Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρέας συνταγή: Φιλέτο χοιρινό γλασέ με σκόρδο και μέλι

Κρέας συνταγή: Φιλέτο χοιρινό γλασέ με σκόρδο και μέλι

Το φιλέτο μαρινάρεται σε μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα με μέλι, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μερικά άλλα υλικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό και γευστικό χοιρινό φιλέτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Αυτή η συνταγή για χοιρινό φιλέτο γλασέ με σκόρδο και μέλι είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που είναι τέλειο για ένα δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή μια ειδική περίσταση. Το φιλέτο μαριναρίζεται σε μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα με μέλι, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μερικά άλλα υλικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό και γευστικό χοιρινό φιλέτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.


Συστατικά:

  • 1 χοιρινό φιλέτο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που ξανασφραγίζεται και περιχύστε το χοιρινό με τη μαρινάδα. Κλείστε τη σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι όλη τη νύχτα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
  4. Αφαιρέστε το χοιρινό φιλέτο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνετε το χοιρινό φιλέτο στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 145°F (63°C).
  6. Όσο ψήνεται το χοιρινό, ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να ψηθεί για 5-7 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  7. Μόλις ψηθεί το χοιρινό φιλέτο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
  8. Κόψτε το χοιρινό φιλέτο σε φέτες 1/2 ίντσας και περιχύστε το γλάσο σκόρδου μελιού από πάνω. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το χοιρινό φιλέτο με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο της οικογένειας. Οι γλυκές και αλμυρές γεύσεις της μαρινάδας συνδυάζονται τέλεια με το τρυφερό χοιρινό φιλέτο, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το σπανάκι και τα μούρα στη  λίστα προϊόντων «Dirty Dozen» με τα περισσότερα φυτοφάρμακα 

Ένας πολυτελής συνδυασμός για ένα ιδιαίτερο μεσημεριανό γεύμα

Φτιάχνοντας τα καλύτερα κρητικά εδέσματα

Μαγειρεύουμε χτένια σε τηγάνι με σκορδοβούτυρο λεμονιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon