Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μηλόπιτα: Η συνταγή της γιαγιάς για την πιο λαχταριστή μηλόπιτα

Μηλόπιτα: Η συνταγή της γιαγιάς για την πιο λαχταριστή μηλόπιτα

Μηλόπιτα: Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που μας θυμίζει τις οικογενειακές στιγμές και τη ζεστασιά του σπιτιού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για μια νόστιμη μηλόπιτα.

Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που μας θυμίζει τις οικογενειακές στιγμές και τη ζεστασιά του σπιτιού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για μια νόστιμη μηλόπιτα.

Υλικά:

  • 4-5 μήλα (προτιμήστε κόκκινα μήλα)
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Μηλων: Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε τα με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα. Αφήστε τα στην άκρη για 20 λεπτά.
  2. Φτιάξτε τη Ζύμη: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και το αυγό και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Συναρμολόγηση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίξτε το πρώτο μέρος σε φύλλο και τοποθετήστε το σε μια ταρτιέρα. Γεμίστε με τα προετοιμασμένα μήλα και καλύψτε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Κάντε τρυπούλες για να βγει ο ατμός.
  4. Ψήσιμο: Ψήστε την πίτα για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Σερβίρισμα: Αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα.

Αυτή η μηλόπιτα της γιαγιάς είναι ιδανική για κάθε περίσταση και θα φέρει την αίσθηση του σπιτιού σε κάθε μπουκιά!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φθινοπωρινή διατροφή: Τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας

Πώς να απολαύσετε την φθινοπωρινή εποχή;

Υπέροχη μηλόπιτα με λάδι

Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή επιδόρπια στον κόσμο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη

Διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη: Η υψηλή πρωτεϊνική διατροφή είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την ενίσχυση της υγείας και την επίτευξη διάφορων στόχων, όπως η απώλεια βάρους, η μυϊκή ανάπτυξη και η γενική ευεξία. Η πρωτεΐνη είναι ένα θεμελιώδες θρεπτικό συστατικό

Η καλύτερη συνταγή για κέικ κόκκινο βελούδο

Κέικ Red Velvet: Είναι τέλειο για κάθε περίσταση, από γενέθλια μέχρι γιορτινά τραπέζια. Με αυτή τη συνταγή, θα απολαύσετε ένα υπέροχο γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση με μια γοητευτική εμφάνιση.

Μπάρες Μαύρης Σοκολάτας με Φρούτα

Μπάρες Μαύρης Σοκολάτας με Φρούτα: Αν ψάχνετε έναν εύκολο, υγιεινό και νόστιμο τρόπο να απολαμβάνετε γλυκά στο σπίτι, οι μπάρες φρούτων με μαύρη σοκολάτα είναι η ιδανική επιλογή.

Φασόλια - Το μυστικό όπλο για απώλεια βάρους

Φασόλια: Χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, τα φασόλια είναι ένας διατροφικός θησαυρός που αξίζει να ξαναβρούμε.

Μανιταρόπιτα - Η πιο γευστική συνταγή χωρίς κόπο

Μανιταρόπιτα: Η πίτα με μανιτάρια είναι μια υπέροχη συνταγή που συνδυάζει τη γεύση και την υγιεινή διατροφή. Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και η γεύση τους ενισχύει τη συνταγή, κάνοντάς την ιδιαίτερα γευστική και χορταστική.

Πίτσα πέστο για υπέροχο ιταλικό γεύμα

Πίτσα πέστο: Έίναι μια εξαιρετική εναλλακτική στο κλασικό πιάτο και προσφέρει πλούσιες γεύσεις με υλικά υψηλής ποιότητας. Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε και να απολαύσετε την ιταλική γευστική εμπειρία!

Σμούθι μηλόπιτα - Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Σμούθι μηλόπιτα: Το smoothie μηλόπιτας είναι μια υπέροχη και υγιεινή επιλογή για να απολαύσετε τη γεύση της παραδοσιακής μηλόπιτας χωρίς τις θερμίδες και τα λιπαρά της. Αυτό το smoothie συνδυάζει φρέσκα μήλα με μπαχαρικά

Close Icon