Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μηλόπιτα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μηλόπιτα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μηλόπιτα: Η μηλόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Ψάχνετε να δημιουργήσετε ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο γλυκό; Σας έχουμε την λύση! Η μηλόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι ένα επιδόρπιο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Το τραγανό φύλλο, σε συνδυασμό με την γλυκύτητα των μήλων, σαγηνεύουν τον ουρανίσκο σας και σας προκαλούν να φάτε κι άλλο.


Μηλόπιτα στη στιγμή

Συστατικά συνταγής:

  • Ζύμη για πίτα με διπλή κρούστα
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 6 έως 7 φλιτζάνια μήλα τάρτας κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • Προαιρετικά:  χοντρή ζάχαρη, αλεσμένη κανέλα, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας

Παρασκευή συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτουμε τη μισή ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας.  Βάζουμε στο ψυγείο κατά την προετοιμασία της γέμισης. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε μείγμα ζάχαρης.
Τυλίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κύκλο πάχους 1/8 ίντσας. Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.  Κόβουμε τις σχισμές στην κορυφή. Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός. Αλείφουμε πάνω από την κρούστα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη  και τριμμένη κανέλα.


Ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα για 60-70 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να αφρίσει η γέμιση, σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο μέχρι τη μέση αν η κρούστα αρχίσει να σκουραίνει πολύ. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό και σάλτσα καραμέλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Η θρεπτική αξία του μήλου

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε στο πρωινό

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon