Συνταγές

Ρεβύθια Σουτζουκάκια: Για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού

Ρεβύθια Σουτζουκάκια: Για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Ρεβύθια Σουτζουκάκια: Τα ρεβίθια μεταμορφώνονται σε μία ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια, ιδανικά για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού.

Υλικά για τα σουτζουκάκια

  • 500γρ ρεβίθια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ. σ. μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι
  • 200γρ αλεύρι για το πανάρισμα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλ. ξερή ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 ντομάτες
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μπολ με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Τα μουλιάζουμε για 12 ώρες για να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε στο μούλτι. Χτυπάμε καλά για να διαλυθούν αλλά όχι να λιώσουν. Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, το ξύσμα και χυμό από το λεμόνι, το τριμμένο κρεμμύδι, το  τριμμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και  πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Σε μία κατσαρόλα  προσθέτουμε το ελαιόλαδο το  κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το στικ κανέλας, τα  φύλλα δάφνης, την ξερή ρίγανη, το  σκόρδο ψιλοκομμένο, την  κρυσταλλική ζάχαρη, τον  πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την  ντομάτα τριμμένη, αλάτι και  πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι, σιγοβράζουμε για 10′ και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Tips: Τα σερβίρουμε με ρύζι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή της ημέρας:σουτζουκάκια με 2 τρόπους(με κιμά και νηστίσιμα)

Τροφές που βοηθούν να μειώσετε το κρέας

Τροφές με σύνθετους υδατάνθρακες και οφέλη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.

Μυστικά της μοναδικής Ελληνικής "χωριάτικης" σαλάτας

Αν βάλετε πρώτα ξύδι θα μπορέσει να δώσει ένταση στα λαχανικά. Αν έχει μπει όμως πρώτα το λάδι, το ξύδι θα γλιστρήσει και θα πάει στον πάτο. Στη σαλάτα δεν σηκώνει να μπει μέτριο ξύδι της σειράς. Μόνο καλής ποιότητας.