ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μηλόπιτα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μηλόπιτα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μηλόπιτα: Η μηλόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Ψάχνετε να δημιουργήσετε ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο γλυκό; Σας έχουμε την λύση! Η μηλόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Το τραγανό φύλλο, σε συνδυασμό με την γλυκύτητα των μήλων, σαγηνεύουν τον ουρανίσκο σας και σας προκαλούν να φάτε κι άλλο.

Μηλόπιτα στη στιγμή

Συστατικά συνταγής:

  • Ζύμη για πίτα με διπλή κρούστα
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 6 έως 7 φλιτζάνια μήλα τάρτας κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • Προαιρετικά:  χοντρή ζάχαρη, αλεσμένη κανέλα, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας

Παρασκευή συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτουμε τη μισή ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας.  Βάζουμε στο ψυγείο κατά την προετοιμασία της γέμισης. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε μείγμα ζάχαρης.
Τυλίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας. Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.  Κόβουμε τις σχισμές στην κορυφή. Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός. Αλείφουμε πάνω από την κρούστα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη  και τριμμένη κανέλα.


Ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα για 60-70 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να αφρίσει η γέμιση, σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο μέχρι τη μέση αν η κρούστα αρχίσει να σκουραίνει πολύ. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό και σάλτσα καραμέλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Η θρεπτική αξία του μήλου

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε στο πρωινό

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!