Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κορμός σοκολάτας: Πώς φτιάχνετε το πιο εύκολο οικογενειακό γλυκό;

Κορμός σοκολάτας: Πώς φτιάχνετε το πιο εύκολο οικογενειακό γλυκό;

Κορμός σοκολάτας: Απολαυστικά απαλό, κρεμώδης και με τραγανές μπουκιές. Και το καλύτερο από όλα; Είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε μόλις 10 λεπτά!


Το Μωσαϊκό, γνωστό και ως “Κορμός” είναι ένα πεντανόστιμο απλό, χωρίς ψήσιμο επιδόρπιο σοκολάτας, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις πολυάσχολες οικογένειες! Φτιάχνεται από θρυμματισμένα μπισκότα καλυμμένα με σοκολάτα και στη συνέχεια διαμορφώνονται σε σχήμα “σαλαμιού”.

Κορμός Σοκολάτας

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 αυγά επιπλέον φρέσκα αυγά ελευθέρας βοσκής (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 g Petit beurre, θρυμματισμένα
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής:

Για να ετοιμάσουμε το μωσαϊκό, χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Βεβαιωθείτε ότι τα ασπράδια των αυγών σας, τα εξαρτήματα του μπολ και του χτυπήματος είναι καθαρά και χωρίς νερό. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 35 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πηχτό και γυαλιστερό και να σχηματιστεί μια μεγάλη κορυφή όταν ανασηκώσετε το σύρμα (μαρέγκες). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε παστεριωμένα αυγά είτε να τα παστεριώσουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε. Προσθέτουμε τις μαρέγκες και ανακατεύουμε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις. Στο τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα ψησίματος στρωμένη με λίγη μεμβράνη. Πλάθουμε το μείγμα σε μια μακριά λωρίδα, στη συνέχεια βγάζουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε τις άκρες μαζί για να γίνουν ένα λουκάνικο. Τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει.

Γυρίζουμε τη φόρμα ανάποδα σε μια πιατέλα. αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και σερβίρουμε το μωσαϊκό σε φέτες με λίγο παγωτό βανίλια. Φυλάσσετε στο ψυγείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η 4 Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα των Cookies Σοκολάτας!!!

Περισσότερα στοιχεία για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος

Δημιουργήστε το πιο νόστιμο milkshake που υπάρχει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Πόσο υγιεινό είναι το έλαιο καρύδας για την μαγειρική;

Έλαιο καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε χώρες με τροπικό κλίμα. Παρά τις αντιφάσεις γύρω από τη χρήση του, το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Είναι τα αυγά το κλειδί για μια υγιή εγκυμοσύνη;

Αυγά: Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, και η κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσφέρει πλήθος οφελών για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,

Ενισχύουν οι χουρμάδες την γονιμότητα;

Χουρμάδες: Οι χουρμάδες  είναι ένας καρπός με μεγάλη θρεπτική αξία και έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για διάφορους λόγους, όπως για την ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας. Στην ανατολική ιατρική και τη διατροφή,

Σούπα με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά και ζυμαρικά 

Η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο που θα ζεστάνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με την προσθήκη λαχανικών και ζυμαρικών, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οικογενειακά γεύματα.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωτεΐνη για την υγεία των γυναικών;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την υγεία

Close Icon