Διατροφή

Χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή “ξυπνά” το μεταβολισμό

healthweb.gr | Ειδήσεις όπως είναι.
Το να τρώτε γεύματα χαμηλών υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε υγιείς αλλαγές το μεταβολισμό σας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν καταναλώνετε γεύματα υψηλότερης περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η χρονική στιγμή της άσκησης μπορεί να παίξει ρόλο στο πόσο ευεργετικός μπορεί να είναι ο συνδυασμός αυτός για τον […]

Το να τρώτε γεύματα χαμηλών υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε υγιείς αλλαγές το μεταβολισμό σας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν καταναλώνετε γεύματα υψηλότερης περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η χρονική στιγμή της άσκησης μπορεί να παίξει ρόλο στο πόσο ευεργετικός μπορεί να είναι ο συνδυασμός αυτός για τον οργανισμό σας. Η επικεφαλής της μελέτης KatarinaBorer επισήμανε ότι οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η μελέτη έδειξε ότι όταν οι άνθρωποι έτρωγαν τρία γεύματα που περιείχαν μόνο το 30% υδατάνθρακες σε διάστημα 24 ωρών, είχαν μια μείωση 30% στα μετά το γεύμα επίπεδα αντίστασης στην ινσουλίνη.  Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά την απορρόφηση των θερμίδων από τους υδατάνθρακες. Οι άνθρωποι που έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη έχουν υψηλότερο κίνδυνο προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2. Όταν οι άνθρωποι έτρωγαν τρία γεύματα που περιείχαν 60% των υδατανθράκων πάνω από 24 ώρες, δεν υπήρχε τέτοια μείωση στα επίπεδα αντίστασης στην ινσουλίνη.

 «Οι περισσότεροι θα μπορούσαν εύκολα να μειώσουν την πρόσληψη υδατανθράκων από τα τρόφιμα, όπως το γρήγορο φαγητό, τα αναψυκτικά και τα γλυκά” δήλωσε η διαιτολόγος Samantha Heller,  ανώτερη κλινική διατροφολόγος στο NYU Langone Medical Center στη Νέα Υόρκη. “Πρέπει βρείτε μια ισορροπία. Ενθαρρύνω την κατανάλωση καλής πρωτεΐνης με κάθε γεύμα ή σνακ, όπως βούτυρα καρυδιών, τα αυγά, άπαχο κρέας,» είπε η Heller. Και πρόσθεσε: «Η προσθήκη πρωτεϊνών σε ένα γεύμα ή σνακ βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και σας δίνει μια αίσθηση πληρότητας».