Διατροφή

Μηλόπιτα: Νόστιμη και εύκολη μηλόπιτα

Μηλόπιτα: Νόστιμη και εύκολη μηλόπιτα

Μηλόπιτα: Κλασικό επιδόρπιο με τρία απλά βήματα και γίνεται με την απόλυτη συντόμευση ψησίματος.

Η σπιτική αυτή μηλόπιτα είναι βέβαιο ότι θα είναι η καλύτερη συνταγή για μηλόπιτα που έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα. Για αρχή, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το ζεστό, ζεστό, κλασικό επιδόρπιο με τρία απλά βήματα και γίνεται με την απόλυτη συντόμευση ψησίματος.

Συστατικά

  • 6φλιτζάνια μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (6 μέτρια)
  • 3/4φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4τσαγιού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8τσαγιού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1σούπας χυμό λεμονιού

Μέθοδος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Τοpoθετείτε το παρχείο 1 κρούστα πίτας σε γυαλίνη πλάκα πίτας 9 ιντσών χωρίς λαδόκολλα. Πιέστε σταθερά στο πλάι και στο κάτω μέρος.

Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε απαλά τα υλικά της γέμισης. κουτάλι σε πιατέλα πίτας με επένδυση κρούστας. Από πάνω βάζουμε δεύτερη κρούστα. Τυλίξτε την περίσσεια πάνω κρούστας κάτω από την κάτω άκρη κρούστας, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους για να σφραγιστούν. φλάουτο. Κόψτε σχισμές ή σχήματα σε πολλά σημεία στην κορυφή κρούστα.

Ψήστε για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και η κρούστα να ροδίσει. Καλύψτε την άκρη της κρούστας με λωρίδες αλουμινόχαρτου πλάτους 2 έως 3 ιντσών μετά τα πρώτα 15 έως 20 λεπτά ψησίματος για να αποφύγετε το υπερβολικό μαύρισμα. Ψύξτε σε σχάρα ψύξης τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές

  • Το αλεύρι με τα φρέσκα μήλα μετατρέπει τους χυμούς τους σε μια παχύρρευστη, πικάντικη σάλτσα κατά το ψήσιμο. Ανακατέψτε το με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά πριν ρίξετε το μείγμα με τα μήλα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κουτιά (21 oz.) με περισσότερη γέμιση φρουτόμηλο, εάν δεν έχετε χρόνο.
    Αφήστε τη μηλόπιτά σας να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την κόψετε. Η γέμιση θα πήξει καθώς κρυώνει, διευκολύνοντας την κοπή σε φέτες.
  • Για να φτιάξετε τη μηλόπιτα καραμέλας-πεκάν: αμέσως αφού βγάλετε την πίτα από το φούρνο, περιχύστε με 1/3 φλιτζάνι επικάλυψη παγωτού καραμέλας. Πασπαλίζουμε με 2 έως 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα πεκάν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε στο πρωινό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.