Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Ο συνδυασμός σκόρδου, βουτύρου και μιας νότας λεμονιού δημιουργεί μια λαχταριστή σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια τη φυσική γλυκύτητα της γαρίδας.

Αφεθείτε στις πλούσιες γεύσεις της γαρίδας με βούτυρο σκόρδου, ένα πιάτο απλό και χορταστικό. Ιδανική για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή μια ειδική περίσταση, αυτή η συνταγή αναδεικνύει τις καλύτερες γαρίδες με μια νόστιμη βουτυρώδη και σκορδάτη σάλτσα.

Συστατικά

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τις γαρίδες: Ξεκινήστε ξεπλένοντας τις γαρίδες με κρύο νερό και στεγνώνοντας τις με χαρτί κουζίνας. Καρυκεύουμε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, μαγειρεύοντας για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει το σκόρδο αλλά να μην ροδίσει.
  • Μαγειρέψτε τις γαρίδες: Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι σε μία στρώση. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανή. Προσέξτε να μην ψηθούν υπερβολικά, καθώς οι γαρίδες μπορεί να γίνουν λαστιχένιες.
  • Αν χρησιμοποιείτε λευκό κρασί, το ρίχνετε στο τηγάνι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά να μειωθεί ελαφρώς. Αυτό το βήμα προσθέτει ένα στρώμα πολυπλοκότητας στη σάλτσα, αλλά μπορείτε να το παραλείψετε αν προτιμάτε μια μη αλκοολούχα εκδοχή.
  • Προσθέστε χυμό λεμονιού: Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα με περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού όπως χρειάζεται.
  • Πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τις γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού στο πλάι.

Αυτές οι γαρίδες με βούτυρο σκόρδου συνδυάζονται υπέροχα με ψωμί, ζυμαρικά ή μια ελαφριά σαλάτα. Ο συνδυασμός σκόρδου, βουτύρου και μιας νότας λεμονιού δημιουργεί μια λαχταριστή σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια τη φυσική γλυκύτητα της γαρίδας. Απολαύστε αυτό το εύκολο αλλά κομψό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

Φτιάχνοντας πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα με ψάρι

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο ωφέλιμα είναι τα γλυκά του κουταλιού;

Γλυκά του κουταλιού: Ενώ τα γλυκά του κουταλιού πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία, από αντιοξειδωτικές ιδιότητες έως υποστήριξη του πεπτικού συστήματος

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη σκορδαλιά;

Σκορδαλιά συνταγή: Η κρέμα σκόρδου ή αλλιώς σκορδαλιά, ένα ευέλικτο και γευστικό καρύκευμα, λατρεύεται σε διάφορες μαγειρικές παραδόσεις για τις στιβαρές και αρωματικές της ιδιότητες.

Πρωτεϊνικές Δίαιτες μπορεί να επηρεάσουν το μικροβίωμα του εντέρου και τη σύνθεση του σώματος

Η έρευνα διεξήχθη από τον Adejumo στο εργαστήριο Marcell, στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις του Σικάγο και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής  Εταιρεία Μικροβιολογίας ASM Microbe 2024 στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στις 15 Ιουνίου 2024.

Χοιρινό στο τηγάνι με πιπεριές και φέτα

Χοιρινό τηγανητό με πιπεριές και φέτα είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που συνδυάζει τις αλμυρές γεύσεις του χοιρινού με τη γλύκα της πιπεριάς και τη νοστιμιά της φέτας.

Μπορούν τα λειτουργικά τρόφιμα να σας κρατήσουν υγιή ή είναι απλώς διαφημιστικά;

Λειτουργικά τρόφιμα: Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα μούρα, οι ξηροί καρποί και τα σκούρα πράσινα λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Γλυκοπατάτες: Ο καλύτερος φίλος του παγκρέατός σας

Γλυκοπατάτες: Ένας νόστιμος και απλός τρόπος για να υποστηρίξετε την υγεία του παγκρέατος. Χάρη στα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες και το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, οι γλυκοπατάτες μπορούν να βελτιώσουν τη γενική υγεία σας.

Quiche Lorraine με σπανάκι 

Κις λορέν: Αυτό το Quiche Lorraine με σπανάκι είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε για οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας.

Close Icon