Διατροφή

Συνταγή για πανεύκολη γρανίτα καρπούζι

Συνταγή για πανεύκολη γρανίτα καρπούζι
Υπάρχει αλήθεια τίποτα πιο απολαυστικό και γευστικό από μία δροσερή γρανίτα όταν ο υδράργυρος εκτοξεύεται στα ύψη; Και καθώς το καλοκαίρι είναι η εποχή των φρούτων μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις χωρίς να χρειαστείτε καν παγωτομηχανή. Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι γρανίτα καρπούζι, φτιάξτε τη εύκολα και απλά και εντυπωσιάστε αλλά και […]

Υπάρχει αλήθεια τίποτα πιο απολαυστικό και γευστικό από μία δροσερή γρανίτα όταν ο υδράργυρος εκτοξεύεται στα ύψη; Και καθώς το καλοκαίρι είναι η εποχή των φρούτων μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις χωρίς να χρειαστείτε καν παγωτομηχανή. Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι γρανίτα καρπούζι, φτιάξτε τη εύκολα και απλά και εντυπωσιάστε αλλά και δροσίστε τους φίλους σας τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ½ κούπα ζάχαρη, ¾ της κούπας νερό, 6 κούπες κομμάτια από καρπούζι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ. Ο τρόπος που θα φτιάξετε τη γρανίτα καρπούζι δεν έχει κανένα βαθμό δυσκολίας: Σε μία κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη με το νερό και βάλτε τα υλικά να πάρουν μία βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Όταν το μείγμα πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς κι αφήστε το να σιγοβράσει για ακόμη 5 λεπτά. Στη συνέχεια απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το περιεχόμενο της να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά περίπου. Μετά κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τοποθετήστε την στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα.

Και ήρθε η ώρα του καρπουζιού! Σ’ένα μίξερ τοποθετήστε τα κομμάτια του καρπουζιού, όπου εννοείται πως θα τα έχετε καθαρίσει πολύ καλά από τα κουκούτσια, προσθέστε το λάιμ και το σιρόπι που περιέχει η κατσαρόλα που είχατε τοποθετήσει στην κατάψυξη. Ανακατέψτε το μείγμα στη μέτρια προς δυνατή ρύθμιση του μίξερ για να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και μετά τοποθετήστε το σ’ένα ρηχό μεταλλικό μπολ. Βάλτε το μέσα στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα μέχρι να σχηματιστεί μία κρυσταλλική επιφάνεια.

Ανακατέψτε καλά ώστε αυτή η κρυσταλλική επιφάνεια να μετακινηθεί στη μέση του μπολ και τοποθετήστε το και πάλι στην κατάψυξη. Επαναλάβετε αυτή την τελευταία διαδικασία κάθε 20 λεπτά μέχρι να παγώσει εντελώς το μείγμα. Αυτό ήταν, η ζουμερή γρανίτα σας είναι έτοιμη, απολαύστε τη και δροσιστείτε με τον καλύτερο τρόπο!