Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μηλόπιτα: Νόστιμη και εύκολη μηλόπιτα

Μηλόπιτα: Νόστιμη και εύκολη μηλόπιτα

Μηλόπιτα: Κλασικό επιδόρπιο με τρία απλά βήματα και γίνεται με την απόλυτη συντόμευση ψησίματος.


Η σπιτική αυτή μηλόπιτα είναι βέβαιο ότι θα είναι η καλύτερη συνταγή για μηλόπιτα που έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα. Για αρχή, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το ζεστό, ζεστό, κλασικό επιδόρπιο με τρία απλά βήματα και γίνεται με την απόλυτη συντόμευση ψησίματος.

Συστατικά

  • 6φλιτζάνια μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (6 μέτρια)
  • 3/4φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4τσαγιού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8τσαγιού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1σούπας χυμό λεμονιού

Μέθοδος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Τοpoθετείτε το παρχείο 1 κρούστα πίτας σε γυαλίνη πλάκα πίτας 9 ιντσών χωρίς λαδόκολλα. Πιέστε σταθερά στο πλάι και στο κάτω μέρος.

Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε απαλά τα υλικά της γέμισης. κουτάλι σε πιατέλα πίτας με επένδυση κρούστας. Από πάνω βάζουμε δεύτερη κρούστα. Τυλίξτε την περίσσεια πάνω κρούστας κάτω από την κάτω άκρη κρούστας, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους για να σφραγιστούν. φλάουτο. Κόψτε σχισμές ή σχήματα σε πολλά σημεία στην κορυφή κρούστα.

Ψήστε για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και η κρούστα να ροδίσει. Καλύψτε την άκρη της κρούστας με λωρίδες αλουμινόχαρτου πλάτους 2 έως 3 ιντσών μετά τα πρώτα 15 έως 20 λεπτά ψησίματος για να αποφύγετε το υπερβολικό μαύρισμα. Ψύξτε σε σχάρα ψύξης τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές

  • Το αλεύρι με τα φρέσκα μήλα μετατρέπει τους χυμούς τους σε μια παχύρρευστη, πικάντικη σάλτσα κατά το ψήσιμο. Ανακατέψτε το με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά πριν ρίξετε το μείγμα με τα μήλα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κουτιά (21 oz.) με περισσότερη γέμιση φρουτόμηλο, εάν δεν έχετε χρόνο.
    Αφήστε τη μηλόπιτά σας να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την κόψετε. Η γέμιση θα πήξει καθώς κρυώνει, διευκολύνοντας την κοπή σε φέτες.
  • Για να φτιάξετε τη μηλόπιτα καραμέλας-πεκάν: αμέσως αφού βγάλετε την πίτα από το φούρνο, περιχύστε με 1/3 φλιτζάνι επικάλυψη παγωτού καραμέλας. Πασπαλίζουμε με 2 έως 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα πεκάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε στο πρωινό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon