Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κεφτεδάκια ginger: Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

Κεφτεδάκια ginger: Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

Κεφτεδάκια ginger: Ένα πιάτο το  οποίο αποτελεί μία ξεχωριστή εκδοχή της κλασικής συνταγής των κεφτέδων, που αξίζει να γευτείτε!


Ένα πιάτο το  οποίο αποτελεί μία ξεχωριστή εκδοχή της κλασικής συνταγής των κεφτέδων, που αξίζει να γευτείτε! Έχοντας ως κύρια συστατικά το χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, το γεύμα είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, η οποία βοηθάει στον σχηματισμό και στην αναζωογόνηση των ερυθροκυττάρων και βελτιώνει τη μνήμη και την ενεργητικότητα.

 

 

 ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια

70 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
70 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
350 γρ. χοιρινός κιμάς
120 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένος
2 αυγά
10 γρ αλάτι
400 γρ. σάλτσα ντομάτα

Για 500 γρ σάλτσα ντομάτα

15 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
15 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
50 γρ. πελτές ντομάτας
500 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
20 γρ. βασιλικός, φύλλα
ζάχαρη, αν χρειάζεται
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα κεφτεδάκια: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά.
  3. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  4. Αναμειγνύουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και του τζίντζερ με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά.
  5. Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.
  6. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος με βάρος 40 γρ. το καθένα.
  7. Τοποθετούμε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 C μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά και εσωτερικά να ψηθούν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
  8. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  9. Για τη σάλτσα ντομάτα: Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  10. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό.
  11. Προσθέτουμε τις ντομάτες, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, αλατίζουμε, προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται, και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 1 περίπου ώρα.
  12. Προσθέτουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά.
  13. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και την αλέθουμε σε χορτόμυλο ή μπλέντερ.
  14. Την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.
  15. Την περνάμε από σήτα.
  16. Την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστήμονες ανακαλύπτουν πιθανή εγκεφαλική σύνδεση μεταξύ του στρες και της συναισθηματικής διατροφής

Πρέπει να ξεκινάμε την ημέρα μας πίνοντας νερό ή καφέ;

Το σούσι κάνει καλό στην υγεία;

Το παστίτσιο ως ένα ελληνικό μαγειρικό αριστούργημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατάτες με κιμά και ρίγανη στην κατσαρόλα

Πιάτο ημέρας: Οι πατάτες με κιμά και ρίγανη είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει απλά υλικά και πλούσιες γεύσεις, προσφέροντας μια ζεστή και χορταστική επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι.

Μπάρες βρώμης με μπανάνα - Το ιδανικό σνακ ενέργειας

Μπάρες βρώμης με μπανάνα: Οι μπάρες βρώμης με μπανάνα είναι ένα θρεπτικό και γευστικό σνακ, ιδανικό για πρωινό ή ως ενδιάμεσο γεύμα. Είναι εύκολες στην παρασκευή, χωρίς ζάχαρη και γεμάτες φυτικές ίνες

7 Οφέλη του ελαιόλαδου που θα σας εκπλήξουν

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Εκτός από την καρδιαγγειακή υγεία, προσφέρει πολλά ακόμα οφέλη

Το ιδανικό γλυκό με ελάχιστα υλικά

Μπισκότα με Φουντούκια: Τα μπισκότα με φουντούκια είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος να απολαύσετε μια γλυκιά απόλαυση. Με την κρεμώδη υφή και τη γεμάτη γεύση του φουντουκιού, αυτά τα μπισκότα αποτελούν την τέλεια επιλογή για σνακ ή επιδόρπιο.

Τα αυγά είναι μια υγιεινή συνήθεια ή ένας διατροφικός μύθος; 

Αυγά: Νέες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση αυγών δεν φαίνεται να έχει την ίδια επίδραση στην χοληστερόλη του αίματος, όπως πιστευόταν παλιότερα. Για πολλούς ανθρώπους, η κατανάλωση αυγών μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, χωρίς να αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Ακτινίδιο ως σύμμαχος στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Ακτινίδιο: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, τη συμβολή του στη ρύθμιση της σεροτονίνης και την ευεργετική του δράση στον ύπνο, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό συμπλήρωμα στη διατροφή όσων θέλουν να βελτιώσουν τη διάθεσή τους.

Close Icon