Διατροφή

Ο χυμός παντζαριού μειώνει την πίεση

Ο χυμός παντζαριού μειώνει την πίεση
  Ένα ποτήρι χυμός παντζαριού μειώνει την πίεση , υποστηρίζει αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hypertension». Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 15 ασθενείς και έδειξε ότι η κατανάλωση 250ml χυμό παντζαριών μείωσε την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 10 mmHg σε, φέρνοντας, μάλιστα, ορισμένους από αυτούς στη φυσιολογική ακτίνα.   Πιο εμφανής μετά από 3 […]

 

Ένα ποτήρι χυμός παντζαριού μειώνει την πίεση , υποστηρίζει αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hypertension». Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 15 ασθενείς και έδειξε ότι η κατανάλωση 250ml χυμό παντζαριών μείωσε την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 10 mmHg σε, φέρνοντας, μάλιστα, ορισμένους από αυτούς στη φυσιολογική ακτίνα.
 

Πιο εμφανής μετά από 3 – 6 ώρες, η επίδραση μπορούσε να εντοπιστεί μια ημέρα μετά, ενώ οι επιστήμονες δήλωσαν ότι το νιτρικό άλας που περιέχεται στο παντζάρι διευρύνει τα αγγεία και βοηθά στη ροή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το iatronet.gr, οι ερευνητές από το Barts Health NHS Trust και London Medical School, που μελετούν χρόνια την επίδραση του παντζαριού στη μείωση της υπέρτασης, αναφέρουν ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερη μελέτη.

Συγκριμένα, οι επιστήμονες προειδοποιούν για πιθανή ανεπιθύμητη συνέπεια της κατανάλωσης του χυμού, η οποία μπορεί να μετατρέψει το χρώμα των ούρων σε μωβ.
Σημειώνεται ότι το νιτρικό άλας βρίσκεται φυσιολογικά στο έδαφος όπου λαμβάνεται από τα λαχανικά μέσω των ριζών τους και τα βοηθά να αναπτυχθούν.
Η ερευνήτρια Dr Amrita Ahluwalia, δήλωσε έκπληκτη από το πόσο λίγο νιτρικό άλας χρειάζεται για να φανεί τόσο μεγάλη επίδραση.