Συνταγές

Ρεβύθια Σουτζουκάκια: Για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού

Ρεβύθια Σουτζουκάκια: Για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Ρεβύθια Σουτζουκάκια: Τα ρεβίθια μεταμορφώνονται σε μία ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια, ιδανικά για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού.

Υλικά για τα σουτζουκάκια

  • 500γρ ρεβίθια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ. σ. μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι
  • 200γρ αλεύρι για το πανάρισμα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλ. ξερή ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 ντομάτες
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μπολ με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Τα μουλιάζουμε για 12 ώρες για να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε στο μούλτι. Χτυπάμε καλά για να διαλυθούν αλλά όχι να λιώσουν. Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, το ξύσμα και χυμό από το λεμόνι, το τριμμένο κρεμμύδι, το  τριμμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και  πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Σε μία κατσαρόλα  προσθέτουμε το ελαιόλαδο το  κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το στικ κανέλας, τα  φύλλα δάφνης, την ξερή ρίγανη, το  σκόρδο ψιλοκομμένο, την  κρυσταλλική ζάχαρη, τον  πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την  ντομάτα τριμμένη, αλάτι και  πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι, σιγοβράζουμε για 10′ και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Tips: Τα σερβίρουμε με ρύζι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή της ημέρας:σουτζουκάκια με 2 τρόπους(με κιμά και νηστίσιμα)

Τροφές που βοηθούν να μειώσετε το κρέας

Τροφές με σύνθετους υδατάνθρακες και οφέλη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.