Διατροφή

Πίτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και γευστική σπανακόπιτα

Πίτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και γευστική σπανακόπιτα

Πίτα: Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πλούσια, τυρώδη σπανακόπιτα, πρέπει να το διορθώσετε το συντομότερο δυνατό — και έχουμε μόνο τη συνταγή για εσάς!

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πλούσια, τυρώδη σπανακόπιτα, πρέπει να το διορθώσετε το συντομότερο δυνατό — και έχουμε μόνο τη συνταγή για εσάς! Με αυτήν την κορυφαία συνταγή σπανακόπιτας, θα έχετε την πιο νόστιμη αλμυρή πίτα της ζωής σας στο τραπέζι σε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Πλούσια σπανακόπιτα

Συστατικά συνταγής: 

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κιλά σπανάκι, ξεπλυμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 8 φύλλα φύλλο ζύμης
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, ή όσο χρειάζεται

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 9 ιντσών. Βήμα 2: Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε με το σπανάκι και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βήμα 3: Ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί ρικότα και τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατέψτε το μείγμα με το σπανάκι.                                                                                                                                                               Βήμα 4: Στρώνουμε ένα φύλλο ζύμης φύλλου στο έτοιμο ταψί και αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο ζύμης και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επαναλάβετε τη διαδικασία με δύο ακόμη φύλλα ζύμης φύλλου. τα φύλλα θα επικαλύπτουν το ταψί.                                                                                                                            Βήμα 5: Απλώνουμε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί στο τηγάνι. Διπλώστε οποιαδήποτε ζύμη που κρέμεται πάνω από τη γέμιση. Αλείφουμε με λάδι.                                                                                                                                  Βήμα 6: Στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα ζύμης φύλλου, αλείφοντας το καθένα με λάδι. Τοποθετήστε την προεξέχουσα ζύμη στο ταψί για να σφραγιστεί η γέμιση.                                                                                                     Βήμα 7: Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, για 30 με 40 λεπτά.                                                   Βήμα 8: Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σπανακόπιτα όπως την έφτιαχνε η γιαγιά

Νηστίσιμα χταποδοπιτάκια με σάλτσα creole

Φτιάχνουμε θρεπτική σούπα με σπανάκι

Ισπανικές κροκέτες με σπανάκι για υγιεινές απολαύσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο χρώμα πιπεριάς είναι το πιο υγιεινό;

Πιπεριές: Οι κόκκινες, πράσινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές έχουν παρόμοια περιεκτικότητα σε μακροθρεπτικά συστατικά και όλες αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

Ο κρυφός κίνδυνος του εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού

Πράσινο τσάι: Αν και η λήψη εκχυλίσματος μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία έναντι του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων, της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2, μπορεί επίσης να προκαλέσει ηπατική βλάβη σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων.