Διατροφή

Πίτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και γευστική σπανακόπιτα

Πίτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και γευστική σπανακόπιτα

Πίτα: Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πλούσια, τυρώδη σπανακόπιτα, πρέπει να το διορθώσετε το συντομότερο δυνατό — και έχουμε μόνο τη συνταγή για εσάς!

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πλούσια, τυρώδη σπανακόπιτα, πρέπει να το διορθώσετε το συντομότερο δυνατό — και έχουμε μόνο τη συνταγή για εσάς! Με αυτήν την κορυφαία συνταγή σπανακόπιτας, θα έχετε την πιο νόστιμη αλμυρή πίτα της ζωής σας στο τραπέζι σε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Πλούσια σπανακόπιτα

Συστατικά συνταγής: 

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κιλά σπανάκι, ξεπλυμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 8 φύλλα φύλλο ζύμης
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, ή όσο χρειάζεται

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 9 ιντσών. Βήμα 2: Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε με το σπανάκι και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βήμα 3: Ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί ρικότα και τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατέψτε το μείγμα με το σπανάκι.                                                                                                                                                               Βήμα 4: Στρώνουμε ένα φύλλο ζύμης φύλλου στο έτοιμο ταψί και αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο ζύμης και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επαναλάβετε τη διαδικασία με δύο ακόμη φύλλα ζύμης φύλλου. τα φύλλα θα επικαλύπτουν το ταψί.                                                                                                                            Βήμα 5: Απλώνουμε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί στο τηγάνι. Διπλώστε οποιαδήποτε ζύμη που κρέμεται πάνω από τη γέμιση. Αλείφουμε με λάδι.                                                                                                                                  Βήμα 6: Στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα ζύμης φύλλου, αλείφοντας το καθένα με λάδι. Τοποθετήστε την προεξέχουσα ζύμη στο ταψί για να σφραγιστεί η γέμιση.                                                                                                     Βήμα 7: Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, για 30 με 40 λεπτά.                                                   Βήμα 8: Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σπανακόπιτα όπως την έφτιαχνε η γιαγιά

Νηστίσιμα χταποδοπιτάκια με σάλτσα creole

Φτιάχνουμε θρεπτική σούπα με σπανάκι

Ισπανικές κροκέτες με σπανάκι για υγιεινές απολαύσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Σαλάτα: Αυτή η μεσογειακή σαλάτα είναι γεμάτη γεύση με έναν απλό συνδυασμό υλικών και ένα εξαιρετικά εύκολο ντρέσινγκ.

Τι είναι η μελάσα και πόσο καλό μας κάνει;

Μελάσα: Η μελάσα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί της ραφιναρισμένης ζάχαρης, καθώς περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη βέλτιστη υγεία.

Οι ετικέτες τροφίμων θα αναγράφουν τι είναι "υγιεινό" στις ΗΠΑ

FDA ΗΠΑ: Ο FDA όρισε για πρώτη φορά το «υγιεινό» το 1994, αλλά βασίστηκε στα κριτήρια για τη χρήση του όρου αποκλειστικά σε μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε κάθε συγκεκριμένο προϊόν διατροφής, αναφέρει η νέα πρόταση του οργανισμού.