Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Beef Wellington: Μια εμβληματική συνταγή που κερδίζει τις εντυπώσεις

Μοσχάρι Beef Wellington: Μια εμβληματική συνταγή που κερδίζει τις εντυπώσεις

Μοσχάρι Beef Wellington: Εάν σας αρέσει να εντυπωσιάζετε τους καλεσμένους σας σε μια ειδική περίσταση, τότε το Beef Wellington αξίζει να το δοκιμάσετε!


Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε σε ένα γιορτινό τραπέζι ή αν έχετε καλεσμένους και επιθυμείτε να τους περιποιηθείτε, τότε η λύση είναι απλή. Δοκιμάστε να φτιάξετε μοσχάρι Beef Wellington και όλοι θα ενθουσιαστούν με την έμπνευσή σας. Πρόκειται για μία πεντανόστιμη συνταγή με μοσχάρι τυλιγμένο σε σφολιάτα, που κρατά το κρέας ζουμερό και λαχταριστό. Πολύ συχνά θα το βρείτε με μια πάστα από αρωματικά μανιτάρια, η οποία προσθέτει ιδιαίτερη υγρασία στο τελικό αποτέλεσμα. Μια φανταστική συνταγή που τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Πώς θα φτιάξετε Beef Wellington

Για έξι γενναίες μερίδες από το φαγητό, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
  • 750γρ. μανιτάρια
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 10 φέτες μπέικον ή προσούτο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • ρίγανη, θυμάρι και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon

Τρόπος παρασκευής

  • Χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας, δέστε το φιλέτο σε 4 σημεία και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σε δυνατή φωτιά, βάλτε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις το τηγάνι είναι σχεδόν καυτό, ψήστε το φιλέτο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρτε σε ένα πιάτο. Όταν κρυώσει αρκετά για να το χειριστεί, κόψτε τον σπάγκο και καλύψτε όλες τις πλευρές με μουστάρδα. Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Φτιάξτε τα μανιτάρια duxelles: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι μέχρι να κοπούν ψιλά. Για το τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και λιώστε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα μανιταριών και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, περίπου 25 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και μετά αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Τοποθετήστε πλαστικό περιτύλιγμα σε μια επιφάνεια εργασίας, επικαλύπτοντας έτσι ώστε να είναι διπλάσιο από το μήκος και το πλάτος του φιλέτου. Γυρίστε το προσούτο στο πλαστικό περιτύλιγμα σε ένα ορθογώνιο που είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει ολόκληρο το φιλέτο. Απλώστε τα μανιτάρια ομοιόμορφα και λεπτά πάνω από το προσούτο.
  • Αλατοπιπερώστε το φιλέτο και μετά τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του προσούτο. Τυλίξτε το κρέας σε μείγμα προσούτο-μανιταριών, χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη για να τυλιχτεί σφιχτά. Πιάστε τις άκρες του προσούτου καθώς τυλίγετε. Στην συνέχεια στρίψτε τις άκρες του πλαστικού τυλίγματος σφιχτάκαι μεταφέρετε στο ψυγείο για να παγώσει (αυτό το βοηθά να διατηρήσει το σχήμα του).

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας, στη συνέχεια απλώστε τη σφολιάτα και τυλίξτε την σε ένα ορθογώνιο που θα καλύψει το φιλέτο (λίγο μεγαλύτερο από το ορθογώνιο προσούτο που μόλις φτιάξατε!). Αφαιρέστε το φιλέτο από πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος της σφολιάτας. Περάστε με κρόκο αυγού και στη συνέχεια σφίξτε σφιχτά το βόειο κρέας σε ζύμη. Μόλις το φιλέτο καλυφθεί πλήρως με σφολιάτα, κόψτε οποιαδήποτε επιπλέον ζύμη.
  • Στην συνέχεια τρυπήστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσει καλά. Τυλίξτε το ρολό σε πλαστικό περιτύλιγμα για να αποκτήσετε έναν πραγματικά σφιχτό κύλινδρο και στην συνέχεια ψύξτε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα και, στη συνέχεια, μεταφέρετε το ρολό σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Περάστε με κρόκο αυγού και πασπαλίστε με αλάτι. Μόλις ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα, αφήστε να ξεκουραστεί 10 λεπτά. Μετά χαράξτε το και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το μοσχάρι αποδεικνύεται πολύτιμο και στην τρίτη ηλικία

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

Συνταγή για φανταστικό ψωμί μπανάνας με λίγα υλικά

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon