Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρι: Σολομός με τηγανητό ρύζι

Ψάρι: Σολομός με τηγανητό ρύζι

Ψάρι: Ένα απλό δείπνο με σολομό, πλούσιο σε ωμέγα-3, οικογενειακό. Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν πόσο ζεστό θέλουν το ρύζι τους σερβίροντάς το με ζεστή σάλτσα.


Αν ψάχνετε να βρείτε μια εύκολη, υγιεινή και ταυτόχρονα νόστιμη συνταγή, η λύση είναι μία! Σολομός με τηγανητό ρύζι. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι, το οποίο είναι πλούσιο σε Ωμέγα -3 και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι!

Μαγειρέψτε μία από τις πιο νόστιμες συνταγές

Συστατικά:

  • κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
  • ½ κουταλιά της σούπας κρασί ρυζιού ή ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 175 γρ. baby καλαμπόκι και μπιζέλια, ψιλοκομμένα
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • 250 γρ μαγειρεμένο καστανό ρύζι μπασμάτι
  • 2 αυγα καυτερή σάλτσα, για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια και το ξύδι και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τα λαχανικά και τον σολομό. Τηγανίζουμε τον σολομό για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αρχίσει να γίνεται αδιαφανής. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, ξεφλουδίζοντας το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια και μετά τα μετακινούμε όλα στο πλάι του τηγανιού.

ΒΗΜΑ 2: Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Μόλις ψηθεί, ανακατεύουμε μέσα από το ρύζι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα σόγιας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να φύγουν οι φυσαλίδες για λίγα λεπτά ακόμα, ώστε όλο το ρύζι να καλυφθεί με τη σάλτσα. Σερβίρουμε σε μπολ με καυτερή σάλτσα για σερβίρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό και κάρυ

Επωφελείται ο οργανισμός μας με τη δίαιτα κέτο;

Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon