Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Plant based κεφτεδάκια: Πώς να φτιάξετε τα τέλεια plant based κεφτεδάκια;

Plant based κεφτεδάκια: Πώς να φτιάξετε τα τέλεια plant based κεφτεδάκια;

Plant based κεφτεδάκια: Η παρασκευή των τέλειων plant based κεφτεδών περιλαμβάνει προσεκτική επιλογή συστατικών και προσοχή στις τεχνικές προετοιμασίας για την επίτευξη υφής και γεύσης που μπορούν να συναγωνιστούν τα παραδοσιακά κεφτεδάκια.

Η παρασκευή των τέλειων plant based κεφτεδών περιλαμβάνει προσεκτική επιλογή συστατικών και προσοχή στις τεχνικές προετοιμασίας για την επίτευξη υφής και γεύσης που μπορούν να συναγωνιστούν τα παραδοσιακά κεφτεδάκια. Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νόστιμα plant based κεφτεδάκια.

Συστατικά:

  • Βάση: Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό φακών, ρεβίθια ή μαύρα φασόλια. Αυτά παρέχουν πλούσια υφή και περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
  • Συνδετικά: Τα αυγά λιναριού (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος + 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό) ή οι σπόροι chia λειτουργούν καλά για να δέσουν το μείγμα μεταξύ τους.
  • Γεμιστικά: Η τριμμένη φρυγανιά ή η βρώμη προσθέτουν όγκο και βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας, δίνοντας στους κεφτέδες τη σωστή συνοχή.
  • Ενισχυτικά γεύσης: Ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός ή κόλιανδρος. Για πιο περίπλοκη γεύση, προσθέστε διατροφική μαγιά, σάλτσα σόγιας ή ταμάρι.
  • Καρυκεύματα: Το αλάτι, το πιπέρι, η πάπρικα και το ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων είναι απαραίτητα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα κύμινο ή κόλιανδρο για μια επιπλέον στρώση γεύσης.
  • Λαχανικά: Τα ψιλοτριμμένα καρότα, τα κολοκυθάκια ή τα μανιτάρια προσθέτουν υγρασία και βάθος γεύσης.

Παρασκευή:

Μαγειρέψτε τη βάση: Αν χρησιμοποιείτε φακές ή φασόλια, μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε καλά την περίσσεια νερού για να αποφύγετε τα μουσκεμένα κεφτεδάκια.
Ανακατέψτε το αυγό λιναριού: Ανακατέψτε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με νερό και αφήστε τον να καθίσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια υφή σαν τζελ.
Προετοιμάστε τα λαχανικά: Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όλα τα άλλα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό το βήμα ενισχύει τη γεύση τους και διασφαλίζει ότι αναμειγνύονται άψογα στα κεφτεδάκια.
Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιήστε ελαφρά τις φακές ή τα φασόλια, αφήνοντας μερικές ολόκληρες για την υφή. Προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, το αυγό λιναριού, τη φρυγανιά και τα καρυκεύματα. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσαρμόστε τη συνοχή: Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε περισσότερη τριμμένη φρυγανιά. Εάν είναι πολύ στεγνό, μια μικρή ποσότητα ζωμού λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη της σωστής συνοχής.
Πλάθετε κεφτεδάκια: Με τα χέρια σας πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ.
Μαγείρεμα: Μπορείτε είτε να ψήσετε είτε να τηγανίσετε τους κεφτέδες. Για το ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν. Για το τηγάνισμα, ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τραγανά από όλες τις πλευρές.

Προτάσεις σερβιρίσματος:

Σερβίρετε τα φυτικά κεφτεδάκια σας με σάλτσα μαρινάρας πάνω από μακαρόνια, σε υπο-σάντουιτς ή ως ορεκτικό με σάλτσα ντιπ. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν μετά το μαγείρεμα, καθιστώντας τα μια βολική επιλογή για προετοιμασία γευμάτων. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα δημιουργήσετε κεφτεδάκια φυτικής προέλευσης που είναι γευστικά, χορταστικά και θρεπτικά, ιδανικά για μια ποικιλία γευμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

Γιατί ο κιμάς σόγιας θεωρείται καλύτερος από τον ζωικό κιμά;

Μαγειρέψτε αυτά τα απίστευτα κεφτεδάκια ως ορεκτικό στο τραπέζι σας

Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι περιλαμβάνει το πλούσιο πλούσιο πρωινό της Αυστραλίας;

Αυστραλιανό πρωινό: Ένα αυστραλιανό πρωινό είναι ποικίλο και αντανακλά τις πολυπολιτισμικές επιρροές της χώρας, συνδυάζοντας παραδοσιακά βρετανικά στοιχεία πρωινού με σύγχρονες ανατροπές και τοπικά υλικά

Κάσιους: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς σας

Κάσιους: Χάρη στα υγιή λίπη, το μαγνήσιο, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά τους, τα κάσιους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία των κυττάρων.

Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι 

Θαλασσινά συνταγή: Οι κροκέτες με γαρίδες και ρύζι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή απλώς για ένα ζεστό δείπνο στο σπίτι.

Close Icon