Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Θαλασσινό αλάτι: Πώς να μαζέψετε μόνοι σας το θαλασσινό αλάτι;

Θαλασσινό αλάτι: Πώς να μαζέψετε μόνοι σας το θαλασσινό αλάτι;

Θαλασσινό αλάτι: Δοκιμάστε να φτιάξετε εσείς το αλάτι σας για το φαγητό σας ή για τα scrubs σας!


Το αλάτι στο θαλασσινό νερό αρωματίζεται από το μοναδικό μείγμα θαλάσσιων πλασμάτων, υδρόβιων φυτών και γεωλογίας, με περαιτέρω αποχρώσεις από τις εποχιακές και κλιματικές δυνάμεις. Το να φέρετε αυτές τις γεύσεις στο σπίτι στο τραπέζι του δείπνου είναι εκπληκτικά απλό.

Πού να συλλέξετε θαλασσινό νερό

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά μην επιχειρήσετε να μαζέψετε αλάτι από νερά κοντά σε εγκαταστάσεις λυμάτων, πυρηνικούς αντιδραστήρες και βιομηχανικές ζώνες. Το αστικό αλάτι μάλλον δεν είναι το terroir που αναζητάτε. Αντίθετα, μαζέψτε το από παρθένες περιοχές όπου το νερό είναι καθαρό. Ομοίως, για να αποφύγετε την υπερβολική άμμο, τα υπολείμματα αντηλιακού και διάφορα ακατάλληλα πράγματα που καταλήγουν στο νερό σε δημοφιλείς παραλίες, βγείτε όσο πιο άνετα μπορείτε από την ακτή για να μαζέψετε το νερό (ακόμα καλύτερα, μαζέψτε το από βάρκα).

Από τη θάλασσα στην κουζίνα

Ένα γαλόνι νερού αποδίδει οπουδήποτε από μισό φλιτζάνι έως ένα γεμάτο φλιτζάνι αλάτι, ανάλογα με την αλατότητά του. Σχεδόν κάθε δοχείο μπορεί να κάνει, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών κανατών και γυάλινων μπουκαλιών. Μόλις έχετε το νερό, αφήστε το να καθίσει ανενόχλητο για αρκετές ημέρες σε δροσερό μέρος, έτσι ώστε τυχόν άμμος ή ίζημα να επιπλέει στον πυθμένα. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, φιλτράροντας το νερό μέσα από πολλά στρώματα υφάσματος, αλλά θα χάσετε λίγο από το αλάτι με αυτόν τον τρόπο.

Εξαγωγή αλατιού

Το επόμενο βήμα είναι να ζεστάνετε το νερό για να εξατμιστεί σιγά σιγά (μια μεγάλη κατσαρόλα είναι ιδανική για αυτό το σκοπό). Για να αποφύγετε να διαταραχθεί το ίζημα στο κάτω μέρος, χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό σωλήνα για να τραβήξετε το νερό μέσα στην κατσαρόλα και να αφήσετε μια ίντσα νερό. Ζεστάνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, φροντίζοντας το νερό να παραμείνει κάτω από το σημείο βρασμού. Ανάλογα με την ποσότητα του νερού, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες ή και μέρες μέχρι να ψηθεί σε αλμυρό πολτό. Για να αποφύγετε το κάψιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά όταν έχει μείνει μόνο μια ίντσα νερό στην κατσαρόλα.

Τελικά Βήματα

Εάν έχετε ένα ηλιόλουστο μέρος χωρίς έντομα (ας πούμε, ένα μεγάλο παράθυρο ή μια βεράντα με σήτα), μοιράστε τον αλμυρό πολτό σε ρηχά ταψιά για να αφήσετε το υπόλοιπο νερό να εξατμιστεί. Εναλλακτικά, βάζετε τα ταψιά στο φούρνο στη χαμηλότερη ρύθμιση. Για την πιο αγνή γεύση, εξατμίστε το τελευταίο κομμάτι υγρασίας χωρίς άμεση θερμότητα κρεμώντας το αλάτι σε μια υφασμάτινη σακούλα για λίγες μέρες. Τρίψτε όπως θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντική είναι η χρήση του θαλασσινού αλατιού στο μπάνιο μας;

Υπάρχουν οφέλη από το πλύσιμο του προσώπου σας σε θαλασσινό νερό;

Θαλασσινό αλάτι: Πώς ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Η απολέπιση με αλάτι μόνο καλό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σας!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon