Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκεφαλικό: Φροντίδα του στην Ιρλανδία από την οπτική των επιζώντων των φροντιστών και των γιατρών

Εγκεφαλικό: Φροντίδα του στην Ιρλανδία από την οπτική των επιζώντων των φροντιστών και των γιατρών

Μια σημαντική πρόκληση που εντόπισαν οι επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου και οι οικογένειές τους ήταν η δυσκολία πλοήγησης στο σύστημα φροντίδας, που επιδεινώθηκε από την ανεπαρκή επικοινωνία και διάδοση πληροφοριών.

Εγκεφαλικό: Μια νέα μελέτη από τη Σχολή Υγείας του Πληθυσμού School of Population Health του RCSI διαπίστωσε ότι οι μελλοντικές εξελίξεις στις υπηρεσίες Ιρλανδικού εγκεφαλικού, σύμφωνα με εκείνους που επηρεάζονται περισσότερο, πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην εξειδικευμένη αποκατάσταση με βάση την κοινότητα, τη συνεχή υποστήριξη για τη ζωή μετά το εγκεφαλικό και την καλύτερη ενημέρωση και υποστήριξη για υπηρεσίες πλοήγησης.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE, είναι η πρώτη στην Ιρλανδία που παρουσιάζει τις απόψεις όσων έχουν επηρεαστεί άμεσα από εγκεφαλικό επεισόδιο, συμπεριλαμβανομένων των επιζώντων, των οικογενειακών φροντιστών τους και των επαγγελματιών υγείας. Οι ερευνητές κατέβαλαν συντονισμένη προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι θα συμπεριληφθούν και οι επιζώντες με επικοινωνιακές και γνωστικές δυσκολίες. Εκτός από τις τρεις βασικές προτεραιότητες που προσδιορίστηκαν, τονίστηκε η ανάγκη για βελτιωμένη στελέχωση, παράλληλα με την πρόσβαση σε εξειδικευμένη οξεία φροντίδα και υποστήριξη για την ψυχική υγεία. Οι επιζώντες και οι φροντιστές του εγκεφαλικού σκέφτηκαν επίσης ότι έπρεπε να δοθεί περισσότερη προσοχή στη βελτίωση της ταχύτητας πρόσβασης σε υπηρεσίες για άτομα με πιο ασυνήθιστα ή άτυπα συμπτώματα εγκεφαλικού. Η Δρ. Eithne Sexton, Λέκτορας της Σχολής Υγείας του Πληθυσμού RCSI School of Population Health και επικεφαλής της έρευνας, σχολίασε: «Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν την ανάγκη για υπηρεσίες εγκεφαλικού επεισοδίου που είναι πιο συνεπείς σε εθνικό επίπεδο και με καλύτερους πόρους με βάση την κατανόηση των διαφορετικών αναγκών των επιζώντων από εγκεφαλικό επεισόδιο και των οικογενειών τους. Αυτός ο τύπος προγραμματισμού υπηρεσιών βάσει πληθυσμού αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής Sláintecare. «Ελπίζουμε ότι αυτή η μελέτη μπορεί να συμβάλει στην ευρύτερη συζήτηση για τη φροντίδα του εγκεφαλικού, ενημερώνοντας την πολιτική και την πρακτική όχι μόνο στην Ιρλανδία αλλά και σε άλλες χώρες με παρόμοιες προκλήσεις στην υγειονομική περίθαλψη».

Οι επιζώντες από εγκεφαλικό επεισόδιο και οι φροντιστές ανέφεραν πολλές θετικές εμπειρίες από τη φροντίδα του εγκεφαλικού μέσω συνεντεύξεων, ερευνών και συνάντησης με ενδιαφερόμενους φορείς, αλλά αποκάλυψαν επίσης σημαντικές δυσκολίες στην πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες και υποστήριξη. Αυτό περιλάμβανε προβλήματα πρόσβασης στην αποκατάσταση, ώρες κατ’ οίκον φροντίδας, εξοπλισμό για την υποστήριξη της αποκατάστασης από εγκεφαλικό επεισόδιο και υποστήριξη για την ψυχική υγεία. Μια σημαντική πρόκληση που εντόπισαν οι επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου και οι οικογένειές τους ήταν η δυσκολία πλοήγησης στο σύστημα φροντίδας, που επιδεινώθηκε από την ανεπαρκή επικοινωνία και διάδοση πληροφοριών. “Προτεραιότητες για την ανάπτυξη φροντίδας για το εγκεφαλικό επεισόδιο στην Ιρλανδία από την οπτική γωνία των επιζώντων από εγκεφαλικό επεισόδιο, των οικογενειακών φροντιστών και των επαγγελματιών που εμπλέκονται στη φροντίδα του εγκεφαλικού: Μια μελέτη μικτών μεθόδων” πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ιρλανδικό Ίδρυμα Καρδιάς (The Irish Heart Foundation) ερευνητές από το UCC και το Νοσοκομείο Beaumont.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Eξελίξεις που βελτιώνουν την πρόκληση μετά το εγκεφαλικό με την χρήση της ρομποτικής

Ένας οδηγός για την αντιμετώπιση του εγκεφαλικού

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάσιους: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς σας

Κάσιους: Χάρη στα υγιή λίπη, το μαγνήσιο, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά τους, τα κάσιους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία των κυττάρων.

Μελέτη ψωρίασης δείχνει υψηλό επίπεδο συμπτωμάτων αρθρίτιδας

Ψωρίαση: Το ποσοστό του 25% επιβεβαιώνει τις υπάρχουσες γνώσεις ότι έως και το ένα τρίτο θα αναπτύξει ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), η οποία προκαλεί φλεγμονή και επώδυνες αρθρώσεις και τένοντες.

Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι 

Θαλασσινά συνταγή: Οι κροκέτες με γαρίδες και ρύζι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή απλώς για ένα ζεστό δείπνο στο σπίτι.

Οι φοβίες των ενηλίκων εμφανίζονται ως διαφορές στον εγκέφαλο

Φοβίες εγκέφαλος: Δεδομένου ότι πολλές παιδικές φοβίες διαλύονται στην ενήλικη ζωή, οι μεγάλες δομικές αλλαγές που παρατηρούνται στις μαγνητικές τομογραφίες ενηλίκων μπορεί να αντικατοπτρίζουν μια πιο επίμονη μορφή της αγχώδους διαταραχής.

Πρέπει να υπάρχουν προειδοποιητικές ετικέτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που να αφορούν την ψυχική υγεία;

Κοινωνική δικτύωση: Ενώ προσφέρει πολλά οφέλη, όπως συνδεσιμότητα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία, ο αντίκτυπός του στην ψυχική υγεία έχει εγείρει σημαντικές ανησυχίες.

Close Icon