Διατροφή

Θαλασσινό αλάτι: Ποια είναι τα οφέλη που έχει το θαλασσινό αλάτι στην υγεία μας;

Θαλασσινό αλάτι: Ποια είναι τα οφέλη που έχει το θαλασσινό αλάτι στην υγεία μας;

Θαλασσινό αλάτι: Το υψηλής ποιότητας θαλασσινό αλάτι έχει 84 ιχνοστοιχεία που τρέφουν και ενισχύουν τον οργανισμό μας.

Γνωρίζατε ότι το υψηλής ποιότητας θαλασσινό αλάτι έχει 84 ιχνοστοιχεία που τρέφουν και ενισχύουν τον οργανισμό μας; Παλιά μπορούσαμε να λαμβάνουμε αρκετά μέταλλα από το φαγητό που τρώμε. Ωστόσο, με τη μονοκαλλιέργεια και τις ακατάλληλες μεθόδους καλλιέργειας, το έδαφος μας έχει εξαντληθεί από αυτά τα απαραίτητα μέταλλα και δεν παρέχει τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμά μας όπως παλιά. Ωστόσο, μπορούμε να συμπληρώσουμε με θαλασσινό αλάτι και να αναπληρώσουμε το σώμα μας με αυτά τα εύκολα απορροφήσιμα μέταλλα.

Οφέλη του θαλασσινού αλατιού

Λόγω αυτών των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, αυτά είναι μερικά από τα κορυφαία οφέλη για την υγεία του θαλασσινού αλατιού:
1. Σε κρατάει ενυδατωμένο. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το θαλασσινό αλάτι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για να μας κρατά ενυδατωμένους. Η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών στο θαλασσινό αλάτι ικανοποιεί επίσης τη δίψα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μας κρατά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα υγρά. Το επιτραπέζιο αλάτι, από την άλλη, μας αφυδατώνει και ουσιαστικά απομακρύνει τα απαραίτητα μέταλλα από το σώμα. Μας κάνει επίσης να το λαχταρούμε περισσότερο γιατί το σώμα μας έχει ανάγκη από θρεπτικά συστατικά που θέλει στο φυσικό θαλασσινό αλάτι που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με επεξεργασμένο επιτραπέζιο αλάτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως πρέπει να προσέχετε την πρόσληψη νατρίου εάν καταναλώνετε μόνο επιτραπέζιο αλάτι.
2. Μειώνει την κατακράτηση υγρών. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αλμυρά τρόφιμα σας κάνουν να φουσκώνετε ή να συγκρατείτε νερό και ναι, αυτό συμβαίνει όταν καταναλώνετε λευκό επιτραπέζιο αλάτι και επεξεργασμένο αλάτι που χρησιμοποιείται σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Θυμάμαι τις μέρες που ξυπνούσα νιώθοντας ταραχώδης και φουσκωμένος μετά από μια πίτσα αργά το βράδυ με φίλους. Ωστόσο, με το πραγματικό θαλασσινό αλάτι, συμβαίνει το αντίθετο λόγω της ισορροπημένης αναλογίας μετάλλων, ιδιαίτερα του καλίου και του νατρίου, που βοηθούν στην απελευθέρωση του κατακρατημένου νερού. Το να τρώτε αληθινό φαγητό και να αλατίζετε το δικό σας φαγητό με θαλασσινό αλάτι θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε το φούσκωμα και την κατακράτηση νερού.
3. Εξισορροπεί τους ηλεκτρολύτες. Λόγω της εκπληκτικής περιεκτικότητάς του σε μεταλλικά στοιχεία, οι ηλεκτρολύτες στο αλάτι περιλαμβάνουν μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και νάτριο. Αυτοί οι ηλεκτρολύτες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μυών, του εγκεφάλου και της καρδιάς, λόγω του κρίσιμου ρόλου τους στο νευρικό σύστημα. Αντί για τα τυπικά ροφήματα ηλεκτρολυτών γεμάτα ζάχαρη που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ, δοκιμάστε να προσθέσετε θαλασσινό αλάτι στο νερό με ένα στύψιμο από χυμό λεμονιού.
4. Προλαμβάνει τις μυϊκές κράμπες. Όταν οι ηλεκτρολύτες σας είναι χαμηλοί, μπορεί να εμφανίσετε μυϊκό πόνο, κράμπες, ακόμα και σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Η έλλειψη μετάλλων εμποδίζει τους μύες να χαλαρώσουν και να προκαλέσει συσπάσεις που είναι εκτός ελέγχου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι Epsom συνιστώνται για κάθε είδους για μυϊκή κόπωση. Το μαγνήσιο στο αλάτι παίζει τεράστιο ρόλο στη χαλάρωση και την ηρεμία των μυών και ολόκληρου του σώματός σας. Εάν γνωρίζετε ότι θα κάνετε μια έντονη δραστηριότητα, φροντίστε να προσθέσετε θαλασσινό αλάτι στο νερό σας πριν και μετά για να αναπληρώσετε το σώμα σας με τα μέταλλα που χάνει κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στις μυϊκές κράμπες!
5. Εξαιρετικό για την υγεία του δέρματος. Λόγω της ισχυρής του περιεκτικότητας σε μεταλλικά στοιχεία, το θαλασσινό αλάτι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι ευεργετικές για την υγεία του δέρματος. Υπάρχουν πολλά προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούν θαλασσινό αλάτι, γιατί έχει τη δύναμη να αποτοξινώνει το δέρμα, ενώ παράλληλα κάνει απολέπιση, αυξάνει την κυκλοφορία και παρέχει στο δέρμα θρεπτικά συστατικά. Το θαλασσινό αλάτι έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την ακμή, την ψωρίαση, το έκζεμα και την αντιγήρανση.
6. Βελτιώνει την πέψη. Το θαλασσινό αλάτι είναι απαραίτητο στον ρόλο της πέψης, και ξεκινάει από το στόμα. Η αμυλάση του σάλιου, ένα ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση των υδατανθράκων στο σάλιο, ενεργοποιείται από τη γεύση του αλατιού. Επίσης, το αλάτι παίζει τεράστιο ρόλο στην παραγωγή του υδροχλωρικού οξέος, το οποίο εκκρίνεται στο στομάχι για τη διάσπαση των τροφών, ιδιαίτερα των πρωτεϊνών. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ανεπαρκείς σε υδροχλωρικό οξύ και αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα όπως φούσκωμα, αέρια, καούρα, δυσπεψία και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διαρροή του εντέρου και χρόνιες παθήσεις.

7. Θρέφει τα επινεφρίδια. Η κόπωση των επινεφριδίων διαφόρων βαθμών είναι εξαιρετικά συχνή σήμερα, που οφείλεται στο άγχος και την κακή διατροφή. Με την ανεπάρκεια των επινεφριδίων, ένα από τα κύρια συμπτώματα είναι η λαχτάρα για αλάτι. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα λαχταράει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από το θαλασσινό αλάτι. Μεταξύ των πολυάριθμων απαιτητικών λειτουργιών τους, τα επινεφρίδια μας απελευθερώνουν ορμόνες που ρυθμίζουν το νάτριο και το κάλιο στο σώμα. Για να γίνει λοιπόν η συγκεκριμένη δουλειά πιο εύκολη, τα επινεφρίδια χρειάζονται μια ισορροπία αυτών των μετάλλων μέσω θαλασσινού αλατιού υψηλής ποιότητας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν είναι ήδη κουρασμένοι από το άγχος που τους βάζουμε καθημερινά.
8. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Ναι, το υψηλής ποιότητας θαλασσινό αλάτι είναι πολύ ευεργετικό για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι το αποτέλεσμα της φλεγμονής στο σώμα, η οποία προκαλείται κυρίως από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα, η οποία περιλαμβάνει επίσης λευκό επιτραπέζιο αλάτι που στερείται των περισσότερων θρεπτικών συστατικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να μαζέψετε μόνοι σας το θαλασσινό αλάτι;

Γιατί πρέπει να προσθέσουμε το θαλασσινό αλάτι στο φαγητό μας;

Η απολέπιση με αλάτι μόνο καλό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σας!

Θαλασσινό αλάτι: Πώς ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα τορτελίνι: Το απόλυτο comfort food με κοτόπουλο και λαχανικά

Σούπα τορτελίνι: Αυτή η εύκολη συνταγή σούπας τορτελίνι κοτόπουλου είναι ένα απλό γεύμα που έχει άφθονα ανακουφιστικά τορτελίνια τυριού και ζουμερό ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε έναν ακαταμάχητο ζωμό! Είναι έτοιμη σε μόλις 40 λεπτά.

Πρέπει να πίνουμε αυτό το υποκατάστατο καφέ;

Καφές Χωρίς Καφεΐνη: Ο καφές, με το πλούσιο άρωμα και τις δυναμωτικές του ιδιότητες, είναι εδώ και πολύ καιρό ένα αγαπημένο ρόφημα για αμέτρητα άτομα σε όλο τον κόσμο.

Συμπληρώματα τζίντζερ μπορεί να ωφελήσουν στα αυτοάνοσα νοσήματα

Τζίντζερ αυτοάνοσα: Από τη βοήθεια στην απώλεια βάρους μέχρι τη διαχείριση της αρθρίτιδας και τη μείωση των συμπτωμάτων της περιόδου, το τζίντζερ έχει πολλά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία.