Διατροφή

Συνταγή για θρεπτικό και γευστικό σολομό

Συνταγή για θρεπτικό και γευστικό σολομό
Εάν βαρεθήκατε να τρώτε κρεατικά όλες αυτές τις ημέρες, σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε έναν θρεπτικό και γευστικό σολομό με πορτοκάλι. Ο σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με σημαντική διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία μας, χαρίζοντας μας υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και γερή καρδιά και μυαλό, καθώς είναι μια […]

Εάν βαρεθήκατε να τρώτε κρεατικά όλες αυτές τις ημέρες, σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε έναν θρεπτικό και γευστικό σολομό με πορτοκάλι.

Ο σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με σημαντική διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία μας, χαρίζοντας μας υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και γερή καρδιά και μυαλό, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Η φήμη του σολομού ως μια τροφή ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία μας, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ασυνήθιστη περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Περίπου 110 γρ. σολομού, περιέχουν τουλάχιστον 2 γρ. ωμέγα-3 λιπαρά οξέα -περισσότερο από το μέσο όρο πρόσληψης των ενηλίκων από διάφορες τροφές κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών. Ο σολομός είναι επίσης πλούσιος και σε άλλα ωφέλιμα συστατικά, όπως η βιταμίνη D και το σελήνιο, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία μας.

Υλικά για την συνταγή
2 φέτες σολομού
χυμό από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1/4 λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
ξύσμα από λίγο πορτοκάλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλάτι. Περιχύστε τις φέτες του σολομού, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τις στο ψυγείο να δέσουν για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια ψήστε στους 180 C για περίπου 20 λεπτά. Και καλή σας όρεξη!