Συνταγές

Συνταγή Πίτα: Ανοιχτή σπανακόπιτα – Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας

Συνταγή Πίτα: Ανοιχτή σπανακόπιτα – Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη πίτα με σπανάκι, φέτα και αφράτο φύλλο κουρού.

Συνταγή Πίτα: Οι πίτες δεν είναι μόνο χορταστικές αλλά και πολύ πρακτικές, καθώς καταναλώνονται ζεστές και κρύες, ως κυρίως γεύμα ή ως δεκατιανό.

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη πίτα με σπανάκι, φέτα και αφράτο φύλλο κουρού.

Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 800 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1-2 ματσάκια δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φέτα
  • ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 320 γρ. φύλλο κουρού
  • 200 γρ. τυρί κρέμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις ενώ το σπάμε με τα χέρια μας, μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Δεν θέλουμε η πίτα μας να έχει καθόλου υγρασία.
  • Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να δέσει η γέμιση μας.

  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Σπάμε με τα χέρια μας μέσα τη μισή φέτα, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα 2 αβγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
  • Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα.
  • Στρώνουμε το φύλλο κουρού στη λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα δημιουργώντας ένα μικρό φάκελο. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα.
  • Σπάμε και την υπόλοιπη φέτα από πάνω. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
  • Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδού! νόστιμες ιδέες για μεσημεριανό στο σχολείο

Διατροφικό πρόγραμμα σε εξεταστικές περιόδους

Πώς θα κάνουμε τα λαχανικά πιο ελκυστικά για κατανάλωση

Tips μαγειρικής

Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη

Κλασική Γαλλική συνταγή για σούπα βελουτέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 35΄- 40΄. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες της πατάτας κυρίως αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να δοκιμάσετε την παραλλαγή με πρόσθεση 250 – 400 γρ. κολοκυθιού.

Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι

Πολτοποιείτε τις βρασμένες φακές στο μπλέντερ. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα στύβετε με τα χέρια λίγα - λίγα και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Ύστερα τα ανακατεύετε με τις πολτοποιημένες φακές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ιδανικό πιάτο για την ημέρα των Θεοφανείων

Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών και τοποθετούμε επάνω το κάθε ψάρι, με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε τα ψάρια με πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.

Απολαυστικά χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα

Ξαναβάλτε τα μπριζολάκια πάλι στη σάλτσα με ό,τι υγρό έχουν τυχόν αποβάλει, και ανακατέψτε για ένα λεπτό να ζεσταθούν και να πάρουν όλη τη νοστιμιά της σάλτσας. Είστε έτοιμοι να σερβίρετε.