ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εφαρμογές γνωριμιών: Τι οδηγεί στην αύξηση της χρήσης τους

Εφαρμογές γνωριμιών: Τι οδηγεί στην αύξηση της χρήσης τους

Εφαρμογές γνωριμιών: Τι οδηγεί στην αύξηση της χρήσης τους. Μια μελέτη διαπιστώνει ότι το κοινωνικό άγχος και η κατάθλιψη οδηγούν σε μεγαλύτερη χρήση εφαρμογών γνωριμιών και επηρεάζουν αυτό που οι άνθρωποι ελπίζουν να κερδίσουν από αυτές.

Τα δεδομένα του Pew Research Center που κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους δείχνουν ότι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 30% των ενηλίκων έχουν χρησιμοποιήσει έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή γνωριμιών. Σύμφωνα με μια έρευνα της Statista, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η Tinder, η πιο δημοφιλής από αυτές τις εφαρμογές, είχε περισσότερους από 6 εκατομμύρια συνδρομητές. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη χρήση μιας εφαρμογής γνωριμιών. Τώρα, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Ryerson στο Τορόντο του Καναδά, εξετάζει συγκεκριμένα τη σχέση μεταξύ κοινωνικού άγχους, κατάθλιψης και εφαρμογών γνωριμιών.

Συνολικά 374 άτομα που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών προσλήφθηκαν για τη μελέτη και απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν μέσω της πλατφόρμας Mechanical Turk. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν το απόθεμα κοινωνικής φοβίας 17 ερωτήσεων (SPIN), στο οποίο ένα άτομο περιγράφει το άγχος που έχουν βιώσει σε κοινωνικές καταστάσεις την τελευταία εβδομάδα. Οι ερευνητές αναγνωρίζουν την έρευνα SPIN για τη χρησιμότητά της ως ψυχομετρικού μέτρου. Επιπλέον, τα άτομα ολοκλήρωσαν την εξίσου καλά εξεταζόμενη έρευνα 21 ερωτήσεων κατάθλιψης κατάθλιψης πίεσης για τη μέτρηση του άγχους, των συμπτωμάτων κατάθλιψης και του στρες.

Η έρευνα αποκάλυψε:  Το κοινωνικό άγχος και η κατάθλιψη σχετίζονται με τη χρήση εφαρμογών γνωριμιών για ευκολία επικοινωνίας και από τα δύο φύλα, αν και το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο για τις γυναίκες. Οι γυναίκες με κοινωνικό άγχος είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αγάπη μέσω εφαρμογών γνωριμιών. Οι εφαρμογές γνωριμιών χρησιμοποιούνται για επικύρωση αξίας από άτομα και των δύο φύλων με κοινωνικό άγχος. Αυτό ισχύει και για τα άτομα με κατάθλιψη, με ισχυρότερο αποτέλεσμα στις γυναίκες από τους άνδρες. Σε αντίθεση με τις προσδοκίες των ερευνητών, υπήρχε μια θετική σχέση μεταξύ του κοινωνικού άγχους και του ενθουσιασμού του ενθουσιασμού για τις γυναίκες, αν και όχι για τις γυναίκες που ζουν με κατάθλιψη. Υπήρχε μια σχέση μεταξύ του κοινωνικού άγχους σε άνδρες και γυναίκες με μια προσπάθεια να αποκτήσουν περιστασιακό σεξ. Αυτό ισχύει επίσης σε άτομα που ζουν με κατάθλιψη, με ισχυρότερο αποτέλεσμα στις γυναίκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τέσσερις τύποι γυναικών που βλέπουν ταινίες πορνό

Ιατρικές κινητές εφαρμογές εξελίσσουν την επικοινωνία με τους ασθενείς

Σχέσεις κρίση: Η ανασφάλεια και οι δεύτερες σκέψεις

5G κινητά: Έτοιμες οι επιχειρήσεις για να επενδύσουν παγκοσμίως

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα παιδιά και οι νέοι εν πρέπει να παραλείπουν τις ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας, προειδοποιούν οι γιατροί.

Οι εξετάσεις μαστογράφου και Παπανικολάου είναι σημαντικές σε νεαρή ηλικία. Οι ανεπάρκειες στο σώμα όπως η βιταμίνη Β12 και D και το ασβέστιο πρέπει να αξιολογηθούν για να αποφευχθούν μακροπρόθεσμα ζητήματα όπως αρθρίτιδα, άνοια, μειωμένη συγκέντρωση και μνήμη.

Διάλογος με τον ιδιωτικό τομέα φαρμάκου για τη φροντίδα του διαβήτη και άλλων μη μεταδοτικών νοσημάτων

Η βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύπλευρη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόκλησης της εξασφάλισης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να προσφέρουν πρώιμο δείκτη σοβαρού Covid

Κορωνοϊός Τεστ: Ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Advances, έδειξαν ότι πέντε πρωτεΐνες (αντίσταση, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF) που σχετίζονται με ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, αυξήθηκαν στους ασθενέις με Covid -19, που αργότερα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση της ασθένειας.