Διατροφή

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: Πειραματιστείτε με εξωτικές συνταγές που έχουν κοινό παρονομαστή τα αμύγδαλα. Υπέροχες γεύσεις έξω από τα συνηθισμένα!

Τα αμύγδαλα είναι σίγουρα στο υψηλότερο σημείο της διατροφικής αλυσίδας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν και μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε. Πειραματιστείτε με τα αμύγδαλα σε γλυκές και σε αλμυρές γεύσεις. Εάν το κάνετε, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε από τις δυνατότητες που σας δίνονται. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που υπάρχουν και που θα βρείτε αρκετά εύκολη στην παρασκευή της είναι το κοτόπουλο με κάρυ και γάλα αμυγδάλου, αλλά και σολομός με κρούστα.

Ο τρόπος για να το φτιάξετε είναι ο εξής:

Για να κάνετε την πάστα κάρυ με γάλα αμυγδάλου

Ζεσταίνετε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε για ιδιαίτερη γεύση. Μαγειρέψτε για 3 με 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Μόλις ροδίσει, αφήστε το στην άκρη.

Για να κάνετε το κοτόπουλο:

  1. Προσθέστε πάλι 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέστε πάστα κάρυ. Ανακατέψτε να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν όμορφα.
  2. Προσθέστε πελτέ ντομάτας, γάλα αμυγδάλου, αλεσμένη κανέλα και σκόνη τσίλι. Ανακατέψτε να ενωθούν.
  3. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί.
  4. Μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο.

Απολαύστε ένα υπέροχο κοτόπουλο σε μία εξωτική γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Η γευστική εμπειρία σαφώς και θα σας ανταμείψει!

Μια άλλη εξίσου εύκολη συνταγή είναι η κρούστα σολομού με παρμεζάνα και αμύγδαλα.

Τα συστατικά που  χρειάζονται είναι:

  • 1/4 φλιτζάνιου αμύγδαλο
  • 1/4 φλιτζάνιου ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 40 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 600gr πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια ρόκα
  • 200 γραμμάρια ντοματίνιακομμένα στα 4
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα στον τρίφτη
  • Ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Πώς φτιάχνεται:

  1. Προθερμαίνετε τη φριτέζα στους 180 ° C.
  2. Αναμείξτε το αμύγδαλο, την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το σκόρδο σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε.
  4. Βάλτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το σολομό.
  5. Τηγανίστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

 

Ταυτόχρονα τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε για 8 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Περιχύστε με λάδι και συνεχίστε το ψήσιμο. Συνδυάστε ρόκα, ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα και περιχύστε συνεχίζοντας το ψήσιμο. Σερβίρετε το σολομό και τις πατάτες σε ένα πιάτο αφού τους ρίξετε ξανά ελαιόλαδο και το διακοσμήσετε με κομμένες φέτες λεμόνι.

Κάντε αυτή τη συνταγή σε ένα δείπνο που θα παραθέσετε για φίλους και εντυπωσιάστε. Όλοι θα μιλούν για την ελαφριά και συνάμα πεντανόστιμη συνταγή που μόλις δοκίμασαν. Ετοιμαστείτε να λάβετε τα εύσημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα τακτικά;

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Διατροφή : Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι θαυματουργές ιδιότητες του καρότου και στα φύλλα του

Φύλλα καρότου: Όλοι γνωρίζουμε για τις εξαιρετικές ιδιότητες του καρότου, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Εξίσου υγιεινά όμως είναι και τα φύλλα καρότου, τα οποία συχνά παραβλέπουμε.

Τα οφέλη των αμυλούχων τροφών για την υγεία

Άμυλο διατροφή: Το άμυλο είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο. Το σώμα αφομοιώνει το άμυλο μεταβολίζοντας το σε γλυκόζη, η οποία περνά στην κυκλοφορία του αίματος και κυκλοφορεί στο σώμα. Η γλυκόζη τροφοδοτεί σχεδόν κάθε κύτταρο, ιστό και όργανο του σώματος.

Περουβιανό κοτόπουλο με αβοκάντο και σαλάτα κινόα

Περουβιανό κοτόπουλο: Γεύσεις από την Λατινική Αμερική προσφέρουν ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, που το χαρακτηρίζει η φρεσκάδα. Μια πανδαισία χρωμάτων, υφών και ποιοτικών υλικών στο πιάτο σας.

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Δοκιμάστε μια συνταγή με ψάρι από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού και την μακρινή Αργεντινή, σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Patacon με μπανάνες: Μια συνταγή από την Κολομβία που αξίζει να τολμήσετε

Patacon με μπανάνες: Τα patacon είναι πολύ ευέλικτη συνταγή και μπορούν εύκολα να αναμειχθούν με πολλά άλλα συστατικά, όπως το γουακαμόλε ή το τυρί. Να θυμάστε ότι σερβίρετε ζεστό και ρίχνετε από πάνω τους μια πρέζα αλάτι.

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Bacon Cheeseburger Pasta: Εάν βρίσκεστε σε δίλημμα για το φαγητό που θέλετε να απολαύσετε και το μυαλό σας έχει χωριστεί ανάμεσα σε burger και ζυμαρικά, τότε αυτή εδώ η συνταγή πρόκειται να σας λύσει τα χέρια και να σας συναρπάσει γευστικά!

Πώς λειτουργεί η τάση προς την ανθυγιεινή διατροφή και πώς να τη σταματήσουμε

Κάποια στιγμή, ένας γιατρός μου εξήγησε ότι η κατανάλωση μεγάλων δόσεων αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ανεξαρτήτως της αρτηριακής πίεσης. Με άλλα λόγια, η χαμηλή μου πίεση δεν με προστατεύει από τον κίνδυνο, ενώ εγώ δεν το γνώριζα καν αυτό.