ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβολιασμός: Μηνύματα ευαισθητοποίησης για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών

Εμβολιασμός: Μηνύματα ευαισθητοποίησης για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών

Εμβολιασμός: Χρειάζονται πρόσθετες προσπάθειες για την εκ νέου δέσμευση πληθυσμών σε κίνδυνο και την ανάκτηση προληπτικών υπηρεσιών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα μηνύματα ευαισθητοποίησης που παραδίδονται στους ασθενείς με αρχεία υγείας αυξάνουν τα ποσοστά προγραμματισμού και ολοκλήρωσης επισκέψεων σε καλά παιδιά και λήψης του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 18 Νοεμβρίου στο JAMA Network Open.

Ενημέρωση για τον εμβολιασμό

Η Anne E. Berset, από το Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων του Cincinnati, και οι συνεργάτες της εξέτασαν την αποτελεσματικότητα των μηνυμάτων ενημέρωσης της πύλης ασθενών, με και χωρίς την ημερομηνία της τελευταίας φροντίδας σε καλά παιδιά, σχετικά με τον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση των επισκέψεων σε καλά παιδιά και την ολοκλήρωση της εμβολιασμοί εντός δύο εβδομάδων. Η ανάλυση περιελάμβανε 945 συμμετέχοντες που ανατέθηκαν τυχαία στις ομάδες τυπικού μηνύματος, προσαρμοσμένου μηνύματος ή χωρίς μήνυμα (ελέγχου).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά προγραμματισμού ήταν 18,4 τοις εκατό στην ομάδα τυπικών μηνυμάτων (προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου [aRR], 1,97) και 14,9 τοις εκατό στην ομάδα προσαρμοσμένων μηνυμάτων (aRR, 1,57) έναντι της ομάδας ελέγχου (9,5 τοις εκατό). Ομοίως, τα ποσοστά ολοκλήρωσης επισκέψεων σε καλή φροντίδα παιδιών ήταν υψηλότερα στην ομάδα τυπικών μηνυμάτων (aRR, 1,92) και στην ομάδα προσαρμοσμένων μηνυμάτων (aRR, 1,52) έναντι της ομάδας ελέγχου. Τα ποσοστά λήψης του εμβολίου COVID-19 μεταξύ των επιλέξιμων παιδιών ήταν 16,7 τοις εκατό στην ομάδα τυπικών μηνυμάτων έναντι 4,8 τοις εκατό στην ομάδα προσαρμοσμένων μηνυμάτων (aRR, 3,41) και 3,7 τοις εκατό στην ομάδα ελέγχου (aRR, 4,84).

«Χρειάζονται πρόσθετες προσπάθειες για την εκ νέου δέσμευση πληθυσμών σε κίνδυνο και την ανάκτηση προληπτικών υπηρεσιών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η νοσηλεία από γρίπη;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κοινά συμπτώματα, τη θεραπεία και την αποφυγή της γρίπης

Το εμβόλιο προστατεύει την εγκυμονούσα περισσότερο από τη φυσική μόλυνση

Η κατάσταση του εμβολιασμού covid πολώνει τον πληθυσμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργήστε Pancakes με μπανάνα

Διατροφή: Τηγανίτες με μπανάνα που είναι ευχάριστες στο πλήθος φτιαγμένες από την αρχή και είναι έτοιμες σε μόνο λίγα!λεπτά

Πώς μπορεί το διαδίκτυο να βελτιώσει τον έλεγχο της υπέρτασης;

Αρτηριακή πίεση: Μια παρέμβαση πολλαπλών συστατικών που παρέχεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης (ΑΠ) μεταξύ των ατόμων με υπέρταση, σύμφωνα με μια μελέτη.