Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Ο συνδυασμός σκόρδου, βουτύρου και μιας νότας λεμονιού δημιουργεί μια λαχταριστή σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια τη φυσική γλυκύτητα της γαρίδας.

Αφεθείτε στις πλούσιες γεύσεις της γαρίδας με βούτυρο σκόρδου, ένα πιάτο απλό και χορταστικό. Ιδανική για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή μια ειδική περίσταση, αυτή η συνταγή αναδεικνύει τις καλύτερες γαρίδες με μια νόστιμη βουτυρώδη και σκορδάτη σάλτσα.

Συστατικά

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τις γαρίδες: Ξεκινήστε ξεπλένοντας τις γαρίδες με κρύο νερό και στεγνώνοντας τις με χαρτί κουζίνας. Καρυκεύουμε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, μαγειρεύοντας για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει το σκόρδο αλλά να μην ροδίσει.
  • Μαγειρέψτε τις γαρίδες: Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι σε μία στρώση. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανή. Προσέξτε να μην ψηθούν υπερβολικά, καθώς οι γαρίδες μπορεί να γίνουν λαστιχένιες.
  • Αν χρησιμοποιείτε λευκό κρασί, το ρίχνετε στο τηγάνι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά να μειωθεί ελαφρώς. Αυτό το βήμα προσθέτει ένα στρώμα πολυπλοκότητας στη σάλτσα, αλλά μπορείτε να το παραλείψετε αν προτιμάτε μια μη αλκοολούχα εκδοχή.
  • Προσθέστε χυμό λεμονιού: Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα με περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού όπως χρειάζεται.
  • Πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τις γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού στο πλάι.

Αυτές οι γαρίδες με βούτυρο σκόρδου συνδυάζονται υπέροχα με ψωμί, ζυμαρικά ή μια ελαφριά σαλάτα. Ο συνδυασμός σκόρδου, βουτύρου και μιας νότας λεμονιού δημιουργεί μια λαχταριστή σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια τη φυσική γλυκύτητα της γαρίδας. Απολαύστε αυτό το εύκολο αλλά κομψό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

Φτιάχνοντας πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα με ψάρι

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό

Καφές υγεία: Ο καφές είναι ένα αγαπημένο ρόφημα για πολλούς, αλλά ο τρόπος που τον παρασκευάζουμε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα οφέλη του για την υγεία. Ακολουθούν έξι συμβουλές για να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό

Το μυστικό για υγιή λιπαρά και βελτιωμένη πέψη είναι το γκι

Γκι πέψη: Το Ghee, ένα είδος διαυγασμένου βουτύρου που αποτελεί βασικό στοιχείο στην ινδική κουζίνα για αιώνες, προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία που το καθιστούν πολύτιμη προσθήκη στις σύγχρονες δίαιτες

Ζυμαρικά με κρέμα πιπεριάς: Εύκολη συνταγή για αυθεντικό ιταλικό δείπνο

Ζυμαρικά με κρέμα πιπεριάς: Αναζητάτε ένα ανακουφιστικό και γευστικό πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα; Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με ψητή κόκκινη πιπεριά είναι η απάντησή σας!

Ρυζόγαλο: Φτιάχνοντας ρυζόγαλο το πιο νοσταλγικό γλυκό εύκολα στο σπίτι

Το ρυζόγαλο είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο επιδόρπιο που έχει ενθουσιάσει πολλούς για γενιές. Αυτή η κρεμώδης, γλυκιά απόλαυση είναι τέλεια ως απλό επιδόρπιο ή ως ξεχωριστή απόλαυση

Close Icon