Διατροφή

Ντομάτες τουρσί: Πικάντικες και γλυκόξινες σε συνταγή από την Ουκρανία

Ντομάτες τουρσί: Πικάντικες και γλυκόξινες σε συνταγή από την Ουκρανία

Ντομάτες τουρσί: Αυτή η ντομάτα τουρσί βασίζεται σε μια πικάντικη, γλυκόξινη μαρινάδα που δίνει στις ντομάτες μια ζωντανή γεύση και ελκυστική υφή.

Αυτή η ντομάτα τουρσί βασίζεται σε μια πικάντικη, γλυκόξινη μαρινάδα που δίνει στις ντομάτες μια ζωντανή γεύση και ελκυστική υφή. Χρησιμοποιήστε μια σφιχτή, δαμασκηνί ντομάτα. Θα πάρουν εύκολα γεύση και θα διατηρήσουν την υφή τους. Οι ντομάτες μπορούν να σερβιριστούν ως συνοδευτικό για χορταστικά ουκρανικά μαγειρευτά και ψητά ή ως zakuska – μέρος του ορεκτικού αλείμματος – για ένα παγωμένο σφηνάκι βότκας.

Θα χρειαστείτε μια κονσέρβα ή μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα στην οποία τα βάζα μπορούν να στέκονται όρθια σε μια σχάρα και να είναι ακόμα βυθισμένα κατά περίπου 2 1/2 ίντσες, μια σχάρα κονσερβοποιίας, ανυψωτικό βάζων, τέσσερα βάζα κονσερβοποιίας 1 λίτρου και αντίστοιχους δακτυλίους και καπάκια.

  • Προετοιμάστε: Οι κονσέρβες ντομάτaς πρέπει να διατηρούνται τουλάχιστον 3 ημέρες πριν τις σερβίρετε.
  • Αποθηκεύστε: Τα βάζα μπορούν να αποθηκευτούν σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για έως και 1 χρόνο.
  • Πού να αγοράσετε: Οι προμήθειες κονσερβοποιίας είναι διαθέσιμες σε καταστήματα υλικού, σούπερ μάρκετ και στο διαδίκτυο.

Συστατικά

  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές (συνολικά 1/2 κιλό), χωρίς πυρήνες, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
  • 2 μέτριες πιπεριές jalapeño (120 γρ. συνολικά), ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
    8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρέσκα βότανα (περίπου 60 γρ.), όπως κόλιαντρο, μαϊντανός με πλακέ φύλλα και/ή άνηθο
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 6 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι, συν περισσότερο όσο χρειάζεται
  • 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλό αλάτι
  • 4 1/2 κιλά ώριμες μικρές ντομάτες δαμάσκηνου ξεπλυμένες καλά και κομμένες στο μισό από το μίσχο στο μπουμπούκι

Βήμα 1

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τις πιπεριές, τα jalapeños, το σκόρδο και τα μυρωδικά και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα ογκώδες μείγμα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να έχετε περίπου 3 φλιτζάνια. Μοιράστε ομοιόμορφα σε τρία πλατύστομα, γυάλινα βάζα κονσερβοποίησης 1 λίτρου με στεγανά καπάκια.

Βήμα 2

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε ομοιόμορφα την άλμη στα βάζα.

Βήμα 3

Συσκευάστε σφιχτά τις μισές ντομάτες στα βάζα. Φροντίστε να αφήσετε περίπου 1 ίντσα από το κεφάλι μεταξύ των ντοματών ή του υγρού και του χείλους του βάζου. Καθαρίστε προσεκτικά τα χείλη και τις κλωστές κάθε βάζου με μια υγρή πετσέτα βουτηγμένη σε ξύδι. Βιδώστε σφιχτά τα καπάκια.

Βήμα 4

Στρώνουμε ένα ταψί με μια πετσέτα και το τοποθετούμε κοντά στη σόμπα. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα βάζα κατά 2 1/2 ίντσες, βάλτε το σε δυνατή φωτιά και αφήστε το να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και βάλτε τη σχάρα κονσερβοποίησης στην κατσαρόλα. Κατεβάζουμε προσεκτικά τα βάζα στην κατσαρόλα. Ρυθμίστε τη φωτιά για να διατηρήσετε μια βράση και επεξεργαστείτε για 45 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήστε τα βάζα να ξεκουραστούν στην κονσέρβα για 10 λεπτά ακόμα για να αποτρέψετε το σιφόνι (όταν τα συστατικά που βράζουν φουσκώσουν κάτω από το καπάκι, σπάζοντας τη σφράγιση). Χρησιμοποιώντας λαβίδες κονσερβοποίησης (μην χρησιμοποιείτε κανονικές λαβίδες) ή ανυψωτικό βάζων, μεταφέρετε προσεκτικά τα βάζα στο έτοιμο φύλλο ψησίματος. Μην τα μετακινείτε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Βήμα 6

Αφαιρέστε τους δακτυλίους και δοκιμάστε τη σφράγιση σηκώνοντας κάθε βάζο από το καπάκι. Το καπάκι πρέπει να κρατά σταθερά.

Βήμα 7

Τοποθετήστε ετικέτα και ημερομηνία στα σφραγισμένα βάζα και φυλάξτε τα σε σκοτεινό, δροσερό μέρος για τουλάχιστον 3 ημέρες και έως 1 χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στο μέλλον μία ντομάτα θα έχει τόση βιταμίνη D όση ο σολωμός

Μία Σιτσιλιάνικη συνταγή ζυμαρικών που θα τρελάνει τους πάντες!

Το μοσχαρίσιο κρέας Harissa με τραγανές πατάτες είναι έτοιμο να σας σαγηνεύσει

Γρήγορες και εύκολες συνταγές χωρίς γλουτένη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο επικύνδυνη είναι η αυξομείωση βάρους για την υγεία μας;

Φαινόμενο γιο-γιο: Η ορμόνη λεπτίνη μειώνεται καθώς χάνετε βάρος. Όταν τα επίπεδα λεπτίνης μειώνονται αρκετά, αρχίζουμε να νιώθουμε πείνα. Απαντώντας στις περιοριστικές δίαιτες, το σώμα μας επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας για να κρέμεται από αυτά τα θρεπτικά συστατικά για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί.

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

Πρωτεΐνη: Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου είναι τραγανά εξωτερικά, απίστευτα τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό και αλεσμένα με γευστικό γλυκό και πικάντικο ζεστό μέλι!

Φτιάξτε το δικό σας Mojito φράουλα

Cocktails: Αν δε γνωρίσετε τι να κεράσετε τους καλεσμένους σας στο πάρτι σας, δημιουργήστε ένα από τα πιο δροσιστικά cocktails, Mojito φράουλα.