Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:σουτζουκάκια με 2 τρόπους(με κιμά και νηστίσιμα)

Συνταγή της ημέρας:σουτζουκάκια με 2 τρόπους(με κιμά και νηστίσιμα)

Σουτζουκάκια με 2 τρόπους , με κιμά και νηστίσιμα μας ‘’μαγειρεύει ‘’η Αργυρώ Μπαρμαρίγου .

Εκτέλεση

Σουτζουκάκια με κιμά

Μουσκεύουμε το ψωμί στην μαυροδάφνη για λίγα λεπτά. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε μπωλ. Προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε μικρά μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι λαδωμένο και τα ψήνουμε για 20’ στους 180Ο C.
Σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15’. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10’ έως ότου μελώσει η σάλτσα.

Σουτζουκάκια νηστίσιμα
Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι. Μουσκεύουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε μέσα στα ρεβίθια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα προσθέτουμε στην σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10’.
Υλικά
• Σουτζουκάκια με κιμά
• 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένος
• 1 κ.γ. κύμινο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
• 1 φλ. μαυροδάφνη
• αλάτι
• Πατάτες και ελαιόλαδο για τηγάνισμα
• Σουτζουκάκια νηστίσιμα
• 2 φλ. μαγειρεμένα ρεβύθια (στραγγισμένα)
• 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
• 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
• 1 κ.γ. κύμινο
• 1 φλ. μαυροδάφνη
• αλάτι
• πιπέρι
• Λίγο αλεύρι
• Σάλτσα ντομάτας
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κιλό τριμμένες ντομάτες
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1 πρέσα κανέλα
• 1 πρέσα μπαχάρι
• αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.