Συνταγές

Συνταγή Πίτα: Ανοιχτή σπανακόπιτα – Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας

Συνταγή Πίτα: Ανοιχτή σπανακόπιτα – Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη πίτα με σπανάκι, φέτα και αφράτο φύλλο κουρού.

Συνταγή Πίτα: Οι πίτες δεν είναι μόνο χορταστικές αλλά και πολύ πρακτικές, καθώς καταναλώνονται ζεστές και κρύες, ως κυρίως γεύμα ή ως δεκατιανό.

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη πίτα με σπανάκι, φέτα και αφράτο φύλλο κουρού.

Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 800 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1-2 ματσάκια δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φέτα
  • ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 320 γρ. φύλλο κουρού
  • 200 γρ. τυρί κρέμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις ενώ το σπάμε με τα χέρια μας, μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Δεν θέλουμε η πίτα μας να έχει καθόλου υγρασία.
  • Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να δέσει η γέμιση μας.

  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Σπάμε με τα χέρια μας μέσα τη μισή φέτα, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα 2 αβγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
  • Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα.
  • Στρώνουμε το φύλλο κουρού στη λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα δημιουργώντας ένα μικρό φάκελο. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα.
  • Σπάμε και την υπόλοιπη φέτα από πάνω. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
  • Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδού! νόστιμες ιδέες για μεσημεριανό στο σχολείο

Διατροφικό πρόγραμμα σε εξεταστικές περιόδους

Πώς θα κάνουμε τα λαχανικά πιο ελκυστικά για κατανάλωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.