Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Beef Wellington: Μια εμβληματική συνταγή που κερδίζει τις εντυπώσεις

Μοσχάρι Beef Wellington: Μια εμβληματική συνταγή που κερδίζει τις εντυπώσεις

Μοσχάρι Beef Wellington: Εάν σας αρέσει να εντυπωσιάζετε τους καλεσμένους σας σε μια ειδική περίσταση, τότε το Beef Wellington αξίζει να το δοκιμάσετε!

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε σε ένα γιορτινό τραπέζι ή αν έχετε καλεσμένους και επιθυμείτε να τους περιποιηθείτε, τότε η λύση είναι απλή. Δοκιμάστε να φτιάξετε μοσχάρι Beef Wellington και όλοι θα ενθουσιαστούν με την έμπνευσή σας. Πρόκειται για μία πεντανόστιμη συνταγή με μοσχάρι τυλιγμένο σε σφολιάτα, που κρατά το κρέας ζουμερό και λαχταριστό. Πολύ συχνά θα το βρείτε με μια πάστα από αρωματικά μανιτάρια, η οποία προσθέτει ιδιαίτερη υγρασία στο τελικό αποτέλεσμα. Μια φανταστική συνταγή που τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Πώς θα φτιάξετε Beef Wellington

Για έξι γενναίες μερίδες από το φαγητό, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
  • 750γρ. μανιτάρια
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 10 φέτες μπέικον ή προσούτο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • ρίγανη, θυμάρι και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon

Τρόπος παρασκευής

  • Χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας, δέστε το φιλέτο σε 4 σημεία και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σε δυνατή φωτιά, βάλτε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις το τηγάνι είναι σχεδόν καυτό, ψήστε το φιλέτο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρτε σε ένα πιάτο. Όταν κρυώσει αρκετά για να το χειριστεί, κόψτε τον σπάγκο και καλύψτε όλες τις πλευρές με μουστάρδα. Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Φτιάξτε τα μανιτάρια duxelles: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι μέχρι να κοπούν ψιλά. Για το τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και λιώστε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα μανιταριών και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, περίπου 25 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και μετά αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Τοποθετήστε πλαστικό περιτύλιγμα σε μια επιφάνεια εργασίας, επικαλύπτοντας έτσι ώστε να είναι διπλάσιο από το μήκος και το πλάτος του φιλέτου. Γυρίστε το προσούτο στο πλαστικό περιτύλιγμα σε ένα ορθογώνιο που είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει ολόκληρο το φιλέτο. Απλώστε τα μανιτάρια ομοιόμορφα και λεπτά πάνω από το προσούτο.
  • Αλατοπιπερώστε το φιλέτο και μετά τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του προσούτο. Τυλίξτε το κρέας σε μείγμα προσούτο-μανιταριών, χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη για να τυλιχτεί σφιχτά. Πιάστε τις άκρες του προσούτου καθώς τυλίγετε. Στην συνέχεια στρίψτε τις άκρες του πλαστικού τυλίγματος σφιχτάκαι μεταφέρετε στο ψυγείο για να παγώσει (αυτό το βοηθά να διατηρήσει το σχήμα του).

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας, στη συνέχεια απλώστε τη σφολιάτα και τυλίξτε την σε ένα ορθογώνιο που θα καλύψει το φιλέτο (λίγο μεγαλύτερο από το ορθογώνιο προσούτο που μόλις φτιάξατε!). Αφαιρέστε το φιλέτο από πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος της σφολιάτας. Περάστε με κρόκο αυγού και στη συνέχεια σφίξτε σφιχτά το βόειο κρέας σε ζύμη. Μόλις το φιλέτο καλυφθεί πλήρως με σφολιάτα, κόψτε οποιαδήποτε επιπλέον ζύμη.
  • Στην συνέχεια τρυπήστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσει καλά. Τυλίξτε το ρολό σε πλαστικό περιτύλιγμα για να αποκτήσετε έναν πραγματικά σφιχτό κύλινδρο και στην συνέχεια ψύξτε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα και, στη συνέχεια, μεταφέρετε το ρολό σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Περάστε με κρόκο αυγού και πασπαλίστε με αλάτι. Μόλις ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα, αφήστε να ξεκουραστεί 10 λεπτά. Μετά χαράξτε το και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το μοσχάρι αποδεικνύεται πολύτιμο και στην τρίτη ηλικία

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

Συνταγή για φανταστικό ψωμί μπανάνας με λίγα υλικά

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα φρούτο γεμάτο οφέλη για την υγεία των ματιών σας!

Σταφύλια οφέλη: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, κάλιο και βιταμίνη C, τα σταφύλια μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των ματιών σας από βλάβες και στη διατήρηση της οπτικής οξύτητας.

Τα ποτά με αλκοόλ αυξάνουν το βάρος;

Βάρος αλκοόλ: Εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, είναι σημαντικό να προσέχετε πόσο αλκοόλ πίνετε. Επιλέξτε ποτά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και περιορίστε την κατανάλωσή σας.

Γκρέιπφρουτ: Σύμμαχος ή κίνδυνος για τους διαβητικούς;

Γκρέιπφρουτ: Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της διατροφής και των επιλογών τροφίμων. Εάν κάποιος έχει διαβήτη, το γκρέιπφρουτ μπορεί να είναι ένα από τα φρούτα που τον ενδιαφέρει.

Σταφίδες: Τα οφέλη και τα σημεία που πρέπει να προσέξετε

Οι σταφίδες περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, όπως βιταμίνη B, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο. Αυτές οι ουσίες βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας και στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Δείκτης Nutri-Score: Πώς τα τρόφιμα με χαμηλό σκορ αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών νοσημάτων

Δείκτης Nutri-Score: Ο δείκτης Nutri-Score, μια ετικέτα που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος των συσκευασιών τροφίμων και αξιολογεί τη θρεπτική τους ποιότητα, έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σημαντικοί λόγοι για να καταναλώνετε μαϊντανό κάθε μέρα

Μαϊντανος οφέλη: Ο μαϊντανός είναι ένα δημοφιλές βότανο που χρησιμοποιείται για την προσθήκη γεύσης και φρεσκάδας σε πολλά πιάτα. Ωστόσο, οι ωφέλειές του για την υγεία είναι εξαιρετικά σημαντικές

Το μυστικό για πεπτική και εγκεφαλική υγεία;

Μέλι στο γιαούρτι: Η προσθήκη μελιού στο γιαούρτι μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την πέψη και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Το μέλι και το γιαούρτι, και οι δύο ξεχωριστά, έχουν αναγνωριστεί για τις υγιεινές τους ιδιότητες,

Close Icon