Διατροφή

To πρόχειρο φαγητό και τα αλυσιδωτά προβλήματα στην υγεία

To πρόχειρο φαγητό και τα αλυσιδωτά προβλήματα στην υγεία
Τα άτομα που τρέφονται με πρόχειρο φαγητό, κινδυνεύουν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους με επακόλουθο τα αλυσιδωτά προβλήματα στην υγεία τους. Έρευνα έδειξε πως όσοι τρέφονται με πρόχειρο φαγητό έχουν τα ίδια προβλήματα με τους ασθενείς διαβήτη τύπου 2. Για μια έρευνα του πανεπιστημίου Anglia Ruskin του Κέμπριτζ, οι επιστήμονες πειραματίστηκαν σε […]

Τα άτομα που τρέφονται με πρόχειρο φαγητό, κινδυνεύουν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους με επακόλουθο τα αλυσιδωτά προβλήματα στην υγεία τους. Έρευνα έδειξε πως όσοι τρέφονται με πρόχειρο φαγητό έχουν τα ίδια προβλήματα με τους ασθενείς διαβήτη τύπου 2.

Για μια έρευνα του πανεπιστημίου Anglia Ruskin του Κέμπριτζ, οι επιστήμονες πειραματίστηκαν σε ποντίκια τα οποία επί οκτώ εβδομάδες τάιζαν με πρόχειρο φαγητό, όπως τυρί, σοκολάτες και καραμέλες. Έπειτα, για ακόμα πέντε εβδομάδες έδιναν στα τρωκτικά τροφές πλούσιες σε λιπαρά. Οι ερευνητές μελέτησαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των πειραματόζωων καθώς και τους μεταφορείς γλυκόζης που βρίσκονται στα νεφρά.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 είχαν περισσότερα από ορισμένα είδη μεταφορέων γλυκόζης και ρυθμιστικών πρωτεϊνών. Αλλά η δίαιτα στην οποία υπεβλήθησαν δημιούργησε παρόμοιες αλλαγές στους ίδιους υποδοχείς, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίδια προβλήματα που οδηγούνται τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

«Η δυτική διατροφή περιέχει όλο και περισσότερο junk food και λιπαρά και υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ αυτής της διατροφής με την πρόσφατη αύξηση των ατόμων με παχυσαρκία και με τον διαβήτη τύπου 2», δήλωσε ο Dr. Havovi Chichger, λέκτορας βιοϊατρικής του πανεπιστημίου. Και τόνισε πως η σωστή διατροφή μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στα νεφρά και να αποτρέψει μελλοντικά προβλήματα υγείας.