna Inc. Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής περίπου 415.000 περιπτώσεις COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 7.013 θανάτων.

Παρόλο που τα ημερήσια κρούσματα έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά την κορύφωση που σημειώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, το Τόκιο και εννέα άλλοι νομοί παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου. Η Ιαπωνία είναι το τελευταίο μέλος της Ομάδας των Επτά βιομηχανικών χωρών που ξεκίνησε μια προσπάθεια εμβολιασμού. Η κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει τους ιατρικούς εργαζόμενους πρώτα, μετά τους ηλικιωμένους, εκείνους με παθήσεις υγείας και εργαζόμενους σε εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχία προκαλούν παγκοσμίως τα μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού

Βελτιωμένα εμβόλια έναντι των μεταλλαγμένων κορωνοϊών θα εγκρίνει η ΕΕ με ταχύτατες διαδικασίες

Επιφυλακτικό το Ισραήλ στην άρση του lockdown παρά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Καρδιακή προσβολή: Οι φτωχότεροι ασθενείς που επιβίωσαν της καρδιακής προσβολής είχαν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις αιτίες — 11,8%, σε σύγκριση με 10,4% για εκείνους που ανήκουν στην πιο εύπορη ομάδα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πόσο καλό μας κάνουν τα vegan φαγητά;

Vegan διατροφή: Μια vegan διατροφή αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών. Όταν οι άνθρωποι την ακολουθούν σωστά, μια vegan δίαιτα μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτική, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Παιδική ηπατίτιδα: Υπήρξε κάποια αύξηση στον αδενοϊό 41 που προκαλεί περισσότερες περιπτώσεις ενός προηγουμένως μη ανιχνευμένου προβλήματος; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα λόγω των lockdown;

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.