Διατροφή

Πέντε τροφές – ασπίδα στα κρυολογήματα

healthweb.gr | Ειδήσεις όπως είναι.
Τα πρώτα κρυολογήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και ορισμένα λάθη στη διατροφή μας μπορεί να μειώσουν την άμυνα του οργανισμού μας και να μας κάνουν να μην «σηκώνουμε κεφάλι». Μέσα από μία σωστή διατροφή θα μπορούσαμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στις ασθένειες  και τις ιώσεις  ή και να αντιμετωπίσουμε πιο άμεσα και […]

Τα πρώτα κρυολογήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και ορισμένα λάθη στη διατροφή μας μπορεί να μειώσουν την άμυνα του οργανισμού μας και να μας κάνουν να μην «σηκώνουμε κεφάλι». Μέσα από μία σωστή διατροφή θα μπορούσαμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στις ασθένειες  και τις ιώσεις  ή και να αντιμετωπίσουμε πιο άμεσα και εύκολα ένα ενδεχόμενο κρυολόγημα. Για να μην επιβαρύνετε την υγεία σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας τις παρακάτω 5 τροφές που θα σας βοηθήσουν στο στόχο σας.

Κοτόσουπα

Δεν είναι τυχαίο που στα κρυολογήματα προτιμάμε κοτόσουπα. Δεν είναι μόνο ένα ελαφρύ γεύμα που δεν επιβαρύνει τον ήδη καταπονημένο οργανισμό αλλά τα συστατικά της δρουν και κατά των φλεγμονών, ενώ είναι και αρκετά θρεπτικά για τον οργανισμό μας.

Τζίντζερ

Ανακουφίζει τον πονόλαιμο, ενώ παράλληλα περιέχει συστατικά που μειώνουν τον πυρετό αλλά και τον πόνο

Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια αλλά και γενικότερα τα εσπεριδοειδή, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C που προστατεύει τον οργανισμό μας και μας θωρακίζει απέναντι στις ασθένειες.

Φιστίκια

Γενικότερα όλες οι τροφές που περιέχουν σελήνιο, καθώς το συστατικό αυτό βοηθά στην καλύτερη υγεία του οργανισμού μας.

Μανιτάρια

Περιέχουν πολυσακχααρίδες, ένα συστατικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα