Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Τα κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες είναι μια τέλεια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, γιατί ετοιμάζονται με εύκολα με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας.


Τα κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες είναι μια τέλεια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, γιατί ετοιμάζονται με εύκολα με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας και γιατί αρέσουν σε όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους. Ας δούμε  τη συνταγή.

 

Υλικά

340 γρ. στραγγισμένος τόνος σε λάδι

300 γρ. μικρές πατάτες

120 γρ. φυστικέλαιο

40 γρ. τριμμένη φρυγανιά

10 γρ. αλατισμένη κάπαρη

1 αυγό

Θυμάρι

Λεμόνι

Μουστάρδα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε καταρχάς τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε για να πάρουμε έναν πουρέ πατάτας. Αφαλατίζουμε και ψιλοκόβουμε την κάπαρη, επίσης ψιλοκόβουμε 2 φύλλα θυμαριού. Ύστερα ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας με τον ψιλοκομμένο τόνο, την ψιλοκομμένη κάπαρη και το θυμάρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια (θα πάρουμε περίπου 18). Τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με δυο κλαδάκια θυμάρι, για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Τέλος τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

 

Για τη σως: Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ ανακατεύουμε το αυγό μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι, ρίχνοντας σιγά σιγά το φυστικέλαιο. Προσθέστε λίγα φύλλα θυμάρι και το ξύσμα από ένα λεμόνι. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως. Καλή απόλαυση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παιδική παχυσαρκία - Δεν θα το πάρει "μπόι"

Αμύγδαλα: Ένας φυσικός σύμμαχος για ξεκούραστο ύπνο

Τι να τρώτε και τι να μην τρώτε μετά τις 7 το απόγευμα;

Ανεξάρτητα από το αν τοποθετηθούν, καταποθούν ή εμφυτευθούν, οι μπαταρίες είναι θέμα ζωής και θανάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη του ελαιολάδου με άδειο στομάχι

Ελαιόλαδο: Από τη βελτίωση της πέψης και την αποτοξίνωση του οργανισμού μέχρι την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας, το ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός σύμμαχος για την υγεία και την ευεξία.

Το μυστικό για την υγεία των ματιών μας

Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς, το έντονα κίτρινο μπαχαρικό που προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma longa, είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Αν και συνήθως συσχετίζεται με την καταπολέμηση

Είναι απαραίτητα τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα;

Λαχανικά και φρούτα: Τα βιολογικά λαχανικά έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί άνθρωποι αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή τους. Αλλά πόσο σημαντικά είναι πραγματικά και τι διαφορά

Γαρύφαλλο - Μια φυσική ενίσχυση για τα οστά

Γαρύφαλλο: Χάρη στα αντιοξειδωτικά, τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και διατήρηση της οστικής πυκνότητας.

Πώς να λάβω πρωτεΐνη χωρίς να φάω κρέας

Plant based: Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση του κινδύνου χρόνιας ασθένειας.

Κρύβουν κινδύνους οι κύβοι ζωμού;

Κύβοι ζωμού: Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα συστατικά και να επιλέγουμε ποιοτικά προϊόντα ή να φτιάχνουμε το δικό μας ζωμό στο σπίτι.

Close Icon