Διατροφή

Πρωτεΐνη πηγές: 11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, για να ξεκινήσετε από τα βασικά

Πρωτεΐνη πηγές: 11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, για να ξεκινήσετε από τα βασικά

Πρωτεΐνη πηγές: Θέλετε να ενισχύσετε την ποσότητα πρωτεϊνών που καταναλώνετε, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Εδώ θα βρείτε 11 πηγές πρωτεΐνης που θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της διατροφής σας.

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Φανταστείτε ότι συμβάλλουν σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.
Βοηθούν τα οστά, το μυϊκό σύστημα, τους ιστούς του σώματος, τα επίπεδα της ινσουλίνης, το ανοσοποιητικό σύστημα κ.λπ. Επομένως, μπορείτε να διαπιστώσετε
ότι οι πρωτεΐνες βρίσκονται παντού στο σώμα μας. Για τον λόγο αυτό, είναι ωφέλιμο να υπάρχουν στη διατροφή μας τροφές, οι οποίες έχουν υψηλά ποσοστά
πρωτεϊνών. Οι τροφές αυτές είναι ποικίλες, συνεπώς μπορείτε να τις βρείτε εύκολα.

11 Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη:

  • Σολομός: Ο σολομός αποτελεί ένα ψάρι με πολύ καλά λιπαρά. Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη. Φανταστείτε ότι στα 100 γραμμάρια σολομού, τα 22 γραμμάρια
    είναι πρωτεΐνη. Επίσης, περιέχει κάλιο, το οποίο διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή πίεση.
  • Αυγά: Τα αυγά είναι μία πολύ σημαντική πηγή πρωτεϊνών κι, επιπλέον, είναι εύκολο και γρήγορο στο μαγείρεμα. Το ασπράδι του αυγού αποτελείται
    περίπου από 4 γραμμάρια πρωτεΐνης κι είναι πλούσιο σε αμινοξέα.
  • Τόνος: Ο τόνος σε κονσέρβα περιέχει περίπου 22 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ακόμη, αποτελείται από Ωμέγα-3,τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των
    αγγείων της καρδιάς. Είναι ένα από τα πλέον ωφέλιμα ψάρια που μπορεί να καταναλωθεί σε σαλάτες, ως κυρίως γεύμα ή σε σάντουιτς.
  • Στήθος γαλοπούλας: Τα 85 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας περιέχουν 24 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η γαλοπούλα μπορεί να αποτελεί λευκό κρέας, αλλά αποτελεί πηγή πρωτεϊνών!
  • Στήθος κοτόπουλου: Το 85 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου περιέχουν 26 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι επιδρά θετικά στην υγεία, καθώς συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρολογικού συστήματος.
  • Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά. Είναι σημαντική τροφή καθώς περιέχει κάλιο, κάλσιο και καταφέρνει να μειώνει την
    αίσθηση της πείνας.
  • Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Μπορεί να έχουν αρκετά λιπαρά, αλλά διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου χαμηλά και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
  • Μπρόκολο και Κουνουπίδι: Στα 100 γραμμάρια περιέχονται περίπου 2 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι, επίσης, σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχουν πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες.
  • Αβοκάντο: Ένα αβοκάντο έχει πολύ καλά λιπαρά και περιέχει περίπου 2,7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στις γυναίκες, καθώς εκτός των άλλων ρυθμίζει τις ορμόνες και εξισορροπεί την αντίσταση στην ινσουλίνη.
  • Σπανάκι: Περίπου 21 γραμμάρια σπανάκι αποτελείται από 0,9 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ακόμη, το συγκεκριμένο λαχανικό κάνει πολύ καλό στην υγεία, λόγω των αντικαρκινικών συστατικών του.

Και να φανταστείτε, οι παραπάνω τροφές είναι μόνο μερικές από αυτές που αποτελούν πηγή πρωτεϊνών! Θα ήταν ωφέλιμο για τον οργανισμό σας να εντάξετε
ορισμένες πρωτεϊνούχες τροφές στη διατροφή σας. Ωστόσο, πριν από κάθε καινούργια αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον διατροφολόγο σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κινόα: Από τους Ίνκας στη σύγχρονη γαστρονομία

Η πρωτεΐνη γρύλου υπερισχύει της πρωτεΐνης ορού γάλακτος διατροφικά

Μήπως έχετε έλλειψη σε πρωτεΐνη; 7 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Ιδέες για γευστικά ταπεράκια με αρκετή πρωτεΐνη για το γραφείο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Μπεκρή μεζέ: Αν σκοπεύετε να καλέσετε την παρέα σας σύντομα στο σπίτι σας για φαγητό, ίσως θα μπορούσατε να ετοιμάσετε κάτι που οι περισσότεροι το έχουν φάει μόνο βγαίνοντας έξω σε κάποια ταβέρνα.

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

Σολομός συνταγή: Ο σολομός αποτελεί τροφή με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Είναι πλούσιος σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης είναι γνωστός και για τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχει.

Γιατί είναι σημαντική η κατανάλωση αμύλου και φυτικών ινών στη διατροφή

Άμυλο Υδατάνθρακες: Μια διατροφή που δίνει έμφαση στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα φρούτα είναι σχεδόν πάντα χαμηλή σε λιπαρά που μπορούν να βλάψουν την υγεία και υψηλή σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνεργάζονται και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων παχυσαρκίας, καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη, οδοντικής τερηδόνας, γαστρεντερικών διαταραχών και υποσιτισμού.