Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κορμός σοκολάτας: Πώς φτιάχνετε το πιο εύκολο οικογενειακό γλυκό;

Κορμός σοκολάτας: Πώς φτιάχνετε το πιο εύκολο οικογενειακό γλυκό;

Κορμός σοκολάτας: Απολαυστικά απαλό, κρεμώδης και με τραγανές μπουκιές. Και το καλύτερο από όλα; Είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε μόλις 10 λεπτά!

Το Μωσαϊκό, γνωστό και ως “Κορμός” είναι ένα πεντανόστιμο απλό, χωρίς ψήσιμο επιδόρπιο σοκολάτας, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις πολυάσχολες οικογένειες! Φτιάχνεται από θρυμματισμένα μπισκότα καλυμμένα με σοκολάτα και στη συνέχεια διαμορφώνονται σε σχήμα “σαλαμιού”.


Κορμός Σοκολάτας

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 αυγά επιπλέον φρέσκα αυγά ελευθέρας βοσκής (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 g Petit beurre, θρυμματισμένα
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής:

Για να ετοιμάσουμε το μωσαϊκό, χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Βεβαιωθείτε ότι τα ασπράδια των αυγών σας, τα εξαρτήματα του μπολ και του χτυπήματος είναι καθαρά και χωρίς νερό. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 35 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πηχτό και γυαλιστερό και να σχηματιστεί μια μεγάλη κορυφή όταν ανασηκώσετε το σύρμα (μαρέγκες). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε παστεριωμένα αυγά είτε να τα παστεριώσουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε. Προσθέτουμε τις μαρέγκες και ανακατεύουμε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις. Στο τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα ψησίματος στρωμένη με λίγη μεμβράνη. Πλάθουμε το μείγμα σε μια μακριά λωρίδα, στη συνέχεια βγάζουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε τις άκρες μαζί για να γίνουν ένα λουκάνικο. Τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει.

Γυρίζουμε τη φόρμα ανάποδα σε μια πιατέλα. αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και σερβίρουμε το μωσαϊκό σε φέτες με λίγο παγωτό βανίλια. Φυλάσσετε στο ψυγείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η 4 Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα των Cookies Σοκολάτας!!!

Περισσότερα στοιχεία για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος

Δημιουργήστε το πιο νόστιμο milkshake που υπάρχει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon