Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Τα κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες είναι μια τέλεια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, γιατί ετοιμάζονται με εύκολα με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας.

Τα κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες είναι μια τέλεια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, γιατί ετοιμάζονται με εύκολα με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας και γιατί αρέσουν σε όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους. Ας δούμε  τη συνταγή.

 

Υλικά

340 γρ. στραγγισμένος τόνος σε λάδι

300 γρ. μικρές πατάτες

120 γρ. φυστικέλαιο

40 γρ. τριμμένη φρυγανιά

10 γρ. αλατισμένη κάπαρη

1 αυγό

Θυμάρι

Λεμόνι

Μουστάρδα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε καταρχάς τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε για να πάρουμε έναν πουρέ πατάτας. Αφαλατίζουμε και ψιλοκόβουμε την κάπαρη, επίσης ψιλοκόβουμε 2 φύλλα θυμαριού. Ύστερα ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας με τον ψιλοκομμένο τόνο, την ψιλοκομμένη κάπαρη και το θυμάρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια (θα πάρουμε περίπου 18). Τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με δυο κλαδάκια θυμάρι, για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Τέλος τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

 

Για τη σως: Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ ανακατεύουμε το αυγό μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι, ρίχνοντας σιγά σιγά το φυστικέλαιο. Προσθέστε λίγα φύλλα θυμάρι και το ξύσμα από ένα λεμόνι. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως. Καλή απόλαυση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παιδική παχυσαρκία - Δεν θα το πάρει "μπόι"

Αμύγδαλα: Ένας φυσικός σύμμαχος για ξεκούραστο ύπνο

Τι να τρώτε και τι να μην τρώτε μετά τις 7 το απόγευμα;

Ανεξάρτητα από το αν τοποθετηθούν, καταποθούν ή εμφυτευθούν, οι μπαταρίες είναι θέμα ζωής και θανάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Στήθος κοτόπουλου: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου από μόνα τους δεν είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο διατροφικό εργαλείο ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Close Icon