ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβολιασμός: Μηνύματα ευαισθητοποίησης για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών

Εμβολιασμός: Μηνύματα ευαισθητοποίησης για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών

Εμβολιασμός: Χρειάζονται πρόσθετες προσπάθειες για την εκ νέου δέσμευση πληθυσμών σε κίνδυνο και την ανάκτηση προληπτικών υπηρεσιών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα μηνύματα ευαισθητοποίησης που παραδίδονται στους ασθενείς με αρχεία υγείας αυξάνουν τα ποσοστά προγραμματισμού και ολοκλήρωσης επισκέψεων σε καλά παιδιά και λήψης του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 18 Νοεμβρίου στο JAMA Network Open.

Ενημέρωση για τον εμβολιασμό

Η Anne E. Berset, από το Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων του Cincinnati, και οι συνεργάτες της εξέτασαν την αποτελεσματικότητα των μηνυμάτων ενημέρωσης της πύλης ασθενών, με και χωρίς την ημερομηνία της τελευταίας φροντίδας σε καλά παιδιά, σχετικά με τον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση των επισκέψεων σε καλά παιδιά και την ολοκλήρωση της εμβολιασμοί εντός δύο εβδομάδων. Η ανάλυση περιελάμβανε 945 συμμετέχοντες που ανατέθηκαν τυχαία στις ομάδες τυπικού μηνύματος, προσαρμοσμένου μηνύματος ή χωρίς μήνυμα (ελέγχου).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά προγραμματισμού ήταν 18,4 τοις εκατό στην ομάδα τυπικών μηνυμάτων (προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου [aRR], 1,97) και 14,9 τοις εκατό στην ομάδα προσαρμοσμένων μηνυμάτων (aRR, 1,57) έναντι της ομάδας ελέγχου (9,5 τοις εκατό). Ομοίως, τα ποσοστά ολοκλήρωσης επισκέψεων σε καλή φροντίδα παιδιών ήταν υψηλότερα στην ομάδα τυπικών μηνυμάτων (aRR, 1,92) και στην ομάδα προσαρμοσμένων μηνυμάτων (aRR, 1,52) έναντι της ομάδας ελέγχου. Τα ποσοστά λήψης του εμβολίου COVID-19 μεταξύ των επιλέξιμων παιδιών ήταν 16,7 τοις εκατό στην ομάδα τυπικών μηνυμάτων έναντι 4,8 τοις εκατό στην ομάδα προσαρμοσμένων μηνυμάτων (aRR, 3,41) και 3,7 τοις εκατό στην ομάδα ελέγχου (aRR, 4,84).

«Χρειάζονται πρόσθετες προσπάθειες για την εκ νέου δέσμευση πληθυσμών σε κίνδυνο και την ανάκτηση προληπτικών υπηρεσιών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η νοσηλεία από γρίπη;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κοινά συμπτώματα, τη θεραπεία και την αποφυγή της γρίπης

Το εμβόλιο προστατεύει την εγκυμονούσα περισσότερο από τη φυσική μόλυνση

Η κατάσταση του εμβολιασμού covid πολώνει τον πληθυσμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πιστώσεις Φόρου για Παιδιά: Σημαντική ανακούφιση σε οικογένειες που βιώνουν οικονομικούς κραδασμούς

Οι μαύρες και οι ισπανόφωνες οικογένειες ήταν πιο πιθανό να είχαν χάσει δουλειές ή να αρρώστησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και, ως εκ τούτου, βίωσαν την απώλεια εισοδήματος που οδηγεί στην ανεπάρκεια τροφίμων και τα σχετικά κακά αποτελέσματα υγείας».

Πρόβλεψη της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας από πειραματικό εργαλείο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αναπηρική, ανίατη, αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει το προστατευτικό κάλυμμα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο, το οπτικό νεύρο και τον νωτιαίο μυελό. Στην Καταλονία ο επιπολασμός είναι μεταξύ 123 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους

Ψυχική Υγεία Maryland: Χρηματοδότηση 111 εκ. δολαρίων για οργανισμούς που εξυπηρετούν παιδιά

Ενώ η πανδημία επιδείνωσε τις προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζαν οι μαθητές, αγωνίζονταν ακόμη και πριν από αυτό. Το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των εφήβων αγοριών έχει διπλασιαστεί από το 2010 και μεταξύ των κοριτσιών έχει τριπλασιαστεί, είπε η Hester στη συνέντευξη Τύπου.

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

Τροφές ανάρρωση: Είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε βήχα, στομαχικές διαταραχές ή πυρετό, το φαγητό είναι γενικά το τελευταίο πράγμα στο οποίο τείνουμε να εστιάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.