Διατροφή

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Μοσχάρι Chili Con Carne: Καθώς πέφτει η θερμοκρασία, όλοι αναζητούμε το απόλυτο comfort food που θα μας ζεστάνει και θα γαληνέψει την ψυχή μας. Δοκιμάστε μοσχάρι chili con carne και θα ενθουσιαστείτε!

Η θερμοκρασία πέφτει. Το βραδάκι κάνει ψύχρα και όλοι φυσικά αναζητούμε τη θαλπωρή και τη ζεστασιά ενός καλομαγειρεμένου φαγητού. Αυτό το χορταστικό τσίλι με μοσχάρι έχει ακριβώς το σωστό επίπεδο μπαχαρικών. Μια μπουκιά και θα δείτε γιατί είναι αγαπημένη συνταγή παντού στον κόσμο!

Συστατικά για Chili con Carne

  • ½ κιλό (500γρ.) άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 φλιτζάνι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
  • 1 κουταλάκι άγλυκο κακάο ψησίματος
  • ½ κουταλάκι σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
  • 2 φλιτζάνια βιολογικές ντομάτες σε κύβους
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (περίπου 450γρ.)
  • Καλαμπόκι από κονσέρβα (2-3 κ.σ.)

Οδηγίες Παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα, σωτάρετε το μοσχαρίσιο κρέας μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χρησιμοποιήστε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Συνεχίστε έως ότου να ροδίσει το βόειο κρέας.

Έπειτα, ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα φασόλια. Ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και σκεπάστε με καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ελέγξτε και εάν δεν έχει καθόλου υγρά, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό. Είναι στο χέρι σας να ελέγξετε την σύσταση του πιάτου.

Στο τέλος, ανακατέψτε τα φασόλια. Ζεσταίνετε εκ νέου μέχρι να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σιγοβράστε χωρίς το καπάκι για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή το τσίλι. Ορισμένοι προτιμούν να έχει αρκετά υγρά και να είναι σουποειδές το πιάτο. Άλλοι πάλι θέλουν το chili con carne στεγνό, έτσι ώστε να μπαίνει στην τορτίγια εύκολα και χωρίς “ατυχήματα”.

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι, με σαλάτα ή με τορτίγιες για ένα μεξικάνικο φαγητό που όλοι θα λατρέψουν! Επίσης, λίγο στραγγιστό γιαούρτι ταιριάζει απόλυτα με την συνταγή και δροσίζει κάπως από τα πικάντικα μπαχαρικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο κίτρινο τυρί. Είναι αρκετά υγιεινό και θρεπτικό. Κάθε μερίδα μας δίνει τα ακόλουθα:

390 θερμίδες, 14γρ. συνολικό λίπος, 31γρ. πρωτεΐνη, 35γρ. συνολικός υδατάνθρακας, 6γρ. σάκχαρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πολύτιμα οφέλη υγείας του μοσχαριού

Ποια είναι η διατροφική αξία του μοσχαρίσιου κρέατος;

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι θαυματουργές ιδιότητες του καρότου και στα φύλλα του

Φύλλα καρότου: Όλοι γνωρίζουμε για τις εξαιρετικές ιδιότητες του καρότου, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Εξίσου υγιεινά όμως είναι και τα φύλλα καρότου, τα οποία συχνά παραβλέπουμε.

Τα οφέλη των αμυλούχων τροφών για την υγεία

Άμυλο διατροφή: Το άμυλο είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο. Το σώμα αφομοιώνει το άμυλο μεταβολίζοντας το σε γλυκόζη, η οποία περνά στην κυκλοφορία του αίματος και κυκλοφορεί στο σώμα. Η γλυκόζη τροφοδοτεί σχεδόν κάθε κύτταρο, ιστό και όργανο του σώματος.

Περουβιανό κοτόπουλο με αβοκάντο και σαλάτα κινόα

Περουβιανό κοτόπουλο: Γεύσεις από την Λατινική Αμερική προσφέρουν ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, που το χαρακτηρίζει η φρεσκάδα. Μια πανδαισία χρωμάτων, υφών και ποιοτικών υλικών στο πιάτο σας.

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Δοκιμάστε μια συνταγή με ψάρι από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού και την μακρινή Αργεντινή, σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Patacon με μπανάνες: Μια συνταγή από την Κολομβία που αξίζει να τολμήσετε

Patacon με μπανάνες: Τα patacon είναι πολύ ευέλικτη συνταγή και μπορούν εύκολα να αναμειχθούν με πολλά άλλα συστατικά, όπως το γουακαμόλε ή το τυρί. Να θυμάστε ότι σερβίρετε ζεστό και ρίχνετε από πάνω τους μια πρέζα αλάτι.

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Bacon Cheeseburger Pasta: Εάν βρίσκεστε σε δίλημμα για το φαγητό που θέλετε να απολαύσετε και το μυαλό σας έχει χωριστεί ανάμεσα σε burger και ζυμαρικά, τότε αυτή εδώ η συνταγή πρόκειται να σας λύσει τα χέρια και να σας συναρπάσει γευστικά!

Πώς λειτουργεί η τάση προς την ανθυγιεινή διατροφή και πώς να τη σταματήσουμε

Κάποια στιγμή, ένας γιατρός μου εξήγησε ότι η κατανάλωση μεγάλων δόσεων αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ανεξαρτήτως της αρτηριακής πίεσης. Με άλλα λόγια, η χαμηλή μου πίεση δεν με προστατεύει από τον κίνδυνο, ενώ εγώ δεν το γνώριζα καν αυτό.