Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χτένια: Τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι με σκορδοβούτυρο λεμονιού

Χτένια: Τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι με σκορδοβούτυρο λεμονιού

Χτένια: Μία από τις πιο αγαπημένες μεθόδους είναι το ψήσιμο στο τηγάνι, το οποίο δημιουργεί μια όμορφα καραμελωμένη κρούστα ενώ διατηρεί το εσωτερικό υγρό και γευστικό.


Τα χτένια είναι ένα ευέλικτο και κομψό θαλασσινό που μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους για να αναδείξει τη λεπτή γεύση και την τρυφερή υφή τους. Μία από τις πιο αγαπημένες μεθόδους είναι το ψήσιμο στο τηγάνι, το οποίο δημιουργεί μια όμορφα καραμελωμένη κρούστα ενώ διατηρεί το εσωτερικό υγρό και γευστικό. Εδώ είναι μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή για ψημένα χτένια στο τηγάνι με βούτυρο σκόρδου λεμονιού, τέλεια για ένα ιδιαίτερο δείπνο ή ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.

Συστατικά

  • 1 κιλό μεγάλα θαλασσινά χτένια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Για το λεμόνι σκόρδο βούτυρο:

  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Βήματα προετοιμασίας

  • Ετοιμάστε τα χτένια: Στεγνώστε τα χτένια με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για την επίτευξη μιας καλής αναζήτησης. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές των χτενιών.
  • Ψήστε τα χτένια: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Τοποθετήστε τα χτένια στο τηγάνι, προσέχοντας να μην ακουμπάνε το ένα το άλλο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσοκαφέ κρούστα. Αποφύγετε να τα μετακινήσετε για να εξασφαλίσετε το σωστό ψάξιμο.
  • Ετοιμάστε το βούτυρο με σκόρδο λεμόνι: Όσο ψήνονται τα χτένια, λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να μυρίσει. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Σερβίρετε: Μόλις ψηθούν τα χτένια, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύστε το βούτυρο λεμονιού πάνω από τα χτένια, φροντίζοντας το καθένα να είναι καλά επικαλυμμένο. Γαρνίρουμε με επιπλέον μαϊντανό αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.

 

Συμβουλές για τέλεια χτένια

  • Να επιλέγετε πάντα φρέσκα, υψηλής ποιότητας χτένια για την καλύτερη γεύση και υφή.
  • Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα φρέσκα χτένια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατεψυγμένα αλλά θα πρέπει να αποψυχθούν και να στεγνώσουν καλά.
  • Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό πριν προσθέσετε τα χτένια. Αυτό βοηθά στην επίτευξη ενός τέλειου ψαλιδιού.
  • Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι, γιατί αυτό θα κάνει τα χτένια να αχνίσουν αντί να φουσκώσουν.

Αυτή η συνταγή για ψημένα χτένια με λεμόνι βούτυρο σκόρδου είναι απλή αλλά πολυτελής, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για κάθε περίσταση. Σερβίρεται με μια πλευρά από σοταρισμένα λαχανικά ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και απολαυστικό γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να του μαγειρέψετε την ημέρα της επετείου σας;

Μικρά Ψάρια: Η διατροφική τους αξία - Οφέλη για την υγεία

Ποια τρόφιμα μπορεί να μας δηλητηριάσουν;

Μια ματιά στα συστατικά, στον αριθμό θερμίδων και στα οφέλη του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon