Συνταγές

Συνταγή Πίτα: Ανοιχτή σπανακόπιτα – Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας

Συνταγή Πίτα: Ανοιχτή σπανακόπιτα – Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη πίτα με σπανάκι, φέτα και αφράτο φύλλο κουρού.

Συνταγή Πίτα: Οι πίτες δεν είναι μόνο χορταστικές αλλά και πολύ πρακτικές, καθώς καταναλώνονται ζεστές και κρύες, ως κυρίως γεύμα ή ως δεκατιανό.

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη πίτα με σπανάκι, φέτα και αφράτο φύλλο κουρού.

Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 800 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1-2 ματσάκια δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φέτα
  • ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 320 γρ. φύλλο κουρού
  • 200 γρ. τυρί κρέμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις ενώ το σπάμε με τα χέρια μας, μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Δεν θέλουμε η πίτα μας να έχει καθόλου υγρασία.
  • Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να δέσει η γέμιση μας.

  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Σπάμε με τα χέρια μας μέσα τη μισή φέτα, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα 2 αβγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
  • Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα.
  • Στρώνουμε το φύλλο κουρού στη λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα δημιουργώντας ένα μικρό φάκελο. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα.
  • Σπάμε και την υπόλοιπη φέτα από πάνω. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
  • Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδού! νόστιμες ιδέες για μεσημεριανό στο σχολείο

Διατροφικό πρόγραμμα σε εξεταστικές περιόδους

Πώς θα κάνουμε τα λαχανικά πιο ελκυστικά για κατανάλωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Γιατί οι Ιταλοί, έχουν μεν παραδοσιακές συνταγές που είναι ήδη τεχνικά και γευστικά τέλειες, αλλά κυρίως, έχουν την γευστική παιδεία και ωριμότητα να αναγνωρίζουν ότι η πρόσθεση στη μαγειρική, συνήθως αφαιρεί απ’ τη σαφήνεια των γεύσεων.

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.