Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

ΗΠΑ: Η 4 Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα των Cookies Σοκολάτας!!!

ΗΠΑ: Η 4 Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα των Cookies Σοκολάτας!!!

ΗΠΑ: Οι συνταγές για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας συνέχισαν να αναπτύσσονται ως αμερικανική παράδοση και έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.


Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό μπισκότο σοκολάτας και ένα κρύο ποτήρι γάλα. Μια υπέροχη αμερικάνικη απόλαυση που έχει κάνει το δρόμο της σε όλο τον κόσμο, αυτό το μπισκότο είναι το επίκεντρο της προσοχής για την Εθνική Ημέρα Μπισκότων Σοκολάτας!

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Μπισκότων με Τσιπ Σοκολάτας

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η Ruth Wakefield διατηρούσε το εστιατόριο Toll House στη Μασαχουσέτη όταν ανέπτυξε τη συνταγή της για μπισκότα με τσιπ σοκολάτας. Προοριζόμενα να είναι μια απόλαυση που θα συνόδευε το παγωτό, τα μπισκότα φτιάχτηκαν αρχικά με σοκολάτα που κόπηκε στο χέρι σε μικρά κομμάτια. Όταν τα μπισκότα έγιναν δημοφιλή, ο Wakefield πούλησε τη συνταγή στην εταιρεία σοκολάτας Nestle το 1939. Η Nestle κυκλοφόρησε στο εμπόριο τις μπάρες σοκολάτας με τη συνταγή του Wakefield στο πίσω μέρος. Μερικές από τις συσκευασίες περιλάμβαναν ακόμη και ειδικό κόφτη για να διευκολύνει το κόψιμο της σοκολάτας σε κομμάτια!

Η Nestle ξεκίνησε για πρώτη φορά να φτιάχνει κομματάκια σοκολάτας το 1941, έτσι οι άνθρωποι δεν χρειαζόταν πλέον να κόβουν τη δική τους σοκολάτα. Και αντί να είναι κομμάτια σοκολάτας, η σοκολάτα σε σχήμα δακρύου ενσωματώθηκε στα μπισκότα. Ενώ τα τσιπς σοκολάτας είναι κλασικά ημίγλυκα σε γεύση, έχουν εξελιχθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου σε άλλες γεύσεις, όπως η σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη σοκολάτα και η λευκή σοκολάτα. Καραμέλα βουτύρου, καραμέλα, κανέλα, φυστικοβούτυρο, μέντα, εσπρέσο, ακόμα και ροζ και μπλε ριγέ τσιπς “μονόκερου”.

Οι συνταγές για μπισκότα σοκολάτας συνέχισαν να αναπτύσσονται ως αμερικανική παράδοση και έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Έχουν αναπτυχθεί διάφορες παραλλαγές της συνταγής, όπως η παρασκευή τους με πλιγούρι βρώμης για την παροχή ορισμένων πρόσθετων θρεπτικών συστατικών, η προσθήκη M&M για την παρασκευή “μπισκοτάκια τέρας” ή η αλλαγή σε λευκή σοκολάτα και cranberries για μια μοναδική ποικιλία διακοπών. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, είχε αναπτυχθεί η ιδέα να τρώμε άψητη ζύμη μπισκότων με τσιπ σοκολάτας. Ενώ υπάρχει κάποια ερώτηση σχετικά με την υγεία αυτής της πρακτικής λόγω των ωμών αυγών (ανάλογα με τη συνταγή), η ζύμη μπισκότων άρχισε να εμφανίζεται και σε άλλα μέρη – ειδικά στο παγωτό.

Η πρώτη εμφάνιση παγωτού με ζύμη μπισκότων σοκολάτας μπορεί να εντοπιστεί στο Ben & Jerry’s Scoop Shop στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ το 1984. Πιστεύεται ότι ήταν μια ανώνυμη πρόταση από τον πίνακα προτάσεων του καταστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Περισσότερα στοιχεία για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο

Διαδεδομένες διατροφικές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος

Παγωτό χωρίς γλουτένη σε βαζάκια

Μελέτη διερευνά τις επιδράσεις της μαύρης σοκολάτας στον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon