Διατροφή

Pancakes: Εύκολες και νόστιμες τηγανίτες μπανάνας

Pancakes: Εύκολες και νόστιμες τηγανίτες μπανάνας

Pancakes: Τηγανίτες με μπανάνα έτοιμες μέσα σε λίγα λεπτά, ιδανικές για ένα γευστικό ξεκίνημα της ημέρας.

Αυτή η κορυφαία συνταγή για τηγανίτα μπανάνας είναι εύκολη στην παρασκευή της και συνδυάζεται σε μόλις 15 λεπτά, ώστε να μην χρειάζεται να ξυπνάτε νωρίς για να απολαύσετε ένα χορταστικό πρωινό. Μάθετε πώς να φτιάχνετε, να αποθηκεύετε και να σερβίρετε τις καλύτερες τηγανίτες με μπανάνα ποτέ.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε τηγανίτες με μπανάνα

Αλεύρι
Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις περιέχει γλουτένη, μια πρωτεΐνη που δίνει στις τηγανίτες δομή και ευχάριστη μασητικότητα.

Ζάχαρη

Η κρυσταλλική ζάχαρη προσθέτει γλυκύτητα, βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας και μπορεί να δημιουργήσει μια τρυφερή υφή.

Μπέικιν πάουντερ 
Το μπέικιν πάουντερ είναι διογκωτικό. Δημιουργεί φυσαλίδες αέρα στο κουρκούτι, που εξασφαλίζει ελαφριές και αφράτες τηγανίτες.

Αλάτι 
Το αλάτι προσθέτει λεπτό βάθος σε όλα τα είδη γλυκών πιάτων, συμπεριλαμβανομένων των τηγανιτών. Δεν θα μπορείτε να το εντοπίσετε στο τελικό προϊόν, αλλά θα το χάσετε αν το αφήσετε έξω.

Τα αυγά ενός αυγού
συνεργάζονται με τα άλλα συστατικά για να δένουν και να παρέχουν δομή. Οι λιπαροί κρόκοι προσθέτουν επίσης πλούσια γεύση και επιπλέον υγρασία.

Γάλα
Το γάλα δεν προσθέτει μόνο γεύση, αλλά είναι η υγρή βάση που είναι απαραίτητη για τη διάλυση των ξηρών συστατικών και τη δημιουργία ενός συνεκτικού κουρκού.

Φυτικό Έλαιο

Το φυτικό λάδι καίγεται πιο δύσκολα από το βούτυρο, επομένως είναι εξαιρετικό λίπος για χρήση σε τηγανίτες με μπανάνα. Διατηρεί τις τηγανίτες υγρές και τις εμποδίζει να κολλήσουν στο τηγάνι.

Μπανάνες
Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, θα χρειαστείτε δύο πολτοποιημένες μπανάνες για αυτές τις τηγανίτες. Οι μπανάνες θα βοηθήσουν στη συγκράτηση των άλλων συστατικών και θα προσθέσουν μια απαλή, φρουτώδη γεύση.

Πώς να φτιάξετε τηγανίτες μπανάνας

Πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να φτιάξετε αυτή τη βασική συνταγή για τηγανίτες με μπανάνα. Θα βρείτε την πλήρη συνταγή παρακάτω, αλλά εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση του τι μπορείτε να περιμένετε:

Μείγμα

Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά σας (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μπέικιν πάουντερ) σε ένα μπολ και τα υγρά συστατικά σας (αυγό, γάλα, φυτικό λάδι, πολτοποιημένες μπανάνες) σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και μετά ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Είναι εντάξει αν το κουρκούτι σας είναι ελαφρώς σβολιασμένο.

Μαγείρεμα

Ρίξτε το κουρκούτι σε μερίδες ¼ φλιτζανιού σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι ή ταψί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, αναποδογυρίστε με μια σπάτουλα και μαγειρέψτε για άλλα λίγα λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει κάθε πλευρά).

Σερβίρισμα

Σερβίρετε αμέσως τις τηγανίτες με μπανάνα. Είναι νόστιμες μόνες τους ή με τα αγαπημένα σας toppings για τηγανίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μελιού;

Εύκολο κέικ καραμέλας με απλά υλικά

Cheesecake με φράουλα σε 4 απλά και εύκολα βήματα

Dutch baby: Ένα pancake που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.