Διατροφή

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Μοσχάρι Chili Con Carne: Καθώς πέφτει η θερμοκρασία, όλοι αναζητούμε το απόλυτο comfort food που θα μας ζεστάνει και θα γαληνέψει την ψυχή μας. Δοκιμάστε μοσχάρι chili con carne και θα ενθουσιαστείτε!

Η θερμοκρασία πέφτει. Το βραδάκι κάνει ψύχρα και όλοι φυσικά αναζητούμε τη θαλπωρή και τη ζεστασιά ενός καλομαγειρεμένου φαγητού. Αυτό το χορταστικό τσίλι με μοσχάρι έχει ακριβώς το σωστό επίπεδο μπαχαρικών. Μια μπουκιά και θα δείτε γιατί είναι αγαπημένη συνταγή παντού στον κόσμο!

Συστατικά για Chili con Carne

  • ½ κιλό (500γρ.) άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 φλιτζάνι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
  • 1 κουταλάκι άγλυκο κακάο ψησίματος
  • ½ κουταλάκι σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
  • 2 φλιτζάνια βιολογικές ντομάτες σε κύβους
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (περίπου 450γρ.)
  • Καλαμπόκι από κονσέρβα (2-3 κ.σ.)

Οδηγίες Παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα, σωτάρετε το μοσχαρίσιο κρέας μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χρησιμοποιήστε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Συνεχίστε έως ότου να ροδίσει το βόειο κρέας.

Έπειτα, ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα φασόλια. Ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και σκεπάστε με καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ελέγξτε και εάν δεν έχει καθόλου υγρά, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό. Είναι στο χέρι σας να ελέγξετε την σύσταση του πιάτου.

Στο τέλος, ανακατέψτε τα φασόλια. Ζεσταίνετε εκ νέου μέχρι να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σιγοβράστε χωρίς το καπάκι για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή το τσίλι. Ορισμένοι προτιμούν να έχει αρκετά υγρά και να είναι σουποειδές το πιάτο. Άλλοι πάλι θέλουν το chili con carne στεγνό, έτσι ώστε να μπαίνει στην τορτίγια εύκολα και χωρίς “ατυχήματα”.

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι, με σαλάτα ή με τορτίγιες για ένα μεξικάνικο φαγητό που όλοι θα λατρέψουν! Επίσης, λίγο στραγγιστό γιαούρτι ταιριάζει απόλυτα με την συνταγή και δροσίζει κάπως από τα πικάντικα μπαχαρικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο κίτρινο τυρί. Είναι αρκετά υγιεινό και θρεπτικό. Κάθε μερίδα μας δίνει τα ακόλουθα:

390 θερμίδες, 14γρ. συνολικό λίπος, 31γρ. πρωτεΐνη, 35γρ. συνολικός υδατάνθρακας, 6γρ. σάκχαρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πολύτιμα οφέλη υγείας του μοσχαριού

Ποια είναι η διατροφική αξία του μοσχαρίσιου κρέατος;

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το χαμομήλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα;

Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι ένα ευέλικτο βότανο με ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία, από την προώθηση της χαλάρωσης και του καλύτερου ύπνου έως την υποστήριξη της υγείας του πεπτικού συστήματος, τη φροντίδα του δέρματος και πολλά άλλα.

Πόσο σημαντικά είναι τα μούρα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου;

Μούρα: Η ενσωμάτωση μιας ποικιλίας μούρων στη διατροφή σας, είτε φρέσκα, κατεψυγμένα ή ως μέρος smoothies, σαλάτας ή επιδόρπιων, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη για την υγεία.

Μια υπέροχη vegan συνταγή με κουνουπίδι

Κουνουπίδι σουσάμι: Δεν χρειάζεστε πολλά και πολύπλοκα συστατικά για μπουκιές από κουνουπίδι με σουσάμι. Πρόκειται για μια Vegan συνταγή, που μπορούν να απολαύσουν όλοι.