Διατροφή

Συνταγή για να απολαύσετε το Gluhwein

Συνταγή για να απολαύσετε το Gluhwein
Το Gluhwein είναι το πιο διαδεδομένο χριστουγεννιάτικο κρασί στις Βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές τις μέρες προσφέρεται άφθονο σε όλες τις πλατείες της Γερμανίας, της Τσεχίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας! Δείτε μια συνταγή να φτιάξετε στο σπίτι σας Gluhwein και να το απολαύσετε… Υλικά 1 λίτρο κρασί κόκκινο 3 πορτοκάλια 15 γαρίφαλα 2 ξυλάκια κανέλας 4-6 […]

Το Gluhwein είναι το πιο διαδεδομένο χριστουγεννιάτικο κρασί στις Βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές τις μέρες προσφέρεται άφθονο σε όλες τις πλατείες της Γερμανίας, της Τσεχίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας! Δείτε μια συνταγή να φτιάξετε στο σπίτι σας Gluhwein και να το απολαύσετε

Υλικά
1 λίτρο κρασί κόκκινο
3 πορτοκάλια
15 γαρίφαλα
2 ξυλάκια κανέλας
4-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση
Το κρασί κανονικά πρέπει να αρωματιστεί σε μπεν μαρί γιατι δεν πρέπει να κοχλάσει καθόλου και χαθεί το αλκοόλ του. Άρα διαλέξτε 2 κατσαρόλες, βάζετε στην μία νερό , μέχρι κάτω από την μέση, και βάλτε μια άλλη από πάνω προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό. Γίνεται βέβαια και χωρίς την εφαρμογή μπεν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρωματιστεί ωραία το κρασί.

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί το σκεύος του μπεν μαρι. Κόβουμε το ένα πορτοκάλι στην μέση και μπήγουμε τα μοσχοκάρφια στο ένα μισό.

Στύβουμε τον χυμό από τα άλλα 2 ½ πορτοκάλια και βάζουμε στην κατσαρόλα μας όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσέχουμε να μην κοχλάσει για ½ ώρα περίπου, δοκιμάζουμε την γέυση (γεια μας!!) και το κατεβάζουμε όταν θεωρήσουμε ότι είναι τόσο αρωματισμένο όσο θέλουμε και αφαιρούμε τις κανέλες και το πορτοκάλι με τα γαρίφαλα.

Η εκδοχή αυτή είναι μέτρια προς ελαφριά. Αντί για χυμό πορτοκαλιού, μπορείτε να το φτιάξετε με χυμό μήλου! Αν το θέλετε πιο δυνατό όπως το σερβίρουν σε διάφορες περιοχές έξω, προσθέστε ρούμι.