Διατροφή

Μαύρο: η νέα τάση στο παγωτό

Μαύρο: η νέα τάση στο παγωτό
Αρχικά μια πολύ εύλογη απορία θα ήταν το αν υπάρχει μαύρο παγωτό. Υπάρχει και μάλιστα όχι μόνο ένα! Το κλασικό γιαπωνέζικο μαύρο παγωτό που πρόσφατα γνωρίσαμε και λατρέψαμε έχει αποκτήσει πλέον και ανταγωνιστή! Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε το ιαπωνικό παγωτό από μαύρο σουσάμι. Τώρα ένα νέο – ακόμη πιο σκούρο προϊόν – έρχεται στην αγορά ν΄αλλάξει […]

Αρχικά μια πολύ εύλογη απορία θα ήταν το αν υπάρχει μαύρο παγωτό. Υπάρχει και μάλιστα όχι μόνο ένα! Το κλασικό γιαπωνέζικο μαύρο παγωτό που πρόσφατα γνωρίσαμε και λατρέψαμε έχει αποκτήσει πλέον και ανταγωνιστή! Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε το ιαπωνικό παγωτό από μαύρο σουσάμι. Τώρα ένα νέο – ακόμη πιο σκούρο προϊόν – έρχεται στην αγορά ν΄αλλάξει τα δεδομένα.

Δύο είναι τα βασικά είδη μαύρου παγωτού που έχουν κλέψει τις καρδιές των καταναλωτών: το παγωτό από μαύρο σουσάμι και το παγωτό από στάχτη καρύδας! Σας τα παρουσιάζουμε στο www.life2day.gr:

Μαύρο παγωτό από μαύρο σουσάμι

Η νέα τάση που σταδιακά κατακτάει και τους Έλληνες είναι το μαύρο ιαπωνικό παγωτό! Αν και ασυνήθιστο στην όψη κυρίως λόγω χρώματος είναι απλά εκπληκτικό. Δεν είναι τυχαίο τελικά που κάνει θραύση στην Ιαπωνία αλλά και σε όλα τα γκιουρμέ εστιατόρια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κλάσικό παγωτό με γάλα, κρέμα, αυγά και ζάχαρη αλλά και πάστα μαύρου σουσαμιού με πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, το μαύρο του χρώμα το οφείλει στις πρώτες ύλες από τις οποίες φτιάχνεται κι όχι σε χρωστικές. Ανάλογα μάλιστα με την ποσότητα του σουσαμιού το χρώμα κυμαίνεται από γκρι έως μαύρο.

Μαύρο παγωτό απο θρυμματισμένο περίβλημα καρύδας

Το παγωτό αυτό είναι μαύρο σαν πίσσα, αλλά δεν περιέχει χρωστικές. Είναι το new entry στο χώρο του μαύρου παγωτού και φτιάχνεται από το περίβλημα καρύδας, εξού και το σκούρο χρώμα του. Η γεύση “Coconut Ash” είναι φτιαγμένη από θρυμματισμένο περίβλημα καρύδας, αναμεμειγμένο με γάλα και κρέμα καρύδας.  Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πώς λειτουργεί σαν ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί από καμία επιστημονική έρευνα. Το παγωτό έχει ήδη κλέψει τις καρδιές των Νεουορκέζων και πρόκειται για έμπνευση των ιδιοκτητών του Morgenstern’s Finest Ice Cream. Αναμένουμε με ενθουσιασμό να δούμε αν θα έρθει και στην Ελλάδα για να το δοκιμάσουμε.