Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οργανισμός αντιοξειδωτικά: Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών για την υγεία μας

Οργανισμός αντιοξειδωτικά: Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών για την υγεία μας

Οργανισμός αντιοξειδωτικά: Το οξειδωτικό στρες φαίνεται να είναι μια από τις πιο επιβλαβείς βλάβες λόγω της εξάντλησης του νερού, επομένως η ανυδροβίωση χρειάζεται επίσης αυστηρό έλεγχο της παραγωγής ROS.

Αν και η εξέλιξη της ζωής έχει μετατρέψει το οξυγόνο σε μια ζωτική χημική ουσία για τους αερόβιους οργανισμούς, αυτό το στοιχείο μπορεί επίσης να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στα ζωντανά συστήματα μέσω της παραγωγής οξειδωτικού στρες. Αυτή είναι μια διαδικασία που προκύπτει από μια ανισορροπία μεταξύ της υπερβολικής παραγωγής ειδών αντιδραστικού οξυγόνου και της περιορισμένης δράσης των αντιοξειδωτικών άμυνας. Είναι ένας ιδιαίτερα επιβλαβής παράγοντας κινδύνου για την υγεία, που εμπλέκεται στην ανάπτυξη πολλών χρόνιων ανθρώπινων παθολογιών και πιστεύεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης. Κατά συνέπεια, ο αερόβιος μεταβολισμός χρειάζεται αυστηρό έλεγχο των επιπέδων οξυγόνου.

Το νερό είναι επίσης απαραίτητο για τη ζωή, αλλά ορισμένοι οργανισμοί ευρέως διαδεδομένοι σε όλη τη φύση έχουν την ικανότητα να επιβιώνουν από την πλήρη αποξήρανση μπαίνοντας σε μια ανυδροβιοτική κατάσταση. Η απώλεια νερού προκαλεί αλλαγές στο μεταβολισμό, την οργάνωση της κυτταρικής μεμβράνης, και μοριακή σύνθεση. Στην ανυδροβιοτική κατάσταση, οι υψηλές θερμοκρασίες, η υψηλή υγρασία, η έκθεση στο φως και η υψηλή μερική πίεση οξυγόνου επηρεάζουν αρνητικά την επιβίωση του οργανισμού και επηρεάζουν άμεσα τον χρόνο που απαιτείται για την επανενεργοποίηση του μεταβολισμού μετά από μια περίοδο αποξήρανσης. Αυτοί οι αβιοτικοί παράγοντες προκαλούν βλάβες που συσσωρεύονται σε αναλογία με τον χρόνο που δαπανάται στην αποξηραμένη κατάσταση, οδηγώντας δυνητικά στο τέλος του οργανισμού.

Το οξειδωτικό στρες φαίνεται να είναι μια από τις πιο επιβλαβείς βλάβες λόγω της εξάντλησης του νερού, επομένως η ανυδροβίωση χρειάζεται επίσης αυστηρό έλεγχο της παραγωγής ROS. Οι ανυδροβιοτικοί οργανισμοί φαίνεται να εφαρμόζουν δύο κύριες στρατηγικές για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της τοξικότητας του οξυγόνου, δηλαδή την αυξημένη αποτελεσματικότητα της αντιοξειδωτικής άμυνας και τον μεταβολικό έλεγχο των διαδικασιών παραγωγής ενέργειας και κατανάλωσης ενέργειας. Από όλα τα παραπάνω εύλογα καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι όλα τα επίπεδα που αφορούν το οξυγόνο, τις βιταμίνες και την εφίδρωση να βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Διατηρώντας όλα αυτά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κάντε το μυαλό σας να λειτουργεί καλύτερα

Φτιάξτε το πιο αποτοξινωτικό smoothie που έχετε πιει!

Εντάξτε το τζίντζερ στη διατροφή σας και η ζωή σας θα αλλάξει

Η αντιοξειδωτική διατροφή προστατεύει από νευροεκφυλισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη του χαβιαριού για τα οστά και τους μύες

Χαβιάρι: Το χαβιάρι είναι μια εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση υγιών μυών και την οικοδόμηση γερών οστών.

Ακτινίδιο: Ένας πολύτιμος σύμμαχος για τους μύες σας

Ακτινίδιο: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και κάλιο, το ακτινίδιο παρέχει στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για την προπόνηση, βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και αποτρέπει τις κράμπες.

Γλυκάνισος: Τα οφέλη για την υγεία από την καθημερινή κατανάλωση

Γλυκάνισος: Όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος και στην ανακούφιση από αναπνευστικά προβλήματα.

Πικάντικες γαρίδες στο γουοκ με noodles

Spicy συνταγή: Απολαύστε τα Spicy Garlic Shrimp Noodles, έναν απολαυστικό συνδυασμό μπαχαρικών, σκόρδου και τρυφερής γαρίδας που σίγουρα θα γίνει αγαπημένος στο νοικοκυριό σας.

Close Icon